|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Hmmm a nie dosłał mu po prostu telefon dalszego ciągu trasy? Czasami tak się dzieje, że po pewnym czasie uzupełnia się uploud automatycznie. Na pewno scalanie było by dobrą opcją. Swoją drogą Vendetta niesamowity trening, 1000m przewyższenia i 24 km w super czasie w ciężkim terenie. Ciekawe kiedy rzuci się w końcu na maraton 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przewyższenia są raczej źle liczone : )
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to na pewno, ale wiem ile mi na trasach występuje i widzę ile miał Vendetta, trochę się powspinał to pewne, zresztą to widać po tych całkiem niezłych podbiegach. Dziś śnieg w oczy, biega ktoś z was w przeźroczystych okularach? Miałem takie na rower w tym roku i korzystałem, ale niestety wpadły mi pod rower 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Endo ma dziś kaca, potruchtałem sobie i już na trasie słyszałem, że jakiś kosmos wychodzi, patrzę teraz a tam wszystkie rekordy pobite  . Dziś już trener audio działał. Moj nadal milczy. Resety, zmiany glosu, zmiana odcinkow po ktorych ma sie odzywac. Nic. Cisza przy bieganiu i hikingu. Zamilkł na wieki. 
|
|
|
|
|
2fast 2furious
|
|
2fast 2furious
Lup, uninstall & re-install  Panowie, czy w Endo w wersji PRO jest możliwość ustawienia np. czegoś takiego, że ustawiam sobie, że chcę przebiec każdy kilometr w 6 minut i np. co 100 metrów coach mi podpowiada jak mi idzie ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Lup, uninstall & re-install  Panowie, czy w Endo w wersji PRO jest możliwość ustawienia np. czegoś takiego, że ustawiam sobie, że chcę przebiec każdy kilometr w 6 minut i np. co 100 metrów coach mi podpowiada jak mi idzie ? Też się przyłączam do takiego pytania.. Kiedyś widziałem taką elektroniczna kostkę, która wyznaczała tempo wchodzenia i schodzenia np. za skrzyni, dopasowane do założeń. Np. chcemy wejść i zejść 40 razy, urządzenie dawało beep na każdy krok. Jak się to nazywa?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Lup, uninstall & re-install  Panowie, czy w Endo w wersji PRO jest możliwość ustawienia np. czegoś takiego, że ustawiam sobie, że chcę przebiec każdy kilometr w 6 minut i np. co 100 metrów coach mi podpowiada jak mi idzie ? Ja nie wiedze takiej funkcji na iphonie. Mozna ustawic tylko dystans, czas jaki mamy biegac, kalorie ile chcemy spalic. Ogolnie srednia jest ta aplikacja 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ok, to ja też się lekko wkręciłem.
Zapisany już na półmaraton Warszawski 24.03
Do tej pory nigdy nie biegałem zimą. W poniedziałek mały debiut. Dziś fatalna pogoda, trochę ślisko i dużo błota na chodnikach. 9.35km zrobione i jestem dumny z siebie.
Zobaczymy jak dalej pójdzie. Plan minimum to złamanie 2h. Ciężko mi coś więcej określić bo nigdy nawet w 10km biegu nie brałem udziału. Jedynie jakieś pobieganie po Warszawie ...
Póki co plan 3-4 treningi tygodniowo plus siłka.
|
|
|
|
|
2fast 2furious
|
|
2fast 2furious
Dziś fatalna pogoda, trochę ślisko i dużo błota na chodnikach. Trochę ślisko ? Farciarz z Ciebie  U mnie po 22 totalna masakra. Niby 1 stopień na plusie, a ślisko jak skurczybyk. Na palcach dwóch dłoni mógłbym policzyć kroki bez poślizgu  Nawet szkoda pisać co było podczas biegu pod górkę i zbieganiu z niej... Ale ważne, że się człowiek nie rozkraczył 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Przewyższenia są raczej źle liczone : ) na pewno sa niedokladne i to ze sporym marginesem bledu. w tej kwestii nawet urzadzenia garmina nie sa doskonale i dopiero na stronie mozna wlaczyc korekte przewyzszen ktora uzywa pomiarow z profesjonalnych badan terenu zamiast odczytu z urzadzenia. na endomondo widzialem takie kwiatki gdzie trening zaczynal sie i konczyl w tym samym miejscu a wg strony trasa konczyla sie 200m nizej niz start 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Gdy biegałem temperatura była dodatnia jeszcze. Tak więc lodu na chodnikach nie było. Ciekaw jestem jak będzie teraz. Bo zaraz wychodzę na dłuższe pobieganie. Podejrzewam, że w niektórych miejscach lód na chodnikach będzie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
14.25km z tempem 6min/km Nie jest źle jak na bieganie pierwszy raz po śniegu. Przyznaję się do 3-4 przerw z wyłączeniem endo. Musiałem 1-2min złapania oddechu wziąć. Miałem 2-3 mocne podbiegi. No i w piątek tak mocno zapiłem, że wczoraj cały dzień wegetowałem. Jednak ma to wpływ i wydolność spada. Ale biorąc wszystko pod uwagę jest dość dobrze 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Podłapałem jakiś katar, ale dzisiaj musiałem się przebiec, mam 20 cm śniegu i jest całkiem zabawnie, bieg przy -5 mój nowy rekord, czekam na więcej(mniej) 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kim na forum jest Jakub Brach? Możliwe że się minęliśmy dzisiaj nad Rusałką.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Podłapałem jakiś katar, ale dzisiaj musiałem się przebiec, mam 20 cm śniegu i jest całkiem zabawnie, bieg przy -5 mój nowy rekord, czekam na więcej(mniej)  Ja z katarem to biegam cały okres jesienno-zimowy  A co do większych infekcji to staram się im zapobiegać, pijąc bezpośrednio po biegu izotonik własnej roboty: 1 cytryna, łyżka miodu, szczypta soli, wszystko rozpuszczone w 1,5 L wody. Mój rekord biegania w minusowej temperaturze to -14 st. C - luty 2012  Bieganie w śniegu moim zdaniem sprawia największą frajdę 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kim na forum jest Jakub Brach? Możliwe że się minęliśmy dzisiaj nad Rusałką. juz wiem
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Takie normalne cieknięcie z nosa przy biegu to ok, ale dziś mam zatkane zatoki, czosnek już poszedł w ruch  Cytryna i miód to składniki mojej codziennej diety, a ten izotonik o którym napisałeś, to piję zamiast powerade na wycieczkach rowerowych, bo jest zdecydowanie lepszy w smaku i daje o wiele większego kopa.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Kim na forum jest Jakub Brach? Możliwe że się minęliśmy dzisiaj nad Rusałką. Jestem 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|