Kupuje nowego lapka z core i7 2,1 do 3,4. Pytanie czy i7 2 generacji bardzo różni się od i7 3 generacji ? Czy grafika z pamięcią 1 GB jest juz wystarczająca czy brać z 2 GB ? Czy pamięć lapka 8 GB styknie czy 12 GB od razu wsadzić ? Ogarnia to Ktoś ?
To zależy od potrzeb. Jeżeli nie renderujesz grafy, nie tworzysz muzy, czy nie obrabiasz zdjęć w kosmicznych rozdzielczościach to chyba lepiej wziąć i5, a za zaoszczędzony hajsik wziąć model z mocniejszą grafą (zakładam że odpalisz czasem jakąś gierkę)/większym dyskiem itp. 8 GB styknie spokojnie, chyba że patrz 2 zdanie
Sorry nie podałem przeznaczenia Lapek w 99% ma być maszynką do zarabiania pieniędzy Obecnie mam dwa lapki Core Duo 6 i 4 letni i oba nie dają rady napierdalać non stop stremów, livescorów, botów etc.
Obecnie w pracy zajmuje się m.in. wysyłanie maili z poczty Gmail do różnych adresów mailowych, jednak o tym samym tytule, tej samej treści i z tym samym załącznikiem. Chciałbym spytać co proponujecie albo czy istniej jakiś program aby w jak największym stopniu przyspieszyć wysyłanie takich maili, aby tracić na to jak najmniej czasu (obecnie w drugim oknie otwieram sobie wysłaną wiadomość i z niej kopiuję tytuł i treść do nowej w pierwszym oknie) ale może istnieje jeszcze jakiś inny, szybszy sposób ?
Mam pewien problem, włączam np soft pokerowy.. ładuje się, lecz co chwilę wyskakuję mi pliki do otwarcia, pobrania lub anulowania. Pliki, które powinny być automatycznie ściągnięte lub zainstalowane, a ja muszę robić to ręcznie i to przy każdej operacji instalacji itp. Jest to cholernie męczące i irytujące. Teraz np nie mogę odpalić pokera, bo po prostu nie ciągnie mi plików przez "ręczne" instalowanie.
Mam nadzieję,że mniej więcej wiecie o co mi chodzi i ktoś podrzuci jakiś pomysł
Wítam. Moze ktos posiada skrypt do excela albo ma pomysł jak to rozwiazac. Otoż mam kolumne w ktorej sa same nr telefonow i chciałbym aby po wklejeniu do nowego wiersza powtarzajacego sie nr tel. wyskakiwał komunikat, że taki numer już jest w bazie. Chce uniknac po prostu powtarzania sie numerow. Dzieki.
Gra muzyka z komputera i od czasu do czasu po prostu cos zaczyna tak typowo pierdziec (trzeszczec) w trakcie grania muzyki. Jest ok - plynny dzwiek, po chwili trzeszczy powiedzmy na 30 sekund, znowu ok i nastepnie znow pierdzi.
Sprawdzalem na 2ch parach sluchawek i glosnikach, wiec cos ewidentnie z dzwiekiem. Problem pojawil sie dopiero pare dni temu.
Aha i tyczy sie to tylko dzwieku puszczanego z Internetu. Teraz dla przetestowania w winampie slucham sciagnietej piosenki z 10 minut w kolko i wszystko OK. Pomyslalem ze to w takim razie wina przegladarki, ale na drugiej jest to samo.
i jeszcze dzis mialem straszny klopot rozmawiajac na SKYPE, kompletnie caly czas trzeszczalo i przerywalo mi ta druga osobe, domyslam sie ze to wlasnie ten problem