|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Niech się mocniej ociepli to chociaż lodu na chodnikach nie będzie. U mnie śniegu najwiecej z wszystkich trenujących, ale od 2 dni takie ocieplenie, ze wszystko plywa. Wczoraj o 21 jak wracalem do domu + 6 stopni, a 2 h pozniej walił grad. Dzis bylo +10. W takim tempie do niedzieli wszystko zejdzie i moze jeszcze wyschnie to też cos popykam. Na razie odpuscilem teren, po tym jak w ciagu tygodnia 3 razy przemoczylem buty. Zostaje mi pływalnia i delikatne pykanie na bieżni [rowerek mi sie znudził.].
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wczoraj trening niemal po kostki w wodzie, a dziś tam gdzie wczoraj płynęła "rzeka" nawet jednej kałuży nie było. +1 i lekki wiatr i życiówka na dyszkę pobita 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a pro po kto przyjezdza do Bydgoszczy na MS w biegach przelajowych? 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Gratuluje. McKracken tez, az strach sie bac co bedze jak sie cieplej zrobi 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzięki, jak się cieplej zrobi, a nawet nie cieplej ale za to jak trasy będą "bezpieczniejsze" trzeba będzie nad jakimś treningiem szybkościowym i tempowym pomyśleć żeby założony cel osiągnąć 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzięki, trzeba będzie nad jakimś treningiem szybkościowym i tempowym pomyśleć żeby założony cel osiągnąć  i o to chodzi 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
2 dni temu biegłem i na chodnikach lód, obok wielkie zaspy śnieżne. Dzisiaj chodniki bez lodu i śniegu, zasypane piachem. Chociaż było kilka miejsc gdzie trochę lodu zostało. Temp +4.5st. Teraz muszę przyznać, że na śniegu to się nawet fajnie biegało  Aha, styczeń zamknięty. 106.7km zrobione a zacząłem 07.01 Trochę mocno ale za 7tyg półmaraton!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
widzieliście na Endo kobitkę, Anette Fredskov - przez cały styczeń dzień w dzień waliła maratony (tzn biegała trasy długości ok 42 km z kawałkiem), przebiegła łącznie ponad 1300 km w 31 dni... zastanawiam się jak to w ogóle możliwe, że jej organizm się regeneruje po ok 5 godzinnym wysiłku każdego dnia. a może to jakiś fix? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
widzieliście na Endo kobitkę, Anette Fredskov - przez cały styczeń dzień w dzień waliła maratony (tzn biegała trasy długości ok 42 km z kawałkiem), przebiegła łącznie ponad 1300 km w 31 dni... zastanawiam się jak to w ogóle możliwe, że jej organizm się regeneruje po ok 5 godzinnym wysiłku każdego dnia. a może to jakiś fix?  moze jezdzila na rowerze 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
przymierzam sie do zakupu nowych butów do siatki- nike hyperdunk+
widzialem, ze jest tam opcja tego trenera personalnego. moze ktos mi powiedziec jak to dziala? mam pulsometr czy jedynie przelicznik trasy itp. bede wdzieczny za info. taniej wychodzi cos takiego kupic niż osobno buty i sprzet do treningu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
widzieliście na Endo kobitkę, Anette Fredskov - przez cały styczeń dzień w dzień waliła maratony (tzn biegała trasy długości ok 42 km z kawałkiem), przebiegła łącznie ponad 1300 km w 31 dni... zastanawiam się jak to w ogóle możliwe, że jej organizm się regeneruje po ok 5 godzinnym wysiłku każdego dnia. a może to jakiś fix?  http://blog.endomondo.com/2012/11/07/annette-fredskov-366-marathons-in-365-days/stary temat  są juz ludzie, którym to sie udało 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a ona wali te maratrony dzien w dzien juz od lipca 2012, ciekawe czy da rade robci tak przez caly rok hehe
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ja jestem ciekaw w jakim stanie są jej stawy, kolana...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Też o niej czytałem zanim trafiłem na Endo.
Hm, ogromny wysiłek. I masa czasu poświęcona. A ona podobno ma rodzinę ...
Na pewno szacun za takie cuda. Ale to już nie jest zbyt zdrowe bo w końcu złapie porządną kontuzję ... a zmęczenie organizmu pewnie też jakieś jest ...
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
przesadzacie Panowie - 5-8 godzin wysilku i to wiekszego niz maraton w 5h, kazdego dnia zalicza kazdy pracownik fizyczny (chociazby gornik, kopacz rowow itp). maraton w 5-5,5h to bardziej marszobieg niz bieg. czlowiek jest w stanie pokonywac dziennie 42km bez wiekszej utraty zdrowia - to tryb kanapowy i kiepskie jedzenie robia z nas fajtlapy. sama ona twierdzi, ze najwiekszym wyzwaniem jest pokonanie umyslu i obezwladniajacego uczucia zmeczenia. wierze, bo ja bym wymiekl po kilku dniach zapewne. zwroccie tez uwage, ze podjela sie wyzwania po zdiagnozowaniu u niej chronicznej i byc moze nieuleczalnej choroby, wiec jej pojecie co jest zdrowe a co nie jest zapewne nieco inne niz nasze i kieruje sie zupelnie innymi priorytetami. mam nadzieje, ze jej sie uda, ciekawe kiedy zamierza wcisnac ten 366ty maraton
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jakby nie patrzeć to jednak jest to nadal bieganie. I stawy obciąża. No chyba, że biega po samych trawiastych ścieżkach itp. To wtedy łagodniej ...
Mówi się, że sport to zdrowie. Ale zdecydowana większość osób, które go uprawiały intensywnie miała potem jakieś problemy ... wiadomo, są jakieś błędy. Ale duże obciążenia też dobrze nie wpływają na organizm.
A co do pracowników fizycznych ... jeszcze nie widziałem aby ktoś machał łopatą 5h albo więcej. Niby kopią ale efektywnej pracy aż tyle nie mają. Górnik też z tych 8h nie zapiernicza przez większość czasu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
z tego co widze to na niektrych maratonach ma czasy lepsze niz Ty na ostatnim McKracken 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
[Linked Image] [ dodajfotke.pl] mimo deszczu da się juz biegac troche szybciej  Vamos!!! 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
z tego co widze to na niektrych maratonach ma czasy lepsze niz Ty na ostatnim McKracken  rozumiem, ze chciales mi po prostu dowalic, bo w ogole nie o tym mowa  zerknijcie w jej loga, od kiedy wali te maratony codziennie trwaja one od 4:45 do ponad 6 godzin. przy jej zyciowce (3:35) taki wysilek to jest dla niej najprawdopodobniej tyle co trucht i to z przerwami na jedzenie. wiec odpowiadajac na pytanie o jej stawy, kolana i regeneracje - nie ma z tym problemu. zmeczenie jest zapewne w wiekszosci jesli nie tylko psychiczne. gdybys Vendetta nie pracowal, nie uczyl sie i zasuwal na silowni tylko przez 5-6 godzin dziennie biegl 42km w tempie 7-8min/km - zajechaloby Cie to fizycznie? 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|