Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 15 z 24 1 2 13 14 15 16 17 23 24
M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Originally Posted by vindom
DrogówkaWojciecha Smarzowskiego już w kinach. W tym konkretnym wypadku warto pójść na seans, może nawet należy, i wydać na bilet. Dobre polskie filmy, jeśli tylko jest to możliwe, należy wspierać.

KONIECZNIE!
Byłem dzisiaj i podpisuję się obiema rękami. Smarzowski nie spuszcza z tonu nawet odrobinę w porównaniu z poprzednimi produkcjami. Brudne, surowe i przede wszystkim bijące realizmem kino. Współczesna wersja Złego Domu- niewielu odważyłoby się coś takiego pokazac. 9/10 To chcemy o

Widziałem też zadziwiająco mocno promowany film Sęp. Jedyne co w tym filmie dobre, to pomysł. Aktorstwo i dialogi na żałosnym wręcz poziomie. Postacie mega płytkie, a ich motywy działania można wróżyć z fusów. Rozwiązanie zagadki też pozostwia sporo do życzenia. Technicznie wysoki poziom, ale co z tego skoro nie da się przełknąc całej reszty. 2/10

I jeszcze Mój Rower. Odczucia na pewno pozytywne. Dobra gra, zwłaszcza fajnie patrzyło się na Urbaniaka. Młody też mnie nie drażnił na ekranie w przeciwieństwie do tego Gierształa którego z 2 razy widziałem. Warto 7/10.

Bonus: Unibet
E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
Byłem dzisiaj na maratonie tych polskich filmów i ogólnie to zgadzam się z Matem.

Drogówka - Smarzowski i film o polskich policjantach ,,,,to musiało się udać. Pierwsze 30 minut to kosmos totalny. Film bardzo dobry z filmów Smarzowskiego najbardziej podobny klimatem do 'Wesela' czyli jest dużo wódki , 'biały miś' śpiewany w tle i pokazana prawdziwa polska a nie to co serwuje tvn w swoich serialach. Mocne 8,5/10

Sęp - cóż to jest przeciwieństwo Drogówki. Trzeźwy, nigdy nieprzeklinający, dobrze ubrany policjant (widział kto kiedy takiego? ). Te rozpiski na tablicy laugh laugh , to pewnie miało być takie fajne i modern ale wyszło zupełnie nierealistyczne. Ogólnie to muzyka momentami mi się podobała i pomysł dobry ale spierniczony. 4/10

Mój Rower - na tym filmie zamierzałem się zdrzemnąć ,,,i zrobiłbym wielki błąd. Bardzo pozytywne zaskoczenie, rola Urbaniaka bardzo fajna i gdybym miał film określić jednym słowem to 'pozytywny'. Fajne poczucie humory, dobry scenariusz i realizm. Mocne 8/10

E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
5 najciekawszych filmów 2012, które nie weszły do polskich kin [film.org.pl]

The Guard biorę na ruszt jako pierwszy , ale myślę że wszystko warto przetestować. Widzieliście któryś z nich?

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
BROKEN 2012 DVDRip Xvid AC3 5.1 Legend-Rg

czy jest ktos w stanie zalatwic mi napisy?

na napi projekt nie znajduje frown

Huachipato
Huachipato
Polecicie jakie w miare nowe dobre horrory tudzież thillery ?

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
Beast Stalker albo Vengeance

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Podpisuję się pod poleceniami dla Drogówki, świetne kino, nie tylko jak na polskie warunki.
Genialna rola Króla, zresztą aktorsko bardzo dobrze jest, kilka scen wymiata. Mam troche zastrzeżeń logicznych do głównego wątku,
ale jak dla mnie wielkie 9/10.

A po seansie było u mnie spotkanie z Bartkiem Topą, świetny człowiek i jak się okazało po tym filme, genialny aktor.

Nie będę spoilerował, ale zauważył ktoś anioła w ostatniej scenie filmu? wink

Dla lubiących Smarzowskiego, chcących obejrzeć coś dobrego:

Kuracja teatr TV, do obejrzenia na YouTube, wielki wymiatacz, aktorzy Ci co zwykle u niego.

Ana <3
Ana <3
Originally Posted by eroll

The Guard biorę na ruszt jako pierwszy , ale myślę że wszystko warto przetestować. Widzieliście któryś z nich?

kiedyś tam widziałem Gliniarza. film ma już 2 lata. nie zapadł specjalnie w pamięci.

Huachipato
Huachipato
Jak chcecie coś w stylu Piły to moge chyba polecic film Kolekcja z 2012, spora rzeznia na ekrania ale daje rade

Olimpijczyk
Olimpijczyk
Nie widze nigdzie takiego filmu

Olimpijczyk
Olimpijczyk
dobra mam, Kolekcjoner wink

G
addict
addict
G Offline
Chained (2012) dla tych co lubia mocne kino o psycholach

wieczny student
wieczny student
dla mnie film średni, ale fajny zabieg został zastosowany na końcu
ostatnie "sceny" są podczas napisów końcowych, gdzie jest tylko fonia, przez co generalnie każdy sam układa sobie zakończenie

H
Pooh-Bah
Pooh-Bah
H Offline
Originally Posted by Coronach
Kuracja teatr TV, do obejrzenia na YouTube, wielki wymiatacz, aktorzy Ci co zwykle u niego.

W kwesti teatru TV przypomniała mi się sztuka Ciemno. Można znaleźć na YT ale i TV powtarza ją raz od czasu. Świetna pointa, aura grozy no i Magda Wójcik z najlepszych czasów ooo

tkliwy nihilista
tkliwy nihilista
Originally Posted by [T
-error]Lincoln - niby nic nowego, niby każdy wie, ale film przezajebisty.
No i Daniel Day-Lewis kopara

Podpisuje się pod tą rekomendacją.
Niby film totalnie monumentalny, patetyczny... ale zrobiony doskonale. Nie rozumiem tych mizernych recenzji, które czasem otrzymuje.

Aktorsko rewelacja, zaś jeżeli chodzi o Day-Lewisa, to tak jak ktoś napisał - on nie zagrał prezydenta USA, on nim był.

8/10

-
veteran
veteran
Originally Posted by Llama
Originally Posted by eroll

kiedyś tam widziałem Gliniarza. film ma już 2 lata. nie zapadł specjalnie w pamięci.

Widziałem Kill List. Dziwny, specyficzny - to będzie najlepsze określenie. W sumie warto obejrzeć choćby dla samej łapiącej za jaja końcówki - do dziś pamiętam ten motyw. Tyle w temacie smile

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Nowy sezon Californication leci od stycznia wink Ja dopiero teraz sie skapnalem

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Przyznac musze ze 4 sezon Fringe (akurat jestem w 9 odcinku, a rozkrecilo okolo 4) jest calkiem fpytke smile serio smile

O
oli Offline
sottocapo
sottocapo
O Offline
Originally Posted by Stasiu
Nowy sezon Californication leci od stycznia wink Ja dopiero teraz sie skapnalem

słabiutki ten sezon jak do tej pory.

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Obejrzałem w tym tygodniu Crocodile Dundee I oraz II, bardzo przyjemny oglądanie, fajna też muzyka z filmu. Wiem, że to old school i klasyki kina (nie mylić z jakimiś wielkimi dziełami) ale potrzebowałem akurat coś takiego fajnego na relaks. piwo

Strona 15 z 24 1 2 13 14 15 16 17 23 24

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (alfa, rafal08, latajaca_holenderka, 11kera11, rymoholik, Sensei, forty, aker, Lukasz111, burbon), 2,041 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,278
Posty5,830,642
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025