Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 3 z 3 1 2 3
Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Proponuje jednak zdecydować się na jeden temat w którym piszecie.

Jest oznaczony, kolorem nie musi to nie obowiązek.

IP to nie dane osobowe.

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące osoby fizycznej lub wszelkie informacje możliwe do zidentyfikowania tej osoby. Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamość można określić przez numer identyfikacyjny lub jeden z czynników fizycznych, fizjologicznych, umysłowych, kulturowych czy społecznych. Danymi osobowymi są zatem takie dane, które pozwalają na określenie tożsamości konkretnej osoby, jak również na określenie jej tożsamości przy pewnym nakładzie kosztów, czasu lub działań. Opinia Grupy Roboczej ds. Ochrony Danych, powołanej przez Parlament Europejski i Radę Europejską (rozdz. III pkt 3 przykład 15) uznała literalnie adres IP za dane dotyczące osoby możliwej do zidentyfikowania, stwierdzając, że: "dostawcy usług internetowych oraz menedżerowie lokalnych sieci mogą, stosując rozsądne środki, zidentyfikować użytkowników internetu, którym przypisali adresy ip ponieważ systematycznie zapisują w plikach daty, czas trwania oraz dynamiczny adres IP (czyli ulegający zmianie po każdym zalogowaniu) przypisany danej osobie. To samo odnosi się do dostawców usług internetowych, którzy prowadzą rejestr (logbook) na serwerze HTTP Nie ma wątpliwości, że w takich przypadkach można mówić o danych osobowych, w rozumieniu art. 2 Dyrektywy".

W związku z powyższym należy uznać, że w przypadkach, gdy adres IP jest na stałe lub na dłuższy okres czasu przypisany do konkretnego urządzenia, które przypisane jest z kolei konkretnemu użytkownikowi, należy uznać, że stanowi on daną osobową.

Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Dziękuje mój błąd.

Karpaty 1928 Krosno
Karpaty 1928 Krosno
smile choć Ty się do niego potrafisz przyznać, szkoda że Conrad nie ma takiej umiejętności.

B
newbie
newbie
B Offline
Odblokujcie mi to pw smile

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Wszystko zostanie odblokowane w odpowiednim czasie, nie jest to coś o co trzeba wnioskować. System sam będzie "wiedział" kiedy to zrobić i zrobi to automatycznie.

B
newbie
newbie
B Offline
Nie chce pisać pewnych rzeczy publicznie na forum. Jeśli nie możesz mi odblokować pw to zbanuj mi konto bo nie chce mi się nabijać postów na qc

C
C Offline
Po co mamy banować, po prostu się wyloguj i tu nie pisz jeśli tego chcesz.

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
hmmm ...kolego a czemu to już nie jestes "czerwonym" , ani innym kolorkiem z brygady ?

tak, tylko z ciekawości pytam smile

Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Na własne życzenie... wink

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
czy moge prosic o odblokowanie PW wiem ze bylo to pare razy wałkowane już

C
C Offline
Originally Posted by ginciu

Masz blokadę ponieważ ludzie zgłaszali, że spamowałeś ich privami namawiającymi do płatnych typów. Po drugie napisałeś w tym roku zaledwie 12 postów tak więc nie widzę powodu by znieść blokadę bo nie jesteś tu wcale aktywny.

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Originally Posted by Conrad
Originally Posted by ginciu

Masz blokadę ponieważ ludzie zgłaszali, że spamowałeś ich privami namawiającymi do płatnych typów. Po drugie napisałeś w tym roku zaledwie 12 postów tak więc nie widzę powodu by znieść blokadę bo nie jesteś tu wcale aktywny.

ok dzięki za informacje

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
proszę o odblokowanie opcji pisania w TiO, albo przynajmniej w temacie "Potrzebujesz pomocy? Pomożemy"

pozdrawiam

Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Proponuje zamknąć ten wątek i pisać bezpośrednio do Conrada lub moderatorów globalnych.

Strona 3 z 3 1 2 3

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (alfa, Lukasz111, Sensei, burbon, latajaca_holenderka), 1,849 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,828,342
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025