|
|
old hand
|
|
old hand
Skanowałem kompa i program wykrył mi zainfekowany plik i przez przypadek wyslalem do ich siedziby w celu przeanalizowania danego pliku. Czy to dobrze czy zle, nie beda mnie teraz zawalac jakim meilami itd. ktos miał i korzystał z takiej opcji?  Nikt nie będzie Cie zawalał mailami  Ok dzieki. A wiesz moze gdzie szybko mozna sprawdzic log z polecenia cmd - ,,netstat -a,, ? Niestety, nie używam Windowsa od kilku lat 
|
|
|
|
|
La Pulga
|
|
La Pulga
Witam mam problem z moim padem do PC https://de.hama.com/00034347/hama-playstation2-grip-controllerPosiadam do niego przejściówkę USB i wszystko śmigało bez zarzutów ale wczoraj jakoś dziwnym trafem znikł i nie wykrywa go kiedy podłącze wyskakuje dymek Nieznane urządzenie USB szukałem serowników w necie ale nie znalazłem niestety nawet nei pomógł mail wysłany do producenta który odpisał że takowych sterowników już nie posiadają czy ktoś z was ma jakiś pomysł na rozwiązanie mojego problemu ?
|
|
|
|
|
La Pulga
|
|
La Pulga
Tutaj screen z dymkiem [Linked Image] [ imageshack.us]
|
|
|
|
|
La Pulga
|
|
La Pulga
Widzę las rąk do pomocy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
możliwe że coś nie łączy w przejściówce 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
sterowniki, port, może samo urządzenie uszkodzone... wiele opcji  ostatnio cos mi źle się dzieje z moja operą(zawiesza sie i alt ctr del aby odwiesic kompa i zamknąc opere, po tym wsio śmiga) ...ale nie o to pytam otóz jak dodaje się karty w mozilli, tak jak to jest w operze? aby mieć wybranych kilka z których często korzystam...
|
|
|
|
|
La Pulga
|
|
La Pulga
możliwe że coś nie łączy w przejściówce  miałeś rację  podłączyłem innego pada który ma dwa wejścia PS2 i USB na USB śmiga a jak wpiąłem przez przejściówkę to lipa więc mamy winowajce 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam,
szybkie pytanie: czy zmiana dostawcy Internetu (na nowe, stałe IP), ale dalej użytkowanie tego samego komputera, pozwoli być nierozpoznanym w sieci?
Chodzi o sytuacje związaną z limitami u buków. Chcę zacząć na nowym koncie i nie mieć powiązań z poprzednimi. Czy sam komputer podczas wchodzenia na strony internetowe zostawia jakieś ślady, adresy, czy można rozpoznać tylko po adresie IP?
Temat dla mnie istotny, dlatego wdzięczny będę za odpowiedź.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Witam,
szybkie pytanie: czy zmiana dostawcy Internetu (na nowe, stałe IP), ale dalej użytkowanie tego samego komputera, pozwoli być nierozpoznanym w sieci?
Chodzi o sytuacje związaną z limitami u buków. Chcę zacząć na nowym koncie i nie mieć powiązań z poprzednimi. Czy sam komputer podczas wchodzenia na strony internetowe zostawia jakieś ślady, adresy, czy można rozpoznać tylko po adresie IP?
Temat dla mnie istotny, dlatego wdzięczny będę za odpowiedź. Zostawia ślady  Jak ktoś dobrze zabezpieczy to i format nie pomoże hehe
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
zostawia, ale sa na to inne sposoby, zeby bez wychodzenia z domu pozostac anonimowym  moge zdradzic za typy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
tak, ale zależy mi jednocześnie na stałym adresie IP - dużo przychylniej traktowanym przez buki. w VPN też się już bawiłem.
Da się bez zmiany sprzętu? Bo już szczerze mówiąc za dużo tego się nazbierało i nie chcę kolejnego lapka kupować.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zostawia ślady  Jak ktoś dobrze zabezpieczy to i format nie pomoże hehe nie wciskaj bajek
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Da się bez zmiany sprzętu? Bo już szczerze mówiąc za dużo tego się nazbierało i nie chcę kolejnego lapka kupować. pewnie starczy samo wyczyszczenie cookies
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
tyson cookies nic nie da. nie wiem jakie zabezpieczenia mają buki, ale wiem jakie mają narzędzia SEO i nie uwierzycie na podstawie jakich rzeczy tam można "wpaść".
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@Self-Confident, rozwiniesz myśl? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@Self-Confident, rozwiniesz myśl?  up up 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale nawet jak zmieni się IP czy użyje programów to buk chyba i tak widzi nasz adres MAC i jest wstanie nas rozpoznac 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale nawet jak zmieni się IP czy użyje programów to buk chyba i tak widzi nasz adres MAC i jest wstanie nas rozpoznac  jeśli nawet, to podmiana adresu MAC zajmuje minutkę 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kiedy w koncu upadnie ten mit ze w internecie jesteś/jesteśmy anonimowi  Mozna sobie zmieniać adres MAC ukrywac IP i inne pierdoły ale tak samo jak łatwo jest ukryć tak samo łatwo jest znaleść ukryte IP  Można to zrobić za pomocą darmowych /triali programów ,a co dopiero płatne pełne wersje .
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|