Komu można sprzedawać flagi Polski w formie telesprzedaży, na terenie danego województwa ? Mam już: urzędy gmin i miast, gimnazja, licea, przedszkola. Co jeszcze?
potrzebuję wyszukiwarki lotów z Polski do USA, ale takiej, żeby można była wybrać dowolne lotnisko w Polsce i dowolne w USA nie sprawia mi różnicy skąd i dokąd mam lecieć, byle było taniej
Witam Może ktoś mnie oświeci, bo sam nie pomnę... Ktoś kiedyś, zdaje się na naszym czacownym forum zamieścił info i link z youtube'a na temat pewnego specyficznego sportu. Otóż było to we Włoszech, połączenie piłki nożnej z rgby i futbolem amerykańskim + dodatko można było się jeszcze lać (to jest kluczowe :)). Akcja filmiku działa się w jednym z włoskich miast, miały się odbyć derby, z wielką pompą przygotowywano się, ludzie przebierali się. Zawodnicy rozgrzewali, bandaże na dłoniach. Później fragmenty z gry. Jak co cuś się nazywa?? Może ktoś ma ten link o którym wspominam
Witam. Mam pytanie czy za nie płacenie składek na ubezpieczenie jest jakas kara. Nie pracuje oraz nie jestem zarejestrowany z urzędzie pracy jako bezrobotny. Dzisiaj znajomy mi mówił, że jak mam przerwe w płaceniu składek to będe płacił kare. Czy ktos orientuje sie czy faktycznie tak jest? A jeżeli tak to jak to ominąć?
Witam. Mam pytanie czy za nie płacenie składek na ubezpieczenie jest jakas kara. Nie pracuje oraz nie jestem zarejestrowany z urzędzie pracy jako bezrobotny. Dzisiaj znajomy mi mówił, że jak mam przerwe w płaceniu składek to będe płacił kare. Czy ktos orientuje sie czy faktycznie tak jest? A jeżeli tak to jak to ominąć?
są opłaty ( które faktycznie można nazwać karą )za lata nieskładkowe jakbyś sam chciał opłacać składki
Opłata dodatkowa
Narodowy Fundusz Zdrowia uzależnia objęcie ubezpieczeniem zdrowotnym osoby, które nie były ubezpieczone: w okresie od 3 miesięcy do roku od wniesienia opłaty dodatkowej w wysokości 737,96 zł w okresie powyżej 1 roku do 2 lat w wysokości 1 844,91 zł w okresie powyżej 2 lat do 5 lat w wysokości 3 689,81 zł w okresie powyżej 5 lat do 10 lat w wysokości 5534,72 zł w okresie powyżej 10 lat w wysokości 7379,62 zł
serio? to ładnie ich pojebalo pewnie bym zaplacil taka "kare" teraz tyle osob za granica na czarno robi i ma wyjebane na jakies ubezpieczenia i rejestracje w up. Nie dosc ze roboty nie ma to jeszcze karac ludzi chcą
Otoz na moja ulubiona granatowa koszule przez przypadek poleciala kropelka bielinki no i sie wybarwilo. Czy jest jakas mozliwosc zafarbowanai tego? Mial ktos moze taki przypadek?
serio? to ładnie ich pojebalo pewnie bym zaplacil taka "kare" teraz tyle osob za granica na czarno robi i ma wyjebane na jakies ubezpieczenia i rejestracje w up. Nie dosc ze roboty nie ma to jeszcze karac ludzi chcą
Ze co ? Ja o tym równiez nie miałem pojecia. Czyli jestem im winny 7 klocków ?
Jak mam rozumiec "przerwe " ? Jesli nigdy nie oddawałem na składke to teoretycznie nie mogło byc przerwy.