|
|
shaken not stirred 
|
|
shaken not stirred 
Świetny dokument Kieślowskiego. Warto obejrzeć, to tylko 15 minut. Kieślowski - mistrz. JDekalog - pozycja obowiązkowa i to nie tylko dla kinomanów. Móg prywatny ranking Dekalogów: najlepsze - 4 i 8 bardzo dobre - 1, 6, 9, 10 dobre/średnie - 2 i 5 nie porywają - 3 i 7 Role Gajosa, Pakulnis, Biedrzyńskiej, Stuhra - czapki z głów.
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
W dekalogach najlepszy jest Barciś. A Lubaszenko w krótkim filmie o miłości (vide dekalog VI)? szkoda, że Kieślowski odszedł tak młodo. jego sposób prowadzenia widza przez film jest dla mnie majstersztykiem.
|
|
|
|
|
shaken not stirred 
|
|
shaken not stirred 
Tego troche nie rozumiem, Barciś jest tam tylko pokazywaną postacią, przecież on de facto w tych filmach w ogóle nie gra, z wyjatkiej tej sceny (nie pamietam który dekalog) gdy niesie kajak. Jako postać może i jest to fajne, ale to całkowita kreacja Kieślowskiego. Zresztą inne filmy Kieślowskiego, Podwójne życie Weroniki, Trzy kolory-Czerwony, Przypadek, dla mnie te wymienione to 10/10. Innych w sumie nie widziałem, a jak patrze na http://www.filmweb.pl/person/Krzysztof.Kieslowski to jest tego trochę. Może ktoś może polecić jakiś inny jego film ?
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
Z Barcisiem to przeca ironia; on tam jest kanadyjkarzem a nie kajakarzem! pierw płynie, później niesie i znowu niesie przez osiedle 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Red Riding
Kiedyś już o tym wspominałem. Trzy częściowy kryminalny cykl oparty na książkach Davida Peace'a. Akcja rozgrywa się na angielskiej prowincji w latach 70-80. Świetna pozycja do obejrzenia, zawiera wszystko to, co klasyka gatunku winna zawierać. Kapitalny mroczny, surowy klimat, dbałość o detale z epoki, duży realizm w pokazaniu tamtej rzeczywistości. Dodajmy, że bardzo pesymistycznej rzeczywistości, brudnej nawet. Wiele zła i bardzo mało pozytywnych akcentów, a to, co dobre skazane na porażkę. Poza tym odrażające zbrodnie, sprzedajni policjanci, skorumpowana władza i urzędnicy, sieć interesików i zależności oplatająca lokalną społeczność.
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Serial Parenthood.
Dobry pierwszy sezon, drugi zaś klapa. Ale skoro trzeci zrobili i czwarty jest w trakcie to może coś się poprawi...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dziś obejrzałem Hodejegerne (Headhunters), chyba norweski film. Zbierał pozytywne opinię to sprawdziłem. Nic specjalnego w sumie, dosyć płytki, ale jakoś przyjemnie się oglądało mimo że niczym nie zaskakuje w sumie. Mogę polecić jak komuś się nudzi, 1.5h zleci. 
|
|
|
|
|
Lucio Fulci Forever
|
|
Lucio Fulci Forever
Nie obejrzałem Listy Schindlera, nie obejrzałem Pianisty i tym bardziej nie obejrzę Pokłosie. Nie moje klimaty.  myślałem , że jestem sam  
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
to sie Wam dziwie, Lista Schindlera swietna, Pianista tez niezly - nie warto tego porownywac chyba do Poklosia ktorego jeszcze nie ogladalem...
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
Knockin' On Heaven's Door
Nie obejrzałem Listy Schindlera, nie obejrzałem Pianisty i tym bardziej nie obejrzę Pokłosie. Nie moje klimaty.  myślałem , że jestem sam   To jest Nas trzech 
|
|
|
|
|
I see dead people
|
|
I see dead people
Ja się nie dziwię, że np Conrad nie lubi jakiegoś gatunku filmowego czy tematu. OK. Nie lubi, nie ocenia ... Ale jak ktoś pisze, że film jest chujowy, bo gdzieś o tym wyczytał to renki opadajom 
|
|
|
|
|
tkliwy nihilista
|
|
tkliwy nihilista
[b]Przewodnik po Belgradzie z piosenką weselną i pogrzebową[b/]
da się gdzieś pobrać ten film z napisami pl?
|
|
|
|
|
Lucio Fulci Forever
|
|
Lucio Fulci Forever
-error] Ja się nie dziwię, że np Conrad nie lubi jakiegoś gatunku filmowego czy tematu. OK. Nie lubi, nie ocenia ... Ale jak ktoś pisze, że film jest chujowy, bo gdzieś o tym wyczytał to renki opadajom  niekoniecznie ja np. uwielbiam horrory, oglądam na potęgę, ale mam świadomość, że nie zobaczę wszystkiego co chcę , nawet 1/4 filmów jakie bym chciał nie jestem w stanie obejrzeć - mówimy o jednym, co prawda obszernym gatunku - więc siłą rzeczy korzystam często z podpowiedzi znajomych osób na forach dot. horroru, ewentualnie imdb...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jest juz poklosie na necie ? nie moge nigdzie znalesc
|
|
|
|
|
Zysk Daje Ryzyko
|
|
Zysk Daje Ryzyko
dobry odcinek Dexetera spetycznie podchodzilem do nastepnego sezony ale trzyma poziom
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Uuuu zapowiada sie wyjebany final sezony u Dextera. Juz przebieram nogami do nastepnego poniedzialku 
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
W ostatnich tygodniach, po poleceniu przez znajomego z pracy Dextera, obejrzałem wszystkie sezony i obecnie chyba utkwiłem na 6 odcinku obecnego sezonu. Po tym co piszecie chyba trzeba na dniach szybko nadrabiać zaległości 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|