Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 3 z 3 1 2 3
wieczny student
wieczny student
a jak z pozyskiwaniem i utrzymaniem zawodników?
nie marudzili, że chcą odejść do lepszego klubu, czy reputacja Twojego wzrosła na tyle, że nie chcieli?
w którymś starym FM-ie miałem tak, że wygrałem Serie A, ale reputacja mojego klubu dalej była lokalna i nikt z topu nie chciał do mnie przyjść i nawet nie podejmowali negocjacji
wiem, że mieli to zmienić, ale jeszcze w taką wersję nie grałem

Bonus: Unibet
Io sono Interista
Io sono Interista
Originally Posted by młody gniewny
tak, mój ulubiony. Katowałem na Nim kilka niezłych karier smile

Również mam z tym FM-em wiele dobrych wspomnień.

Obecnie gram w FM 2013. Ciężko to wszystko ogarnąć. Zacząłem Interem, ale teraz już korci aby ruszyć jakimiś amatorami i wynieśćich na szczyt. wink Dzisiaj wieczorem chyba wybiorę Glasgow Rangers, ale pewnie ciężo z budżetem w tym klubie.

Nawet w Interze budżet masakra, ciężko było wypożyczyć nawet Maloude... smirk

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Jose
Originally Posted by Ezquerro
potem jak odpalisz gre to bedziesz miał wersje, najnowsza 13.2.1

Gdzie mogę sprawdzić te aktualizacje?

odpal gre i masz wybor gry,
wejdz w ustawienia i na górze pod nazwą footbal manager 2013 masz podaną wersje

Io sono Interista
Io sono Interista
Dzięki, dzieki. piwo

Masz może jakiś zespół, który polecasz na początek zabawy w FM-a?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
wybierz taki klub jaki lubisz albo jak lubisz grać
ja lubie raczej / mission impossible/ i lige angielską
wybieram dwie najgorsze drużyny jedną z conferencji pólnocnej i jedną z południowej.
ale przyznam ze bez genie scouta nie gram to juz nie te czasy 01/02 gdzie wszystko bylo proste

Z
member
member
Z Offline
mi się dobrze gra Leeds United albo Bradford City

M
Krecik
Krecik
M Offline
Originally Posted by podstawek
a jak z pozyskiwaniem i utrzymaniem zawodników?
nie marudzili, że chcą odejść do lepszego klubu, czy reputacja Twojego wzrosła na tyle, że nie chcieli?
w którymś starym FM-ie miałem tak, że wygrałem Serie A, ale reputacja mojego klubu dalej była lokalna i nikt z topu nie chciał do mnie przyjść i nawet nie podejmowali negocjacji
wiem, że mieli to zmienić, ale jeszcze w taką wersję nie grałem

Na tym polega zabawa, jedni przychodzą, a drudzy odchodzą. Ciężko o wyniki niezadowolonymi zawodnikami, którzy uciekają z treningów i psują morale, ale też trudno kiedy są ciągłe rotacje.

Trzeba przyznać, że angielska to bardzo duże wyzwanie, bo dochodzą pozwolenia o pracę. Nie można sobie ściągać graczy z Afryki, Kostaryki czy Ameryki Południowej co przeważnie wystarcza na zdominowanie np. polskiej ekstraklasy.

A reputacja oczywiście rośnie w FM08, chociaż pewnych rzeczy się nie przeskoczy.

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Ja gram w FM12.. Wczoraj PREZES Kluby podjal ZA MNIE decyzję o sprzedaży zawodnika.. Bez sensu. Nawet zareagować nie mogę na to w rozmowie z Zarządem..

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
wwwujek pewnie miałeś ustawioną cene rynkową za zawodnika. Ja zawsze w gorszych klubach daję ceny z kosmosu i nie ma tego problemu.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
http://allegro.pl/football-manager-2013-klucz-cd-key-steam-konto-i3128563719.html

Ktoś miał doświadczenie z taką formą zakupu?

Opłaca się w ogóle brać 13stke czy lepiej zostać przy starszej wersji?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Kameleon
http://allegro.pl/football-manager-2013-klucz-cd-key-steam-konto-i3128563719.html

Ktoś miał doświadczenie z taką formą zakupu?

Opłaca się w ogóle brać 13stke czy lepiej zostać przy starszej wersji?

ja za 10zł kupiłem na allegro możliwość korzystania z konta steam (pobranie gry oraz aktualizacji) i nie było żadnych problemów, także polecam piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ja kilka dni temu odkurzylem FM 2012, zaczalem grac Blyth Spartnas z angielskiej Blue Square Bet North (6 liga chyba). Na nic kasy nie ma, zawodnicy tylko z wolnych transferow.
Znalazlem kilku fajnych grajkow i w 1 sezonie awans do Blue Square Bet Premier (5 liga). Znowu trzeba bylo wymienic pol skladu i poki co, po 11 meczach 6 miejsce.

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Originally Posted by Dziabor
ja kilka dni temu odkurzylem FM 2012, zaczalem grac Blyth Spartans z angielskiej Blue Square Bet North (6 liga chyba). Na nic kasy nie ma, zawodnicy tylko z wolnych transferow.
Znalazlem kilku fajnych grajkow i w 1 sezonie awans do Blue Square Bet Premier (5 liga). Znowu trzeba bylo wymienic pol skladu i poki co, po 11 meczach 6 miejsce.

piwo piwo

Również zaczynałem od najniższej angielskiej i również Spartanami. W pierwszym sezonie awans, w drugim utrzymałem się ledwo co, w 3 znowu awans i chyba wtedy przestałem grać w FM-a. Ogólnie bieda piszczy i ciężko o jakichkolwiek zawodników, a z biegiem sezonów sytuacja poprawia się powoli. Życzę wytrwałości, bo jest potrzebna do prowadzenia tej drużyny

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
no bardzo sie napalilem na gre tym klubem, na poczatku oczywisci wymiana calego personelu trenerow, scoutow, fizjoterapeutow. Katuje teraz caly czas zarzad o mozliwosc zatrudnienia nowych trenerow. Brakuje mi jednego do bramkarzy. Poki co moj najslabszy trener ma 3 gwiazdki, maksymalnie 4. Zaczynam powoli robic zaciag z ligi polskiej. Z wolnego wzialem Marcina Dziewulskiego O,DP (Ś) + pierwszy transfer za kase - Aleksander Januszkiewicz N(Ś) za 40k zl z Gwarka ale dojdzie do mnie 1.1.2013. Mama nadzieje ze sie ugra teraz cos wiecej w pucharze lub FA Trophy. W pierwszym sezonie odpadlem z Pucharu Anglii w 2 rundzie z Carlisle 0:3.
Z FA Trophy odpadlem z Cambridge (2:3) tez w 2 rundzie, stracilem bramke w 93' tongue

P
podwórkowy attaché
podwórkowy attaché
P Offline
Do tej pory grywałem w stare wersje FM'a i postanowiłem zajrzeć w 2012 i masakra tyle tam wszystkiego do ogarnięcia... chyba jestem już za stary na tego typu gry laugh

Strona 3 z 3 1 2 3

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, forty, latajaca_holenderka, alfa, Sensei), 2,329 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,292
Posty5,837,420
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025