Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 1 z 5 1 2 3 4 5
#5784391 03/03/2013 13:35
C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline

Bonus: Unibet
M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Mając do wyboru: Alfa Romeo 156 czy Lancia Lybra - co byście wybrali? Zakładam podobny rocznik/wyposażenie (choć wygląda na to, że Lancie są lepiej wyposażone, za to AR będzie ten rok czy dwa młodsza). Rozważania dotyczą rocznika ~2000 z budżetem ~10k (jak coś więcej będzie trzeba, to się znajdzie wink więc to nie jest problem).
Wstępnie wybrałem te dwa auta, a ciągle nie mogę się zdecydować na jedno z nich. Pewnie będę szukał i wezmę pierwsze jakie się trafi w dobrym stanie.

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Originally Posted by mav2007
Mając do wyboru: Alfa Romeo 156 czy Lancia Lybra - co byście wybrali? Zakładam podobny rocznik/wyposażenie (choć wygląda na to, że Lancie są lepiej wyposażone, za to AR będzie ten rok czy dwa młodsza). Rozważania dotyczą rocznika ~2000 z budżetem ~10k (jak coś więcej będzie trzeba, to się znajdzie wink więc to nie jest problem).
Wstępnie wybrałem te dwa auta, a ciągle nie mogę się zdecydować na jedno z nich. Pewnie będę szukał i wezmę pierwsze jakie się trafi w dobrym stanie.

powiem tak, jeżeli rozpatrujesz już te dwa modele (nie wiem ile masz lat) ...ale wydaje mi się że dużo fajniej mieć alfe...sam chciałbym kiedyś pojedzić alfa...chodź trochę...a mam kolege...który ma Lidbre i wyglada w niej troche smiesznie jak na młodego człowieka..

to sa tylko odczucia wizualne bo z techniczengo punktu widzenia to tych aut nie znam...

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Originally Posted by john
Originally Posted by mav2007

powiem tak, jeżeli rozpatrujesz już te dwa modele (nie wiem ile masz lat) ...ale wydaje mi się że dużo fajniej mieć alfe...sam chciałbym kiedyś pojedzić alfa...chodź trochę...a mam kolege...który ma Lidbre i wyglada w niej troche smiesznie jak na młodego człowieka..

to sa tylko odczucia wizualne bo z techniczengo punktu widzenia to tych aut nie znam...

Kryzys wieku 30 lat smile stąd brak zdecydowania między AR 156 (bardziej młodzieżowe) a Lybrą (wygląda stateczniej)

Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

A
Knockin' On Heaven's Door
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
Panowie zajrzyjcie proszę do tematu "Drobne porady prawne".
Może Ktoś Mi odpowie. Nie chce wszędzie śmiecić.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Panowie co moze byc nie tak jesli w sytuacji kiedy jade sobie samochodem 70 km/h wbijam dopiero czworke (silnik 900 w sejczu gdyby ktos chcial sie czepic ze niska predkosc jak na ten bieg) daje gazu (nie mocno tylko tak zeby lekko podbic predkosc) i samochod dostaje czkawki ? Czkawki tzn takie lekkie szarpniecie, dławi sie.

podobna sytuacja jest przy innych predkosciach i innych biegach. Nigdy czegos takiego nie mialem, a nie zmienilem swojego stylu jazdy.

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Originally Posted by lelu
Panowie co moze byc nie tak jesli w sytuacji kiedy jade sobie samochodem 70 km/h wbijam dopiero czworke (silnik 900 w sejczu gdyby ktos chcial sie czepic ze niska predkosc jak na ten bieg) daje gazu (nie mocno tylko tak zeby lekko podbic predkosc) i samochod dostaje czkawki ? Czkawki tzn takie lekkie szarpniecie, dławi sie.

podobna sytuacja jest przy innych predkosciach i innych biegach. Nigdy czegos takiego nie mialem, a nie zmienilem swojego stylu jazdy.

jak na pierwszy rzut oka, filtr paliwa do wymiany...

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Tak wlasnie tez obstawialem i ja, ewentualnie filtr powietrza.

dodam jeszcze tylko ze dlawi sie raz, jedziemy dalej za pare sekund znowu raz albo wcale, nie ma jakiegos schematu. Ostatnio w sumie zgasl mi kiedy stalem w miejscu na luzie, a bylo niewiele paliwa w baku.

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Możesz mieć jeszcze zapowietrzony układ paliwowy, więc jak nie falują obroty po uruchomieniu to zacząłbym od wymiany filtru paliwa i powietrza. Kosztuje grosze, a i tak trzeba to robić raz na jakiś czas.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Czy Ktoś zna wypożyczalnie, która specjalizuje się w wynajmnie długoterminowym 1-6 m-sc lub 6-12 m-sc? Najlpiej bez limitu kilometrów albo z dużą limitem per m-sc.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Sprawdz na express.pl , limitów km nie maja.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline

Okazalo sie, ze to przewody rozruchowe grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jeździ ktoś z szanownych forumowiczów Hondą Accord VII ?

Interesuje mnie rocznik 2004-2005

np.
http://allegro.pl/honda-accord-2-0v-tec-super-stan-sekwencja-skory-i3202749928.html

Proszę o opinie czy warto. Jako użytkownik Hondy Civic jestem zainteresowany dalej Hondą.

Ewentualnie jakie auto do 25 tyś zł ???

Pooh-Bah
Pooh-Bah

Okazalo sie, ze to przewody rozruchowe grin

chyba raczej WN, wątpię żebyś z rozruchowymi jeździł wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
jakby ktos byl zainteresowany, to moje auto

http://otomoto.pl/ford-mondeo-C28797460.html

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
@Keep, fakt, moj blad grin mialem na mysli zaplonowe smile

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
kia sportage godna polecenia?

W
Dr. Watson
Dr. Watson
W Offline
Originally Posted by Self-Confident
kia sportage godna polecenia?
mało miejsca jak na vana

Strona 1 z 5 1 2 3 4 5

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
2 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, betowiec), 1,920 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,580
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025