|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
moga byc jakies problemy za wyplate kilkunastu tysiecy z buka na konto bankowe ? na koncie sa drobne srodki , nigdy nie bylo takiej kwoty na rachunku (badz nawet zblizonej ) , nie ma zadnych stalych wplywow na konto (np. jako pensja)
mile widziane nie tylko potwierdzone informacje ,ale rowniez opinie,przypuszczenia osob zorientowanych w temacie (np. Art , Agassi itp.)
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
@ mez
Dobre kilkadziesiąt wpisów było na ten temat. I nic się nie zmieniło. Na pytanie, czy "moga być jakies problemy", ospowiadam: mogą. A po szczegóły, w których diabeł jak zwykle tkwi, odsyłam do archiwum.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
przejrzalem caly poprzedni temat (16 stron , postow pewnie ponad 200) i znalazlem tylko kilka postow na ten temat - sprzecznych ze soba
jeden napisal ,ze banki informuja us o przelewach (ale dopiero od kwoty 10000 EUR) bo ma znajomego w US
agassi odpisal ,ze tez ma i to bzdura jest
nic wiecej nie znalazlem
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
BUK > MB > czesc na konto, czesc karta w bankomacie, bezposrednio z buka na konto bankowe bym nie wyplacal
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
BUK > MB > czesc na konto, czesc karta w bankomacie, bezposrednio z buka na konto bankowe bym nie wyplacal problem w tym ,ze chca mi wyplacic tylko na konto bankowe - maja do tego prawo ? wplaty robilem tylko z mb
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
@ mez
Bank ma obowiązek powiadomić GIIF o każdej transakcji podejrzanej o pranie pieniędzy, bez względu na kwotę.
Czy można mieć "podejrzenia" o pranie pieniędzy w tym przypadku? Moim zdaniem - można. Pracownik banku odpowiada nawet karnie za niedopilnowanie sprawy. W przypadku każdej transakcji - powyżej 15 000 eur.
Tyle teoria. W praktyce, moim zdaniem, bardzo duże prawdopodobieństwo, że pies z kulawą nogą sie nie zainteresuje.
Tylko po co to ryzyko..
A jak już jesteś na celowniku celników, albo będziesz w przyszłości, to oni do banku mogą uderzyć zawsze po info. I dostaną je za ostatnich 5 lat.
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
@ mez
Dobre kilkadziesiąt wpisów było na ten temat. I nic się nie zmieniło. Na pytanie, czy "moga być jakies problemy", ospowiadam: mogą. A po szczegóły, w których diabeł jak zwykle tkwi, odsyłam do archiwum. zgadzam się  aczkolwiek twierdze , że jeszcze nie będzie problemów 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
@ mez
Bank ma obowiązek powiadomić GIIF o każdej transakcji podejrzanej o pranie pieniędzy, bez względu na kwotę.
Czy można mieć "podejrzenia" o pranie pieniędzy w tym przypadku? Moim zdaniem - można. Pracownik banku odpowiada nawet karnie za niedopilnowanie sprawy. W przypadku każdej transakcji - powyżej 15 000 eur.
Tyle teoria. W praktyce, moim zdaniem, bardzo duże prawdopodobieństwo, że pies z kulawą nogą sie nie zainteresuje.
Tylko po co to ryzyko..
A jak już jesteś na celowniku celników, albo będziesz w przyszłości, to oni do banku mogą uderzyć zawsze po info. I dostaną je za ostatnich 5 lat. dzieki , o taka odpowiedz mi chodzilo - co mowi teoria i praktyka co do niepotrzebnego ryzyka to pisalem juz wyzej - chca mi wyplacic tylko na konto bankowe
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
problem w tym ,ze chca mi wyplacic tylko na konto bankowe - maja do tego prawo ? wplaty robilem tylko z mb betclic?
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
problem w tym ,ze chca mi wyplacic tylko na konto bankowe - maja do tego prawo ? wplaty robilem tylko z mb betclic? priv
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
problem w tym ,ze chca mi wyplacic tylko na konto bankowe - maja do tego prawo ? wplaty robilem tylko z mb betclic? unibet robi graczom takie manewry... i jeszcze pisze że ze względów bezpieczeństwa wypłata tylko na konto bankowe szmaciarze
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
|
|
|
|
|
|
|
Właśnie miałem tez to wkleić . Dam tylko cytacik, który pokazuje, że nawet 5 złotych od buka na konto bankowe nie będzie warto niedługo wpłacac na konto bankowe
"Resort finansów chce też - czytamy w "Dzienniku Gazecie Prawnej" - zapewnić skarbówce znacznie większy dostęp do tajemnicy bankowej. Chodzi o to, by organy podatkowe mogły nie tylko - jak jest dzisiaj - uzyskać informacje o rachunkach bankowych podatnika lub pełnomocnictwach do dysponowania takimi rachunkami, o ich obrotach i stanie, lecz także aby mogły mieć dostęp do szczegółowych informacji o wpływach i obciążaniu rachunków, włącznie z danymi o nadawcach i odbiorcach oraz tytułach przekazów.
"Dziennik Gazeta Prawna" dodaje, że fiskus miałby też prawo poznać wysokość spłat udzielonych podatnikowi pożyczek i kredytów."
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Właśnie miałem tez to wkleić . Dam tylko cytacik, który pokazuje, że nawet 5 złotych od buka na konto bankowe nie będzie warto niedługo wpłacac na konto bankowe
"Resort finansów chce też - czytamy w "Dzienniku Gazecie Prawnej" - zapewnić skarbówce znacznie większy dostęp do tajemnicy bankowej. Chodzi o to, by organy podatkowe mogły nie tylko - jak jest dzisiaj - uzyskać informacje o rachunkach bankowych podatnika lub pełnomocnictwach do dysponowania takimi rachunkami, o ich obrotach i stanie, lecz także aby mogły mieć dostęp do szczegółowych informacji o wpływach i obciążaniu rachunków, włącznie z danymi o nadawcach i odbiorcach oraz tytułach przekazów.
"Dziennik Gazeta Prawna" dodaje, że fiskus miałby też prawo poznać wysokość spłat udzielonych podatnikowi pożyczek i kredytów." hmm szalone jest to, ze do dziś ludzie robie wyplaty z buka na konta bankowe i to na spore kwoty 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
"Dziennik Gazeta Prawna" dodaje, że fiskus miałby też prawo poznać wysokość spłat udzielonych podatnikowi pożyczek i kredytów." hmm szalone jest to, ze do dziś ludzie robie wyplaty z buka na konta bankowe i to na spore kwoty  to wedlug Ciebie jak najlepiej robic wyplaty??
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
"Dziennik Gazeta Prawna" dodaje, że fiskus miałby też prawo poznać wysokość spłat udzielonych podatnikowi pożyczek i kredytów." hmm szalone jest to, ze do dziś ludzie robie wyplaty z buka na konta bankowe i to na spore kwoty  to wedlug Ciebie jak najlepiej robic wyplaty?? Tylko moneybookers/ neteller
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
hmm szalone jest to, ze do dziś ludzie robie wyplaty z buka na konta bankowe i to na spore kwoty  mowilem to ze dwa lata temu ale ludzie sie smiali, coz ja tam dalej nie wyplacam na konto bankowe w PL i nie dla tego ze nie mam co, ale w razie czego wole pozniej sie nie uzerac z debilami
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
hmm szalone jest to, ze do dziś ludzie robie wyplaty z buka na konta bankowe i to na spore kwoty  mowilem to ze dwa lata temu ale ludzie sie smiali, coz ja tam dalej nie wyplacam na konto bankowe w PL i nie dla tego ze nie mam co, ale w razie czego wole pozniej sie nie uzerac z debilami ja nawet nie mam konta bankowego 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
"Dziennik Gazeta Prawna" dodaje, że fiskus miałby też prawo poznać wysokość spłat udzielonych podatnikowi pożyczek i kredytów." hmm szalone jest to, ze do dziś ludzie robie wyplaty z buka na konta bankowe i to na spore kwoty  to wedlug Ciebie jak najlepiej robic wyplaty?? pytanie typu ... ręce opadają 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|