|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czesc. Musze wybrac jakies konto bankowe. Najwazniejsze - wplaty na konto musza odbywac sie bezplatnie (w mojej miescinie nie ma wplatomatow, wiec wchodzi w gre najprawdopodbniej wchodzi jedynie wplata w placowce banku). Druga sprawa to - darmowe wyplaty w bankomatach - darmowe prowadzenie konta - mozliwosc z korzystania z przelewow 24 O ile powyzsze rzeczy to raczej juz standard to nie wiem jak jest z przelewami na inne konta bankowe (innych bankow), oczywiscie tez chcialbym zeby byly darmowe  Alior sync odpada (swoja droga, syf roku chyba!) Czekam na info. Skusilbym sie chyba na mBank ale tam chyba wplaty jedynie przez wplatomaty wiec dupa mokra:/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dobra generlanie mam neiwielki chyba wybor
Albo inteligo albo PKO BP Dla Mlodych.
Kto ma teraz tam konto i moglby napisac za i przeciw sprawdzone na wlasnej skorze ?
|
|
|
|
|
GRILL MASTER
|
|
GRILL MASTER
alior sync syf roku? ciekawe...
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Dobra generlanie mam neiwielki chyba wybor
Albo inteligo albo PKO BP Dla Mlodych.
Kto ma teraz tam konto i moglby napisac za i przeciw sprawdzone na wlasnej skorze ? pkp bp dla mlodych - wszystko za darmo , jedynie oplata za karte to 5zl miesiecznie jezeli nie masz platnosci karta za min. 350zl na m-c
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Artek: - ostatnio mmoj przelew natychmiastowy zostal zrealizowany po 5 godzinach - brak cashbacku (tzn jest jesli spelniasz warunki jak np stala wplata z pracy albo 1500zl saldo poprzedniego miesiaca) - problemy z wplatami na przelewy24 (np doladowania simplus albo chociazby expekt.com) - wplata w oddziale ALIOR BANKU to 1% od kwoty ;] no kurwa bez jaj, mialbyc taki zajebisty a jest pod conajmniej 4 wzgledami gorszy od starego jak swiat inteligo ;]
mez wlasnie tak czytam i zarowno lapie sie na prowadzenie rachunku za free przez rok (do 26 roku zycia) no i te 350zl miesiecznie karta to nie jest wielki wynik, a jesli sie nie uda to 5zl za miecha majatkiem tez nie jest. A ogolnie osiagajac 1000zl wplywu i 350zl za platnosci karta moze byc calkiem za free (nawet powyzej 26 roku zycia).
Przemysle jeszcze sprawe na spokojnie przez pare dni zanim cos wybiore:)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mbank. Korzystam dobrych kilka lat, bez probmelow, nic nie płace.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Na pewno nie wybierać takiego gówna jak alior bank Miałem debet 6 pln( sześć złotych) za prowadzenie rachunku i po jakimś czasie przyszło mi pismo by w terminie do 7 dni uregulować płatność w wysokości 6 pln+40 pln(opłata za pismo). Pierwszy raz w życiu spotkałem się z czymś takim. Czytałem na necie o monitach za 20 pln ale żeby za takie gówno płacić im 4 dychy to brak słów.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mbank. Korzystam dobrych kilka lat, bez probmelow, nic nie płace. napisał przecie że nie ma wpłątomatów, a w mbanku tylko tak da się wpłacić.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mbank. Korzystam dobrych kilka lat, bez probmelow, nic nie płace. napisał przecie że nie ma wpłątomatów, a w mbanku tylko tak da się wpłacić. Umiem czytać. Można wpłacać w placówce, ale 9 PLN niezależnie od wpłacanej/wypłacanej kwoty.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czesto robie wplaty, wiec to sie nie kalkuluje. Druga sprawa inteligo/pko dla mlodych daje na tyle podobna oferte ze nie ma sensu placic za cos co moge miec za free...
Co do aliorsynca moge napisac dwie fajne rzeczy o nich - jedna, ze sami dzwonili aby uregulowac debet (chyba tam bylo niecale 3 zl), wplacilem i nie bylo zadnych dodatkowych kar. Druga to ze rozwiazanie umowy mozna zrobic przez infolinie albo przez wiadomosc wyslana z swojego konta bankowego;)
Teraz mi sie jeszcze cos przypomnialo.
Jak wyglada zabezpieczenie platnosci karta ? Zarowno w INTELIGO jak i w PKO(dla mlodych). Chodzi mi o np podawanie PINu albo skladanie podpisu po platnosci.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
aka Schranzer
|
|
aka Schranzer
Z chęcią będę podglądał temat, bo potrzebuje 3go konta gdzie mogę trzymać środki. Posiadam ROR w mbanku i Eurobanku. Z czystym sumieniem mogę polecić ten drugi. Jeśli miesięcznie trafia na Twoje konto 1000-2000zł (nie jestem pewien ile) i robisz zakupy kartą debetową przynajmniej 3 krotnie w m-cu. To wszystko masz za free, wliczając do tego wypłaty z obcych bankomatów. Karta kredytowa tez może być za darmo, wystarczy w ciągu roku zrobić 36 transakcji.
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
W ING tylko debetówka płatna (3 zł jak się nie zrobi zakupów nią za 200 zł w miesiącu). Reszta kont do porównania http://m2m.lostsite.pl/kontaosobiste/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Na pewno nie wybierać takiego gówna jak alior bank Miałem debet 6 pln( sześć złotych) za prowadzenie rachunku i po jakimś czasie przyszło mi pismo by w terminie do 7 dni uregulować płatność w wysokości 6 pln+40 pln(opłata za pismo). Pierwszy raz w życiu spotkałem się z czymś takim. Czytałem na necie o monitach za 20 pln ale żeby za takie gówno płacić im 4 dychy to brak słów. zapewne wynikało to z regulaminu rachunku bankowego który zaakceptowałeś
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Oczywiście, że musiało to wynikać z regulaminu, ale to jest niepoważne. Jak pójdę zamknąć konto to im powiem co o tym myślę.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Trochę masz za duże wymagania coś za coś niestety to Polska nie zachód europy . Najrozsądniej było by wybrac mBank ... sam mam u ich konto chyba 9-10 rok jedyne opłaty jakie mam to 2 zl za ubezpieczenie karty + 2zl jak nie wykonam w miesiący płatności karą na min 100zl A korzyści takie : przelewy darmowe na każdą kwotę , wypłata darowa w bankomatach euronetu , Przelewy natychmiastowe . Fakt minusem jest ze jak chcesz wpłacić kase to tylko wpłatomat ,a jakoś prze te 10lat tylko raz korzystałem z wpłatomatu . Karta debetowa z pay passem , działa jak kredytówka (ustawiasz sobie sam limit dzienny ,miesięczny możesz go edytować w każdej chwili na swoim koncie) karta płaciłem juz o większości buków w sieci ,robiłem zakupy za jej pomocą w UK, DE, nawet w azji  żadnych problemów . Patrzyłeś ofertę BZ WBK24 tez całkiem spoko i masz placówki naziemne w każdym mieście , brat korzysta z konta u nich ponad 4lata i nie narzeka .Wprawdzie przelewy płatne chyba 0.50gr ale jest fajna opcja koszyka gdzie wrzucasz np 20 przelewów i płacisz tylko 0,50gr za wszystkie . Na pewno zdaleka od PKO i Inteligo ,Alior to nie bank dla zwykłego zjadacza chleba powiedzmy szczerze . Tam cię witają z uśmiechem jak masz miesięczne w pływy +4k
|
|
|
|
|
aka Schranzer
|
|
aka Schranzer
Wg mnie Mbank był dobry ale 8 lat temu. Teraz on się niczym nie wyróżnia, bo niby czym? Nie ma darmowych wypłat z bankomatów obcych (usługa płatna), oprocentowanie na lokatach i kontach oszczędnościowych wygląda blado w porównaniu chociażby z Eurobankiem.
Mbank warto mieć do natychmiastowych przelewów, bo mtransfer to dzisiaj każdy sklep obsługuje.
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Na pewno zdaleka od PKO i Inteligo ,Alior to nie bank dla zwykłego zjadacza chleba powiedzmy szczerze . Tam cię witają z uśmiechem jak masz miesięczne w pływy +4k Ci ostatni maja też Alior Sync (sync.pl), który dosyć dobrze wygląda pod względem oferty.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|