Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 3 z 3 1 2 3
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by barciu
AGASSI ochronę ubezpieczeniową w zakresie OC masz do ostatniego dnia na umowie, niezależnie czy opłaciłeś drugą i kolejne raty. Ubezpieczyciel przekaże sprawę do firmy windykacyjnej i nie przedłuży Tobie umowy na kolejny rok. Tyle w temacie.

Bzdura. Skąd czerpiesz taką wiedzę?

Bonus: Unibet
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Sorry Panowie. Przeczytałem, że chodzi o AC, a tu chodzi o OC tongue Głupi ja. Oczywiście, w OC jest sytuacja szczególna. Zgodnie z art. 12 ust. 2 UbezpObowU, w przypadku okresowego płacenia składki niezapłacenie raty w oznaczonym terminie nie powoduje ustania odpowiedzialności zakładu ubezpieczeń.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Sorry Barciu za wpis smile

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Originally Posted by AGASSI
AGASSI ochronę ubezpieczeniową w zakresie OC masz do ostatniego dnia na umowie, niezależnie czy opłaciłeś drugą i kolejne raty. Ubezpieczyciel przekaże sprawę do firmy windykacyjnej i nie przedłuży Tobie umowy na kolejny rok. Tyle w temacie.

na podstawie przepisu ustawy itd. ?

na podstawie umowy między TU, a firmą windykacyjną smile

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Gdyby ktoś szukał wirtualnego biura w Warszawie to polecam:

http://bizconsulting-warsaw.com/wirtualne-biuro/

R
Pooh-Bah
Pooh-Bah
R Offline
Panowie jak nie stawilem sie do sadu w charakterze swiadka i ten sad podobno nalzyl na mnie kare 400 zl to jak moge jej uniknac ? Jakies L4 albo z pracy jakis papier potrzebny ?
I 2 pytanie jak sie wykrecic z udzialu w tej sprawie, bo nie mam ani to czasu ani ochoty ?

Prosze o pomoc.

A
Knockin' On Heaven's Door
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
Originally Posted by AGASSI

na podstawie przepisu ustawy itd. ?

na podstawie umowy między TU, a firmą windykacyjną smile

grubo sie pomyliłeś a Ja miałem racje grin
odpisali Mi, że oczywiście błędnie podali, że chodzi o OC a jedynie o NNW, Assistance i ochrona prawna cool

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
moglbym z kims na priv skonsultowac pewna sprawe?
chodzi o sprawy cywilne

A
Pooh-Bah
Pooh-Bah
A Offline
Ja mam problem z 2 firmami, które nie chcą mi wypłacić pieniędzy za ostatni miesiąc umowy, która była zawarta w 2012 roku i kończyła się w 31 grudnia. Chodzi o ostatni miesiąc.

Czy jeśli polubownie nie chcą wypłacić to jedynym wyjściem jest złożenie pozwu do sądu?

old hand
old hand
Hej.
Potrzebuję porady, jak znajoma może się uwolnić od umowy na wyłączność z biurem nieruchomości. Jeśli ktoś ma chęć pomóc, proszę priva, podam szczegóły.
Pzdr
Joke

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Co zrobić jeśli mam uszkodzony samochód? Ktoś wjechał w bok, zarysował i wgniótł obie pary drzwi i odjechał. Oczywiście sprawa zgłoszona na policję, jednak pod blokiem nie ma monitoringu. Jest szansa że stało się to w innym miejscu gdzie był monitoring i tam policja ma zabezpieczyć taśmy. I tu moje pytanie, czy korzystał ktoś z usług Ubezpieczeniowego Funduszu Gwaranycjnego i czy mam szansę odzyskać jakąś kasę mając samo OC?

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Witam,

Jest na sali jakis prawnik, mam do przejrzenia umowe sprzedazy, szczegoly na priv.

Pzdr
Kacper

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Witam panowie. Może ktoś tu jeszcze zagląda ;)opisze sprawę. W listopadzie złożyłem wypowiedzenie z pracy. Okres wypowiedzenia trwa do 31 grudnia. Przed świętami jest wypłacana premia roczna za brak L4. Za każdy miesiąc bez chorobowego nalicza mi się na koniec roku jest to wypłacane. Jako, że jestem na wypowiedzeniu mnie ominęli. Mogą tak? Ano podobno jest to premia uznaniowa wiec podobno mogą. Jest szansa aby jakoś to wywalczyć? Przy przyjmowaniu się do pracy normalnie wspominali o tym, że na koniec roku premia roczna za nie chorowanie. To jak to jest? Mogą sobie ot tak stwierdzić, że jak premia uznaniowa to nie wypłacą? Wkurzyli mnie strasznie bo człowiek czasami zasmarkany łaził do pracy aby nie tracić tej premii a okazało się, że i tak nie wypłacili. Jak ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam i wesołych świąt chłopy smile

M
Czy Państwo to widzą?
Czy Państwo to widzą?
M Offline
Pewnie za późno ta odpowiedź i już zapewne wiesz.
Jeśli zasady przyznawania tej premii miałeś gdziekolwiek zapisane - w umowie o prace bądź np. w regulaminie wynagradzania pracowników Twojej firmy i spełniłeś warunki jej otrzymania, możesz domagać się jej wypłacenia.
Wysyłasz pismo do byłego pracodawcy, wskazując odpowiedni punkt regulaminu/umowy.
Jeśli zaś było to tylko ustnie to taką premię należy traktować jako nagrodę, a w takim wypadku zależy już tylko od uznania pracodawcy i nie możesz niczego żądać.

Strona 3 z 3 1 2 3

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, alfa, forty, latajaca_holenderka, aker, rymoholik, rafal08, betowiec, Kretol), 1,956 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,839,097
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026