Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 4 z 6 1 2 3 4 5 6
Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Originally Posted by Gustawo Lima
Uważam,że nic sie nie powinno zmieniac, bo dzieki temu jak bylo ten konkurs jest tak pasjonujacy. Wszelkie ograniczenia zepsuja jego magie!!!

piwo

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Originally Posted by [T
-error]Wróciłbym do starej wersji regulaminu, kurs 1,01 i wolna amerykanka.
Jedynie w kwestii formalnej, podanie kto awansował do środy

Dodalbym do tego jeszcze powrot z podawaniem typow do polnocy z niedzieli na poniedzialek, zawsze najwytrwalsi wysylali o 23:59 i trzeba przyznac mialo to swoj urok smile

W
Nick Kyrgios, Jerzyk i Del Potro
Nick Kyrgios, Jerzyk i Del Potro
W Offline
grin
dobra ja już się nie wypowiadam
to nie forum bukmacherskie tylko hazardowe trzeba zmienić nazwę smile

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Originally Posted by Piostar
Originally Posted by Gustawo Lima
Uważam,że nic sie nie powinno zmieniac, bo dzieki temu jak bylo ten konkurs jest tak pasjonujacy. Wszelkie ograniczenia zepsuja jego magie!!!

piwo

No to zostajemy przy 1.2 i niedzieli 19:59 i możemy ruszać z towarem boks

I see dead people
I see dead people
Originally Posted by Experto
Originally Posted by [T
-error]Wróciłbym do starej wersji regulaminu, kurs 1,01 i wolna amerykanka.
Jedynie w kwestii formalnej, podanie kto awansował do środy

Dodalbym do tego jeszcze powrot z podawaniem typow do polnocy z niedzieli na poniedzialek, zawsze najwytrwalsi wysylali o 23:59 i trzeba przyznac mialo to swoj urok smile

Czyli stara wersja regulaminu ...

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Jeszcze mamy kilka dni na jakieś dodatkowe sugestie, ale generalnie to od poniedziałku ruszamy i najprawdopodobniej zostaną wprowadzone następujące zmiany:

- obowiązkowe podanie info o awansie do środy (23:59), inaczej -100zł za każdy dzień zwłoki. Lub nawet od -200 zacząć i -100 za każdy kolejny dzień.
- min. kurs 1.40
- W I & II rundzie test bonusu +50 dla osoby, która jako pierwsza wyśle swoje typy. Jeśli się nie sprawdzi, rezygnujemy, jeśli się sprawdzi to zostaje.

Natomiast Jeśli chodzi o czas to specjalnie zostało to ustalone by ktoś nie musiał w niedzielę do późna bawić się w wyczekiwanie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jestem na nie wszelkim zmianom, no poza podaniem kto awansował powiedzmy do środy.

A teraz jako, że lubię statystyki garść takowych z tego tematu.

Bonus za oddanie ostatniego typu wcześniej od przeciwnika
Na NIE:
1. Stich
2. Isildur
3. santiago
4. Mihooo
5. mkr
6. PJ_8
7. Experto
8. Skiper
9. Ghost
10. FanJagi
11. Valverde
12. Pindol
13. ryf
14. darecki522
15. [T]-error
16. Gulczas
17. Gustawo Lima
18. Piostar
19. Akhu

Na TAK:
1. Conrad
2. W8inG4DeatH
3. Cypryjczyk
4. royalflush (do końca się nie określił, ale z wypowiedźi uznałem, że można go wrzucić do tej grupy)

Co nam daje 82,5% do 17,5% na korzyść przeciwników zmian.

Więc...
Originally Posted by Conrad
Jeśli się nie sprawdzi, rezygnujemy, jeśli się sprawdzi to zostaje.

...kto i jak będzie decydował, czy to się sprawdziło?
Teraz większość (żeby nie napisać przygniatająca większość) jest na nie, a i tak to nie ma znaczenia.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Nie ważne co chce większość, przecież tutaj panuje Korea Północna a nie demokracja więc czego tutaj się spodziewać....

Po co ten kurs minimalny, dlaczego ograniczać strategię graczom?!
Po co ten durny bonus, premiujący tego, kto odkryje pierwszy karty i ułatwi zadanie rywalowi? Jeszcze powiedzcie,że ten bonus obowiązuje nawet jak zaden typ nie wjedzie? grin

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
- obowiązkowe podanie info o awansie do środy (23:59), inaczej -100zł za każdy dzień zwłoki. Lub nawet od -200 zacząć i -100 za każdy kolejny dzień.

super graczem nie jestem, może ze dwie rundy przejde, ale...

nie wszyscy maj czas i dostep do neta codziennie...
ja osobiscie mam czas dopiero bliżej weekendu, więc o środzie moge zapomnieć...
co mój los kogoś obchodzi, już widze te masy userów którzy podają że przegrali...

aaaa.... WRACAMY DO STAREGO REGULAMINU stop

każdy orze jak może laugh

S
veteran
veteran
S Offline
Moim skromnym zdaniem to jest konkurs nas wszystkich którzy biorą w nim udział więc to my powinniśmy decydowac o najważniejszych zmianach na zasadzie głosowania. No bo jak można wprowadzac zmiany które chce 10% uczestników. Przecież to jest głupie.

Uważam że podwyższenie kursu nie jest złym pomysłem choc to 1,2 tez nie jest złe. Jednak wszelkie majstrowanie z bonusami za wczesniejsze oddanie typów czy obowiązkowe oddanie typu przed środa czy czwartkiem zabije atrakcyjnośc rywalizacji

Jeszcze mamy kilka dni na jakieś dodatkowe sugestie, ale generalnie to od poniedziałku ruszamy i najprawdopodobniej zostaną wprowadzone następujące zmiany:

- min. kurs 1.40
- W I & II rundzie test bonusu +50 dla osoby, która jako pierwsza wyśle swoje typy. Jeśli się nie sprawdzi, rezygnujemy, jeśli się sprawdzi to zostaje.

Natomiast Jeśli chodzi o czas to specjalnie zostało to ustalone by ktoś nie musiał w niedzielę do późna bawić się w wyczekiwanie.

A ja wprowadziłbym tylko jedną zmianę.

Nakaz bezwględnego przestrzegania regulaminu przez admina. Bez żadnych dowolnych interpretacji w sprawach oczywistych i uregulowanych - patrz ostatnia edycja.

Co do propozycji - tak środa bez sensu, no chyba że ktoś żyje wyłącznie konkursem i nic innego nie robi.
Minimalny kurs - to mi obojętne, jak dla mnie może być 1.80
Bonus za wysłany ostatni typ - a po co ? Ktoś chce nocne NBA z niedzieli na poniedziałek to niech sobie gra, tylko dlavzego ma za to dostać po głowie ?

Stara prawda - lepsze jest wrogiem dobrego. Nic nie zmieniaj, adminie.

#1 WorldSpeedway
#1 WorldSpeedway
Poza
- "obowiązkowe podanie info o awansie do środy (23:59)" + Penalty

Jestem przeciwny pozostałym pomysłom.
Cytując słynną wypowiedz Agustina tego z ycd laugh
Play-off mecz.pl jest konkursem dla graczy wszechstronnych grin
Dlaczego jako znawca sportów motorowych mam być tydzień w tydzień karcony za to, że wyścigi F1 czy MotoGP są w niedzielę, a GP i polska liga żużla to też sobota i niedziela .

C
C Offline
Originally Posted by pixies
A ja wprowadziłbym tylko jedną zmianę.

Nakaz bezwględnego przestrzegania regulaminu przez admina. Bez żadnych dowolnych interpretacji w sprawach oczywistych i uregulowanych - patrz ostatnia edycja.

Co do propozycji - tak środa bez sensu, no chyba że ktoś żyje wyłącznie konkursem i nic innego nie robi.
Minimalny kurs - to mi obojętne, jak dla mnie może być 1.80
Bonus za wysłany ostatni typ - a po co ? Ktoś chce nocne NBA z niedzieli na poniedziałek to niech sobie gra, tylko dlavzego ma za to dostać po głowie ?

Stara prawda - lepsze jest wrogiem dobrego. Nic nie zmieniaj, adminie.

Jeśli ktoś z danego pojedynku zgłosi się o rozstrzygnięcie sporu to stosujemy twardo regulamin. Za każdym razem. Natomiast nie wchodzimy między userami "na chama", co zresztą sam widziałeś nawet podczas finału. Tak też postępujemy od zawsze.

Odnośnie bonusa za ostatni typ to nie dotyczyłoby to czasu rozstrzygnięcia zakładu (wspomniany przez Ciebie typ na NBA późno w nocy) tylko samego wysłania typu w temacie.

Natomiast na 100% będzie zmiana by do końca środy podać info o awansie, to i tak jest bardzo duuuuużo czasu aby się zameldować w kolejnej rundzie biorąc pod uwagę, że pewnie 99% userów już w poniedziałek (lub nawet wcześniej) wie czy udało im się awansować.

C
C Offline
Originally Posted by Akhu
Jeśli się nie sprawdzi, rezygnujemy, jeśli się sprawdzi to zostaje.

...kto i jak będzie decydował, czy to się sprawdziło?

Na razie myślę czy sprawę wyczekiwania nie załatwić właśnie samym kursem i zobaczyć jak to pójdzie. To samo w sobie powinno bardziej zachęcić do otwartego typowania skoro w razie niepowodzenia przeciwnik nie będzie mógł walić z armaty typów po 1.20.

Pytanie tylko na jakim poziomie ustalić min. kurs.

veteran
veteran
Już tak jakby nie ma czasu na rozmyślanie jeśli w poniedziałek mamy zacząć grać. Najpóźniej dzisiaj powinno być jasne czy i jakie zmiany w regulaminie nastąpią.
Jeszcze raz napiszę, że jestem za zachowaniem obecnego regulaminu. Konieczność zameldowania o awansie do środy jest jeszcze ok, ale ten bonus za podanie ostatniego typu to komedia, która całkowicie zmieni ten najstarszy na forum konkurs. Dodam, że nie jestem z tych, którzy z podaniem typów czekają do niedzielnego wieczoru.

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
nie ma miejscu są Twoje wypowiedzi w tym temacie

- Conrad

Last edited by Conrad; 23/02/2013 18:05.
S
enthusiast
enthusiast
S Offline
Zmiany regulaminu typy ekstra bonus za oddanie wcześniejszego typa są śmieszne laugh. Rywalizacja w tym konkursie nie polega tylko na oddaniu dobrego typa, to jest jak gra w szachy czy dobra gra strategiczna, której sam Napoleon by sie nie powstydził wink To kiedy ktoś oddaje typ to juz jego decyzja i strategia gry, a że przeciwnik nie wytrzymuje tej presji, tudzież stwierdza że po godzinie 20 w niedziele nie ma zdarzeń, które mógłby obstawić, to jego problem. Jeżeli ktoś tego nie potrafi zrozumieć to niech lepiej zrezygnuje z gry tongue.

Były w takie sytuacje, że raz sie udawało, a drugim razem już nie jak to w życiu smile

Jedynym punktem regulaminu nad którym moim zdaniem można było się zastanowić jest zmiana minimalnego kursu celem podniesienia poprzeczki dla uczestników, ale to najwcześniej od nastepnej rundy, żeby nie było potem głosu że ja nie wiedziałem, że ktoś zmienił regulamin za pięć dwunasta wink

C
C Offline
Originally Posted by FanJagi
Już tak jakby nie ma czasu na rozmyślanie jeśli w poniedziałek mamy zacząć grać. Najpóźniej dzisiaj powinno być jasne czy i jakie zmiany w regulaminie nastąpią.
Jeszcze raz napiszę, że jestem za zachowaniem obecnego regulaminu. Konieczność zameldowania o awansie do środy jest jeszcze ok, ale ten bonus za podanie ostatniego typu to komedia, która całkowicie zmieni ten najstarszy na forum konkurs. Dodam, że nie jestem z tych, którzy z podaniem typów czekają do niedzielnego wieczoru.

Tak, dzisiaj powinniśmy już ustalić jak to będzie wyglądało. Dodatkowo w poniedziałek we wszystkich 4 tematach konkursowych zostaną wklejone zmiany w regulaminie aby ci co pomijają sam temat regulaminowy wiedzieli o co chodzi.

Proponuję (już prawie) ostatecznie następujące zmiany:
------------

- min. kurs 1.30

- wymóg podania informacji o awansie najpóźniej do 23:59 w środę, inaczej do wyniku w tejże rundzie będzie doliczona kara -200 oraz kolejne -100 za każdy kolejny dzień zwłoki. Czyli np. ktoś wyśle w czwartek to ma -200, jeśli dopiero w piątek to -300, itd.

- bonus za pierwsze podanie wszystkich swoich typów /wykreślone/

#1 WorldSpeedway
#1 WorldSpeedway
Według mnie do przyjęcia smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W mojej ocenie kurs minimalnie powinno się ustalić na poziomie 1.40 lub nawet 1.50.

Strona 4 z 6 1 2 3 4 5 6

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
12 zarejestrowanych użytkowników (alfa, rymoholik, latajaca_holenderka, rafal08, forty, Lukasz111, Sensei, betowiec, aker, burbon, 11kera11, akagi), 1,926 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,278
Posty5,830,476
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025