|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wlasnie jebnal mi laptop, nagle sie wylaczyl i nie moge go wlaczyc. Od 2 tyg. padala mi ta bateria mala co jest na plycie glownej odpowiedIalna A zwgar chyba... bo nie dzialal albo zatrYmywal sie po 10 minutach, oraz polaczenie wifi rwalo wiec pewnie tez za to odpowiedzialna? w kazdym razie moje pytanie czy caloowite wykonczenie tej baterii moze spowodowac ze nie moge odpalic teraz laptopa w ogole czy po prostu sie jebal i wyjebac go na smietnik? Pisz po polsku następnym razem bo trochę czasu mi zajęło rozszyfrowanie tego bełkotu . Prawdopodobnie płyta główna podziękowała za współpracę ... na odległość to sobie można wróżyć . Idz do jakiegoś serwisu niech ci sprawdzą płytę główną . Ale jak masz lapka podpiętego do gniazdka i nie odpala to na 80% płyta główna siadła ..
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Tak laptop sie nie wlacza to padla plyta glowna to najprostsza diagnoza, ale jak juz pisalem bateria biosu byla na wykonczeniu wiec to moze byc przyczyna ze nic nie dziala, bo jaka szansa na to ze w tym samym czasie pierdola plyta glowna co i ta bateryjka?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
najpierw sprawdz najprostsza mozliwa przyczyne czyli podlacz inny kabel od ladowarki zeby na bank byc pewnym ze to nie ona, wez tez wyjmij baterie lapka i podlacz kabel, pobrobuj rozne kombinacje. JEsli wszystko jest ok to czeka Cie serwis, bo my to sobie mozemy wrozyc...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie, 2GB na tablecie, głównie do przeglądania stron, FB, poczty.. Starczy?
|
|
|
|
|
Lucio Fulci Forever
|
|
Lucio Fulci Forever
|
|
|
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Jakoś ponad miesiąc temu zniknęły mi wszystkie kontakty z Gadu-Gadu i lista torrentów z programu Utorrent (co się jeszcze raz powtórzyło) czy to może być jakiś włam? Kontakty z GG chyba nie da się odzyskać? Z serwera GG chciałem pobrać też nie dało rady.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Sprobuj sie zalogowac do gg na ich stronie, moze tam beda kontakty.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak laptop sie nie wlacza to padla plyta glowna to najprostsza diagnoza, ale jak juz pisalem bateria biosu byla na wykonczeniu wiec to moze byc przyczyna ze nic nie dziala, bo jaka szansa na to ze w tym samym czasie pierdola plyta glowna co i ta bateryjka? człowieku czego stękasz , dostajesz odpowiedź i jeszcze źle ? jak wiesz lepiej to po co się pytasz ? Przynajmniej napisz co się dzieje dokładnie z laptopem ! Po wciśnięciu Power jest jakaś reakcja ,wentylatory startują ? bios się ładuje czy nic kompletne zero oznak działania . Określenie laptop nie włącza się można interpretować na wiele sposobów . Nikt tu wróżką nie jest . Wymieniałes ta bateryjkę na nową? Sprawdzałeś lapka tak jak pisał Self-C Bateryjka odpowiada tylko za podtrzymanie podstawowych ustawien biosu nawet jak padnie przy rozruchu lapka bedziesz miał info ze wszystko masz w ustawieniach "podstawowych . ale laptop bedzie odpalał i ładował bios . i bedzie wołał o potwierdzenie błędów (ustawien) i załaduje normalnie windowsa . Jeśli nie masz zadnej reakcji po wciśniećiu power to tak jak pisałem padła płyta główna lub sekcja zasilania .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam,
jakie macie doświadczenia z laptopami MSI? Mam okazję kupić taki model w atrakcyjnej cenie:
http://www.x-kom.pl/p/102739-notebook-laptop-15,6-msi-cr650-420xpl-e2-1800m-4gb-500-dvd-rw.html
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam,
jakie macie doświadczenia z laptopami MSI? Mam okazję kupić taki model w atrakcyjnej cenie:
http://www.x-kom.pl/p/102739-notebook-laptop-15,6-msi-cr650-420xpl-e2-1800m-4gb-500-dvd-rw.html
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi. Ja mam starszy model EX600 i jestem naprawdę zadowolony, nic mu nie brakuje.
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Ch** mnie strzeli zaraz.
Mozilla sama mi się zaktualizowała na jakąś nowszą wersję. Denerwuje mnie to, że teraz na tym forum:
a) nie widzę avatarów b) nie rozwijają mi się opcje po kliknięciu w jakiś nick. Np. klikam na swój nick i powinienem mieć opcje "odwiedź profil" , "znajdź posty użytkownika itp." A tu nic. Mogę sobie naciskać i nic się nie dzieje.
Co z tym cholerstwem zrobić?
Dodam tylko, że jak odpalę IE, to wszystko jest normalnie.
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
Mam ten sam problem co Bzyku ale tylko w Operze i tylko na WinVista 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
przejdzcie na chrome serio, zobaczycie mega roznice w przyspieszeniu wszystkiego, dzisiaj musialem u mamy na kompie odpalic FF to po prostu masakra, wolalbym juz IE.
|
|
|
|
|
|
|
Obecnie zapierdalam na IE i Win8 64-bity i wsio śmiga błyskawicznie 
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Jeszcze dodam, że nie działa mi opcja "szybkie zacytowanie". Nawet nie mogę posta napisać. Naciskam "wyślij" i... nic. Zupełnie nie reaguje na przycisk.
Aha, po tym jak mi się zainstalowała nowa wersja, zajrzałem w dodatki i pokazało mi, żebym zaktualizował Javę.
Wszedłem więc w panel sterowania i stamtąd usunąłem wszystkie programy Java jakie miałem. Były trzy różne.
Zainstalowałem najnowszą wersję i od tego czasu mam owe problemy. Może niepotrzebnie wywaliłem tamte programy?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jakoś używam FF na W7 64bit i smiga jak ta lala bez żadnego mulenia i dziwnych historii .
Bzyku ustaw w opcjach aby nie aktualizowało samo tylko za twoją zgodą bo tak to Ci pewnie wbiło jakąś bete
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Dzięki za odpowiedzi.
Po kombinacjach z usuwaniem/instalowaniem różnych wersji FF i Javy stwierdziłem, że ch** im wszystkim w d*** i instaluję Chrome'a. Tutaj działa normalnie.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Mam taki problem. Na wynajmowanym mieszkaniu działa mi net bardzo dziwnie. Od 23 do 12 chodzi jak rakieta , od 12 do 23 muli jak ślimak. Strony laduja mi sie po pol minuty etc. - zeby go sztucznie przypsieszyc musze rozlaczac i polaczac sie ze swoja siecia co kilka sekund. Jesli chodzi o czas to jest on wmiare rowny. 23:01 do 12:00 etc. Net z Vectry , wszlekie umowy sa niestety na współlokatora , który zgania wine na mój komputer. U siebie na kompie nic nie ruszałem - no bo po co ? Wspolokator mowil ze limitow nie ustawiał , patrzylem tez na ustawienia routera to nie widziałem jakichś podejrzanych ustawien/limitów etc. Net praktycznie mi muli od pocztaku jak jest zainstalowana Vectra - w sensie internet na mieszkaniu. Az tak bardzo mi to nie ciazylo , bo w domu w dzien siedzialem malo lub mialem inne wazniejsze zajecia. Podejrzewam , ze Vectra moze cos ustawiła.
W domu net działa normlanie - nie powiem miałem kiedyś kłopoty z internetem , ale to wynikało raczej z powodu routera. Po zmianie śmiga poprawnie.
I tu pojawia sie drugie pytanie. Jaki net bezprzewodowy polecacie ? Play ? Orange ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
I tu pojawia sie drugie pytanie. Jaki net bezprzewodowy polecacie ? Play ? Orange ? LTE z PLUSa miałem okazję przez miesiąc się tym bawić i bardzo pozytywne zaskoczenie . Ale najlepiej sprawdź zasię gaka sieć ma u ciebie najlepszy .. porównaj oferty cenowo i ilościowo MB/GB/Limity i wybierz . Wiadomo jak masz np tel w orange to idz do nich i jako ich klient wytargujesz pewnie nieco lepsze warunki /ofertę .
|
|
|
|
|
ATP & WTA Tour
|
|
ATP & WTA Tour
szukam sklepu z laptopami gdzie mozna placic skrill/mb, zna ktos cos ?
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|