Samolot Airbus A320 o numerach rejestracyjnych HA-LWM należący do linii lotniczych Wizz Air ze 165 pasażerami oraz 7 członkami załogi na pokładzie lecący z Bukaresztu do Rzymu (Ciampino) awaryjnie lądował dziś (8.06) o godzinie 8:15 na rzymskim lotnisku Fiumicino. Nikt nie został ranny.
Powodem awaryjnego lądowania były kłopoty z wysunięciem lewego koła tylnego podwozia. Samolot lądował z jednym włączonym silnikiem.
jest kilka fotek: http://www.pasazer.com/in-13945-awaryjne,ladowanie,wizz,w,rzymie.php
dla mnie to wyglada na fake, watpie zeby wladze zagospodarowania terenu pozwolili na takie wysokie budynki w poblizu lotniska. A widac, ze musi byc blisko skoro samolot byl juz tak nisko.
Chyba, ze wszyscy wiedza ze to fake, a ja wyszedlem na kapitana obviousa
Szkoda tylko, że w Realu nie sięgają Singapore Airlines do stóp.
Znajomi właśnie lecieli Singapore Air i tydzień później Emirates tak więc dostałem porównanie i wygląda ono dosyć słabo pod kątem Arabów. Co zresztą nie powinno dziwić...
W niedzielę od 18:00 jest jakiś promo do -50%, jeśli znajdę coś ciekawego to sam zabukuję.
Wiadomo kiedy nasz 787 będzie kursował do Tokyo? Czy jeszcze w tym roku będzie ta trasa czy na razie będą się tylko skupiać na kierunkach transatlantyckich?