|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ginciu a czego obecnie używa ?
|
|
|
|
|
aka Schranzer
|
|
aka Schranzer
Nie kupuj kobiecie niczego w ciemno.  Wygodniej będzie dać jej kopertę z $$$ 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
koledzy do żony potrzebuje cos fajnego  co polecacie co się fajnie sprzedaje ostatnio Calvin Klein Euphoria i będzie zadowolona 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wy nic innego procz tego od 10 czy tam 20 lat nie uzywacie?  Sicko 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
koledzy do żony potrzebuje cos fajnego  co polecacie co się fajnie sprzedaje ostatnio Halle Berry Halle Woman Ja zakupiłem THIERRY MUGLER A MEN
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
koledzy do żony potrzebuje cos fajnego  co polecacie co się fajnie sprzedaje ostatnio Halle Berry Halle Woman Ja zakupiłem THIERRY MUGLER A MEN za słodki... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Używał ktoś z tych
Eternity Aqua TrussardiMy Land YSL L'homme - wstępnie jeden z moich faworytów Lacoste zielona - wstępnie drugi z moich faworytów
do tej pory używałem CH212 Men, srebne Feragamo, ostatnio zakupiłem Channel Allure Homme Sport, cudny zapach, ale na mnie coś krótko trzyma. teraz myślę nad zmianą. wolę lżejsze zapachy. z
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W piatek w USA jest tzw Black Friday... czy na perfumy rowniez sa przeceny czy to tylko obejmuje jakis konkretny zakres produktow ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W piatek w USA jest tzw Black Friday... czy na perfumy rowniez sa przeceny czy to tylko obejmuje jakis konkretny zakres produktow ? zalezy od sklepu, na ogol nie ma wyjatkow po za sklepami jak: "jablko"-oni nie potrzebuja robic przecen, bo tak dobrze im idzie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A moze ktos kiedys zamawial jakies perfumy z konkretnej strony ktora miala oferte Black Friday'owa ?:) I moglby oczywiscie podeslac link. Napalilem sie na YSL L'Homme  W polsce troche drogo za 100tke mililitrow...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak ktoś ma FM Group to polecam zapach numer 330, a jak nie to dawać PW :-)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A moze ktos kiedys zamawial jakies perfumy z konkretnej strony ktora miala oferte Black Friday'owa ?:) I moglby oczywiscie podeslac link. Napalilem sie na YSL L'Homme  W polsce troche drogo za 100tke mililitrow... parfum1.com 20% na wybrane produkty
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
czy ktos moze cos powiedziec nt. Lalique Equus ?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
czy ktos moze cos powiedziec nt. Lalique Equus ? Mam cały flakon i chętnie używam. Początek mocno ziołowy, a na pierwszy plan wychodzi chyba majeranek, a potem sporo pieprzu. Zapach bliskoskórny, bez ogona. Trwałość jak na EDP przeciętna, bo około 4-5 goddz. (EDT nie polecam) Moja rada jest taka, żebyś kupił sobie próbke na alledrogo i sam sprawdził. Przy okazji polecam z rodziny Lalique "White" i wieczorowy "Encre Noir". Firma robi świetne perfumy, które trudno pomylić z czymś innym. Poza tym nie jest jeszcze popularna na polskim rynku, więc kolejny plus.
|
|
|
|
|
2fast 2furious
|
|
2fast 2furious
e-glamour.pl [ e-glamour.pl] - z przykrością muszę stwierdzić, że sklep ten zszedł na psy/spadł na dno Kiedyś podobno sprzedawali oryginały. Dwa miesiące temu zakupiłem Hugo Boss Energise. Ładny flakonik, oryginalny (lub bardzo zbliżony do oryginalnego) zapach, trwałość na mojej skórze - 2 h. Trzy tygodnie temu zakupiłem ponownie flakon 125ml HB Energise w sklepie e-glamour.pl [ e-glamour.pl]. Okazało się, że zapach zupełnie inny od oryginału, a trwałość zapachu - 2-3 minuty (!). Poszedłem do mojego sklepu z chemią, żeby sprowadzili dla mnie oryginalny flakon. Czekałem dwa tygodnie, aż w końcu dotarł. Zamówiłem, odebrałem. Zapach oryginalny, trwałość 4-5 h. Drożej o 80 zł, ale dostałem to, za co chciałem zapłacić. Przy okazji dowiedziałem się, że tureckie podróbki szaleją od pewnego czasu na europejskim rynku. Wyglądają jak oryginały (praktycznie nie da się rozróżnić flakonu i pudełka od oryginału), pachną podobnie jak oryginał i kosztują jakieś 30-50% mniej. Jednak ich trwałość jest dużo krótsza. Wynika więc z tego, że za pierwszym razem dostałem turecką podróbkę, a za drugim razem jakieś totalny shit. Zastanówcie się dwa razy, zanim zamówicie w tym sklepie. Podobno na tagomago.pl [ tagomago.pl] sprzedają oryginały (tak twierdzi znajoma, która pracuje w w/w sklepie z chemią i perfumami). Od tygodnia jednak mój HB Energise jest w tym sklepie w promocji za 136 pln (przeceniony z 235 pln) i zaczynam mieć podejrzenia, że tam też zaczynają kręcić 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Znajomy na powazne pieniadze zajomowal sie perfumeria,legalna i ta troche mniej... wg jego opinii czesc podrobek tureckich jest niemozliwa do odroznienia bo sa tak dobrze wykonane ze paradoksalnie niektore sa trwalsze od oryginalu (Podal mi za przyklad lacoste czerwona ok 3 lata temu,wpuszczona na szeroko skale w RFN)
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
To ciekawe co piszecie, bo działam trochę na forach perfumiarskich i e-glamour był do tej pory poza podejrzeniem. Mają niezłą renomę i ja osobiście stawiałem ich na równi z dolce.pl i iperfumy.pl Chyba trzeba będzie zweryfikować opinię... Warto jednak zwrócić uwagę, że podrabiane są przede wszystkich zapachy, które najlepiej się sprzedają. Wiadomo, że dużo łatwiej natknąć się na podróbę HB, Paco&Rabanne, Lakostów czy innych Armanich niż np. Loewe, Creed czy Lubin. Jeśli kogoś kręci to, że pachnie jak pół miasta i naraża się na zakup tureckich wynalazków to OK. Zachęcam jednak do pewnego wysiłku i poznania segmentu zapachów niszowych. Owszem są droższe, ale jakość i parametry użytkowe są na nieporównywalnie wyższym poziomie. Szyk, oryginalość i elegancja. Myślę, że nawet Conrad porzuciłby Davidoff'a, tym bardziej, że Cool Water to klon jednego z niszowców ... 
|
|
|
|
|
2fast 2furious
|
|
2fast 2furious
Hmmm, ja mogę postawić e-glamour.pl na równi z dolce.pl. Moja siostra jakieś dwa lata temu kupiła na dolce.pl dwa różne flakony wody toaletowej D&G i obydwa nadawały się jako woda toaletowa, ale do wc  Najadła się tylko wstydu przez ten sklep, bo jeden z tych flakonów poszedł jako prezent  No i widzę, że mój HB Energise jest na dolce.pl tańszy niż na e-glamour.pl. Nie chcę wyciągać pochopnych wniosków, ale... Homik, to nie moje wina, że podoba mi się "popularny" zapach  Na szczęście nikt z moich znajomych i ich znajomych nie używa HB Energise, więc nie pachnę jak "pół miasta" 
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
dajcie dobre sklepy w necie, bo czas kupić coś babie ;/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Aktualnie sprawiłem sobie F by Ferragamo Pour Homme - świeży, energiczny zapach do codziennego użytku, ale wydaje mi się, że powyżej pewnego pułapu wiekowego już niezbyt pasuje, wówczas wersja Black może być zamiennikiem natomiast okazyjnie Kenzo pour Homme Boisée - słodkawo-pikantny zapach, ciepły i elegancki  polecam oba, a w zasadzie wszystkie 3, które wymieniłem
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|