Tak samo są interpretowane ostre zagrania, jeden wejdzie ostro wślizgiem w piłkę i gra toczy się dalej, drugi sędzia da wolnego i żółtą kartkę bo to zagranie które może zagrozić zdrowiu. Swego czasu też powstała zasada że każdy wjazd wślizgiem od tyłu to żółtko w najlepszym wypadku (nawet przy czystej interwencji) a jak widać teraz to każdy olewa.
chodzi o to ze powinien w takich sytuacjach byc jasny przekaz a nie ze na 10 -ciu sedziow polowa daje "11"
tylko kazdy mowi jednym jezykiem
dlatego powtorki video to raczej pomysl, ktory niewiele da. wiekszosc sytuacji to kwestia interpretacji, wiec dalej to by zalezalo od czlowieka i jego widzimisie, bo przeciez program nie bedzie tego ocenial. nawet takie sytuacje typu przekroczyla linie czy nie to nie zawsze sa jednoznaczne do oceny, tak samo jak dotknal czy nie dotknal pilki.
Z jednej strony tak, z drugiej co chwile by się znalazła nowa sytuacja ,co robić, i tak w końcu wszystko ulepszać na sztywno.Potem by kogoś piłka musnęła po ręce w polu karnym i grad pretensji do sedziego jak i w wielu innych kuriozalnych sytuacjach zajechało by piękno tej piłki.
wskaz mi takich debili, co specjalnie dotykaja pilki reka w swoim polu karnym
Rogalski w ostatniej kolejce (Jagiellonia vs Pogoń)
Dla mnie też trochę dziwnie brzmią te przepisy.
Zwłaszcza, że często widzimy sytuację, że obrońca dostaje przypadkowo w rękę, ale przez to trafienie np. zablokował strzał/podanie - i wtedy jest gwizdany karny. Wszystko to jest dosyć pokrętne i mętne. A może te przepisy, które znalazłem są już nieaktualne?
Moim zdaniem wszystko rozchodzi się o korzyść z danej sytuacji.
Legia nie miała z tego zagrania żadnej korzyści. Jodłowiec ani nie zablokował strzału Wisły, ani nie przeciął dośrodkowania/podania. Moim zdaniem tylko i wyłącznie to było przyczyną dla której Siejewicz nie odgwizdał tego jako faul.
Zresztą - Siejewicz po powtórkach kajał się za pierwszą bramkę dla Legii, ale zdania na temat tej sytuacji nie zmienił. Ten szef sędziów też uważa, że słusznie nie było karnego. Nawet piłkarz Wisły w wywiadzie tuż po meczu (Boguski?) stwierdził, że karnego nie powinno być.
Ta ostatnia flaga wisiała na płocie z tego co widze po fotach z meczu, a cała akcja była przed.I przestał byś w końcu przeklejać jak małpka już te wszystkie gówna z innych for bo rzygać się chcę.