Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 9 z 18 1 2 7 8 9 10 11 17 18
Platini #5598680 23/10/2012 20:07
enthusiast
enthusiast
Problem w tym, że nikt nie mówi dlaczego ta awantura się zaczeła.
Tylko zaraz zlatują się tutaj sępy oglądające tvn, które gówno wiedzą w temacie ale chętnie piętnują kibiców.
Mam propozycję do wszystkich pikoli, pojedzcie kiedyś na wyjazd i wtedy porozmawiamy.
A teraz dalej wieszcie tvn,gw i całej reszcie tego shitu

Bonus: Unibet
enthusiast
enthusiast
Originally Posted by Drunken Master
Tylko zaraz zlatują się tutaj sępy oglądające tvn, które gówno wiedzą w temacie ale chętnie piętnują kibiców.
Mam propozycję do wszystkich pikoli, pojedzcie kiedyś na wyjazd i wtedy porozmawiamy.
A teraz dalej wierzcie tvn,gw i całej reszcie tego shitu

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A teraz dalej wieszcie tvn,gw i całej reszcie tego shitu

no ale misu toz sie kur.wa ladnie pytam o co poszlo i jak to wygladalo

wiec z laski swojej napisz, a nie rzucaj glodnych kawalkow

Platini #5598713 23/10/2012 20:27
enthusiast
enthusiast
Jednego chlopaka psy zawineły za nic a zaczeło się od tego że ktos na dworcu obrzucal pociąg a psy stały tylko i się patrzyły.
A prowokacje zaczeły się już w momencie eskorty na stadion Piasta.
m. in. celowanie z broni w glowy kibiców.
Trzeba samemu zacząć pewne rzeczy wychwytywać a nie przyjmować medialną papke ktorą was karmią te TVN i inne ścierwa.

Platini #5598725 23/10/2012 20:35
C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
biedni kibice ciagle tak prowokowani chamsko przez tych chujow policjantow

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jednego chlopaka psy zawineły za nic a zaczeło się od tego że ktos na dworcu obrzucal pociąg a psy stały tylko i się patrzyły.
Trzeba samemu zacząć pewne rzeczy wychwytywać a nie przyjmować medialną papke ktorą was karmią te TVN i inne ścierwa.

czasem mozna glowe z dupą pomylić

connor #5598736 23/10/2012 20:46
mln Offline
Arka Gdynia!
Arka Gdynia!
Originally Posted by Experto

oczywiście że w wielu przypadkach tak jest.
sam byłem świadkiem niecały miesiąc temu jak psiaki z hasłem wojna wojna na ustach
wywołały bezsensowną awanturę i skatowały chłopaka pod stadionem

mln #5598746 23/10/2012 20:53
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by mln
Originally Posted by Experto

oczywiście że w wielu przypadkach tak jest.
sam byłem świadkiem niecały miesiąc temu jak psiaki z hasłem wojna wojna na ustach
wywołały bezsensowną awanturę i skatowały chłopaka pod stadionem

a to wy nie wiecie ze oni to sa tacy kibole tylko ze innej druzyny? za to lepiej wyposazeni w sprzet i instrumenty prawne?

chyba nie dziwne ze polowa tych chlopaczkow to idzie do policji zeby miec pensje i mozliwosc ponapieprzac reszte ludzi

ale tez nie robmy ze oni zawsze prowokuja, bo demolki pociagu to chyba nie prowokowali ... no chyba ze prowokacja jest juz samo pojawienie sie munduru w odleglosci 500 metrow

Platini #5598793 23/10/2012 21:21
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
z tym lepszym wyposazeniem w sprzet to tak nie do konca i nie zawsze wink wink

craax #5598806 23/10/2012 21:29
enthusiast
enthusiast
Originally Posted by craax

no tak u was w Krakowie to bezapelacyjnie macie lepszy sprzęt.
Choć to bardziej smutne jest, ale to zupełnie inny temat.
A co do samych psów ich głowną bronią jest teraz "gumka" i gaz.
Bez tych atrybutów nie istnieją.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

no tak u was w Krakowie to bezapelacyjnie macie lepszy sprzęt.
Choć to bardziej smutne jest, ale to zupełnie inny temat.
A co do samych psów ich głowną bronią jest teraz "gumka" i gaz.
Bez tych atrybutów nie istnieją.

napisalem to z przymruzeniem oka smile

oczywista sprawa, ze bez tej calej zbroi i calego sprzetu w raczkach byliby bezradni

L
addict
addict
L Offline

Gdyby policja zainterweniowala i zgarnela tego rzucajacego w pociag, to wtedy kibole musieliby pospieszyc z pomoca, bo przeciez on tylko stal i sie patrzyl na przejezdzajacy pociag. Taka bylaby wersja zdarzen, zreszta kibolstwo zawsze znajdzie odpowiednia, oni sa zawsze prowokowani. wink
Ten na filmiku to w samych majtkach pojechal na mecz? Nie widac poczatku, a moze po prostu kozakowal, pokazywal dupe, mial pecha i go zgarneli. Ale winna policja, bo go zgarneli za nic i trzeba cos zdemolowac.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Kto dobrze zna krakowskie realia ten wie, że często porachunki między przeciwnikami to nie są tylko sprawy związane z tematami kibicowskimi.
Tam idzie też o dużą kasę zwiazaną z różnego rodzaju interesami które obie strony prowadzą albo chcą prowadzić.
Walka idzie o dotacje od Ministerstwa Edukacji Narodowej, Ordery Uśmiechu 2013 i wczasy na koszt państwa w najlepszym pięciogwiazdkowym hotelu Holiday Inn w Tarnowie na Konarskiego. Wszystko to w ramach akcji w krakowskich gimnazjach "Witaminki dla chłopczyka i dziewczynki". Podobno lepszy kontrakt niż na Orliki. Czytałem we "Wprost".

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Moja kiedyś wychwycić że jak milicjant złamać mi ręka to bardzo źle, ale jak inny kibic poskakać mi po głowa to bardzo dobrze. Kiedyś mi jedna poskakać po głowa ale moja nie być bardzo dobrze. Moja dobrze wychwycić czy moja tvn manipulować?
Ale jak moja tvn manipulować jak moja tvn w lombardzie mieć bo na zielonej rajskiej wyspie moja żyć.

craax #5599213 24/10/2012 00:37
I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline

laugh laugh

Platini #5599214 24/10/2012 00:38
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Szkoda, że mejnstrimowe media nie pochylają się tak nad tego typu tematami:

http://www.wykop.pl/ramka/834403/woodstock-demolka-pociagu/

No tak, zapomniałem, że o swoich fanbojach nie można przecież złego słowa napisać, bo by się obrazili i przestaliby oglądać/czytać/słuchać jedynie właściwych środków masowego przekazu...

A byłe jeszcze tego typu kwiatki:
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/delegaci-platformy-gorsi-od-kiboli_190420.html

Przestańmy obwiniać kiboli za całe zło. W kwestii pociągu - jechało nim zapewne kilkaset osób i w takim tłumie ciężko zapanować nad wszystkimi. Myli się jednak ten, który sądzi, że tego typu zabawy są akceptowane, również wśród samych kiboli. Poza tym z relacji wynika, że te "zniszczenia" ograniczyły się de facto do wymalowania kilku bazgrołów i pozostawienia ogólnego burdelu w pociągu. Nie popieram tego typu zachowań, ale zachowajmy chociaż resztki rozsądku i nie dajmy się manipulować.

Szewa #5602178 25/10/2012 23:06
C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
To trochę jak się usprawiedliwiać, że "jechałem najebany ale co się mnie czepiacie skoro jakiś hippis czy poseł to samo robił". To żadna wymówka.

Za graffiti czy jakikolwiek wandalizm nawet w najmniejszym stopniu w Singapurze jest przymusowa kara więzienia (nie ma możliwości zawieszenia) oraz kara chłosty. smile I porządek jest wręcz wzorowy pod tym względem.

To co się działo w pociągu i na dworcu nie jest akceptowalne. Czy naprawdę musi dojść do tego by zakup biletu był możliwy tylko za okazaniem dowodu osobistego i wpisaniem tam danych podróżującego, nie mówiąc już o pełnym monitoringu obejmującego każdy wagon/przedział w każdym pociągu?

Platini #5602355 26/10/2012 00:23
G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Co tam jeszcze w Singapurze ciekawego?

Platini #5602426 26/10/2012 00:49
C
C Offline
Bardzo wiele. Dla wielu może to być nieistotne, ale cenię możliwość wypicia browara (czy innego trunku "z prądem") w miejscu publicznym. Tutaj jest to absolutnie dozwolone.

Na stadion zaś zależnie od ligi inaczej się traktuje alkohol. Singapurska liga jest mało popularna, ale jeden zespół gra w lidze malezyjskiej i na ich meczach jest zawsze komplet. I to tam nie można wnosić piwa i w okolicznych barach przelewają "nektar bogów" do plastikowych woreczków. A w lokalnej lidze to z plastikowym kuflem się wchodzi... smile

Platini #5602510 26/10/2012 01:30
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Owoce jałowca, podobne do borówek czernicy leśnej, są ciemnogranatowe i pokryte woskowym nalotem. Owoc ten stosowany jest nie tylko w medycynie ludowej, ale powszechnie jako lek w różnych schorzeniach. Używany w różnych postaciach, najczęściej jako składnik różnych mieszanek ziołowych lub też jako przyprawa kuchenna.

Szyszkojagody jałowca dojrzewają dwa lata. W pierwszym roku są jeszcze zielone, trochę mniejsze od dojrzałych, w końcu jasnoniebieskie lub nieco fiołkowe, zaś w drugim roku dojrzewając zabarwiają się na granatowo. Dojrzałe owoce zbiera się późną jesienią, najlepiej po pierwszych przymrozkach. Suszymy je w temperaturze nie wyższej niż 40° C, aby nie utraciły aromatu, jednak bardzo starannie i dość długo, bo owoce niedosuszone łatwo pleśnieją. Susz szyszkojagód jałowca przechowujemy w naczyniach z lekko nachyloną pokrywką, aby zwolna dosuszyły się.

Strona 9 z 18 1 2 7 8 9 10 11 17 18

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, rafal08, Lukasz111, latajaca_holenderka, ElNinho[mmdea], Akhu, 11kera11, kamel), 2,421 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,274
Posty5,828,631
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025