Mam pytanie ile jest czasu na zapłacenie fiskusowi podatku od kupna samochodu?I czy można to zrobić w dowolnym US czy tylko tam gdzie jesteśmy zameldowani?
Mam pytanie ile jest czasu na zapłacenie fiskusowi podatku od kupna samochodu?I czy można to zrobić w dowolnym US czy tylko tam gdzie jesteśmy zameldowani?
Dzieki
Termin na zapłatę podatlu wynosi 14 dni, a właściwym jest US ze wzgedu na Twoje miejsce zamieszkania. Nie zapłacisz podatku jak kwota jest poniżej 1000 PLN lub jedna ze stron jest podatnikiem VAT.
Ja bym placil paypalem, ktory z tego co wiem oferuje ochrone obu stron.
Z jednej strony bank Ci zrobi przewalutowanie za ktore bedziesz musial zaplacic albo bedzie bo slabszym kursie dla Ciebie, z drugiej paypal tez ma troche inny kurs walut i tez 'stracisz'
Ale uprzedzam, ze ja placilem tylko jeden raz(PP), sprawnie i wygodnie.
Szukam kogoś, kto posiada informacje na temat kosztów skryptu aplikacji w iOS lub/i OS X. Interesuje mnie zarówno koszt całego skryptu, jak i ewentualny procentowy podział zysków, jakie chciałaby/mogłaby mieć osoba zainteresowana zrobieniem czegoś takiego.
Skrypt nie powinien być trudny. Generalnie chodzi o coś, co przykładowo ma w bazie liczby od 0 do 99 i na przykład po wpisaniu skrypt pokazuje jakie liczby zostały do wykorzystania, np. po wprowadzeniu liczb 13, 46 i 78, skrypt ma pokazywać, że zostały do wykorzystania wszystkie liczby oprócz tych wprowadzonych (13, 46, 78).
Moze ktos mial taka sytuacje albo ma znajomego lekarza i moglby zapytac.
Mam skierowanie na badania i musze dostac zaswiadczenie od lekarza med. pracy. Jest jednak maly problem, na skierowaniu zaznaczone jest "praca do 3 metrów" i lekarz nie bardzo chce mi wystawic zaswiadczenie ze jest spoko. Wiec po konsultacji z przyszlym(oby) przelozonym stwierdzilismy, zeby wypisal, ze zezwala na prace ale pod warunkiem, ze praca nie bedzie powyzej 1 metra - czy lekarz moze w ogole zrobic taka adnotacje na tej kartce papieru?
Pracowałem w firmie 2 lata z której się zwolniłem 28 lutego 2013 za porozumieniem stron, zachowując ciągłość zatrudnienia dostałem prace na pól etatu od 1 marca 2013 na okres próbny 3 miesięcy po czym nie przedłużyłem umowy. Od 1 czerwca jestem bezrobotny. Czy przysługuje mi zasiłek dla bezrobotnych?
Pracowałem w firmie 2 lata z której się zwolniłem 28 lutego 2013 za porozumieniem stron, zachowując ciągłość zatrudnienia dostałem prace na pól etatu od 1 marca 2013 na okres próbny 3 miesięcy po czym nie przedłużyłem umowy. Od 1 czerwca jestem bezrobotny. Czy przysługuje mi zasiłek dla bezrobotnych?
Z tego co sie orientuje to o zasiłek możesz się starać jak przepracowałeś 12 miesięcy w okresie 18 miesięcy przed dniem rejestracji. Więc z Twojego opisu spełniałbyś te warunki.
Witam Zwracam się z prośbą o oddanie głosu na siostrzenice w konkursie. Amelka ma 9 lat, uwielbia wodę i chce wygrać półkolonie w Kadynach, które są nagrodą w konkursie rysunkowym „Żyj aktywnie, rośnij zdrowo – półkolonie na sportowo!” Amelka spadła na drugie miejsce , więc każdy głos się liczy Aby zagłosować trzeba kliknąć "Lubię to" DWA RAZY Polubić Akademie Małego Pływaka https://www.facebook.com/Akademia.Malego.Plywaka A późnij kliknąć lubię to pod Amelki pracą https://www.facebook.com/photo.php?...20000.1370941423.&type=3&theater Głosowanie trwa do 17 czerwca. Liczę na siłę mecz.pl Z góry dziękuje za każdy oddany głos w imieniu Amelki i swoim ... Pozdrawiam
Witam.zna ktos jakies firmy oferujace pozyczke w granicach 300-1000zł? Tylko chodzi mi o to zeby nie tzreba bylo do nich nic wysyslac poczta ani tez zeby oni na adres domowy nic nie wysylali. Wonga i Via SMS nie wchodza w gre. Z gory dziekuje