|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
nowa lige mistrzow czas zaczac 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
nie widze wiekszego sensu rozpisywac sie o historii, organizacjii itp. tak wiec runda numer jeden wyglada tak:
poniedzialek 01/07/13
Lusitanos - EB / Streymur Shirak - Tre Penne
rewanze Poniedzialek 08/07/13
EB / Streymur- Lusitanos Tre Penne - Shirak
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
moim zdaniem najlepiej z nich prezentuje sie Shirak, zespol z armenii, czolowi strzelcy zespolu strzelili:
senegalczyk Y. Ly 18 goli, 24 lata i rodzimy A. Barikyan 11 goli, 32 lata
niestety niewiem czy zostaja w zespole, i jakie sa plany strategiczne druzyny, jednym zdaniem, nic nie wiem o transferach.
liga armenska nie gra, tak wiec ciezko tez cos powiedziec o jej formie. ostatni rezultat jaki znalazlem byl z maja i wygrali 2:0 na wyjezdzie.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Fc Lusitanos miszcz  z Andory, ostatnie wyniki jakie znalazlem sa z maja, i jest to porazka i remis, strzelcy nie znani na soccerway.com ich rywal : EB / Streymur jest zeszlorocznym mistrzem wysp owczych, liga "owiec" gra tak wiec po 14 kolejkach zajmuja 3 miejsce, z dorobkiem 22 punktow ze strata 9pkt do lidera, ostatnie 5 spotkac to 3 remisy i dwa zwyciestwa. czolowy strzelec z tego sezonu L. Niclasen ma na koncie 7 trafien, czolowy snajper z zeszlego sezonu A. Hansen gdzie strzelil 18 bramek w tym sezonie gral tylko dwa razy i raz trafil. szykuje sie prawdziwa wojna pilkarska pomiedzy wyspami owczymi i andora. jak dla mnie troche lepiej prezentuje sie zespol z wysp, ale najprawdopodobniej i tak nie zagram tego arcy ciekawego spotkania.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
sprostowanie. mecze grane nie 1.07 ale 2.07 we wtorek, rewanze tydzien pozniej 9.07.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
kurs na shirak 1/15 tak wiec smiech na sali, juz lepiej szukac sensacjii.
|
|
|
|
|
AVE LAZIO
|
|
AVE LAZIO
kurs na shirak 1/15 tak wiec smiech na sali, juz lepiej szukac sensacjii. jakiej sensacji kolego? Co roku klub z San Marino tęgie baty zbiera na wyjazdach. z 3 lub 4 najmniej wcisną zawodnicy z Armenii. z mojej strony polecam opcję Shirak-2.75 hc overek mile też widziany. Ostrzegam przed grubym graniem na EB. Klub z Andorry bazanowany zawodnikach z Portugalii. Klub z Wysp Owczych w rodzimej lidze rozczarowuje.Traci aż 9 oczek do HB Torshavn. Opcja Lusitanos +0.5 wg mnie do pobrania
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
czy zna ktos stronki z opisem spotkan? moga byc w innym jezyku niz nasz ojczysty.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Second qualifying round draw (16/17 and 23/24 July)*
Neftçi PFK (AZE) v KS Skënderbeu (ALB) FC Steaua Bucureºti (ROU) v FK Vardar (MKD) FC Viktoria Plzeò (CZE) v FK ®eljeznièar (BIH) FC Sheriff (MDA) v FK Sutjeska (MNE) Birkirkara FC (MLT) v NK Maribor (SVN)
Sligo Rovers FC (IRL) v Molde FK (NOR) IF Elfsborg (SWE) v FC Daugava Daugavpils (LVA) HJK Helsinki (FIN) v JK Nõmme Kalju (EST) FK Ekranas (LTU) v FH Hafnarfjördur (ISL) The New Saints FC (WAL) v Legia Warszawa (POL) Celtic FC (SCO) v Cliftonville FC (NIR)
GNK Dinamo Zagreb (CRO) v CS Fola Esch (LUX) Gyõri ETO FC (HUN) v Maccabi Tel-Aviv FC (ISR) FC BATE Borisov (BLR) v FC Shakhter Karagandy (KAZ) FC Shirak (ARM) / SP Tre Penne (SMR) v FK Partizan (SRB) ©K Slovan Bratislava (SVK) v PFC Ludogorets Razgrad (BUL) FC Dinamo Tbilisi (GEO) v FC Lusitans (AND) / EB/Streymur (FRO)
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
zapraszam zainteresowanych do analiz i dzieleniem sie wynikami. jakie sa wasze typy?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
patrzac na wyniki sparingow zeljeznicara, smiem twierdzic, ze pilzno nie powinno miec wiekszego problemu z pokryciem handi -2.5 u siebie
mozna sie zabezpieczyc i wziac -2(zwrot przy wygranej rowno dwoma)
na moje wynik sie zakreci kolo 4-0, 4-1
dinamo zagrzeb powinno zalatwic sprawe awansu juz w pierwszym meczu, wyjazd ale stawiam ze spokojnie pokryja -1.5 a moze i -2.5, zagrzeb ma/bedzie mial bardzo mocny sklad w tym sezonie, hajdukowi nie daje zadnych szans na zdetronizowanie aktualnego mistrza
molde w lidze kiepsko(choc po obejrzeniu paru spotkan jestem zdania, ze ich aktualne miejsce w tabeli mocno zaklamuje rzeczywistosc i przy odrobinie szczescia byliby znacznie wyzej, z realnymi szansami na obrone tytulu), wiec moga spokojnie bez spiny wszystkie sily rzucic na lm i puchar norwegii - liga irlandzka jest slabiutka, wiec w mojej ocenie norwegowie wyjada ze sligo z kompletem pkt
handi -1.5 powinien pokryc slowenski maribor, tutaj mamy roznice conajmniej klasy i nie wydaje mi sie, zeby slowency czekali z rozstrzygnieciem awansu do meczu rewanzowego
partizan sprzedal markovica do benfici i z tego co sie orientuje zagra w armenii bez mitrovica(najwieksze zadlo), ale shirak prezentuje straszny poziom - ja handicapow nie polecam, dwojki po takim kursie tez nie, choc wygrac pewnie wygraja
dinamo tbilisi u siebie powinno bez problemu rozprawic sie z kelnerami z wysp owczych, linia -3 powinna peknac
BATE rok temu strasznie sie meczylo z macedonskim vardarem skopje w 2 rundzie(w0-0 d3-2), w tym dostali zespol duzo slabszy, wiec powinno byc latwiej, -1.5 przeskocza
generalnie wszedzie zapowiada sie wygrana faworytow, acz z jednym kursem nie moge sie pogodzic ...
@1.14 na rumunow z bukaresztu to lekka przesada - vardar rok temu walczyl jak rowny z rownym z bialoruskim bate(ktoremu udalo sie w grupie odpalic bayern u siebie), nie tak dawno napedzil stracha schalke w sparingu - nie twierdze, ze steaua nie wygra, ale to wcale nie musi byc spacerek w stylu 4-0
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
1.33 na Legię? Chyba poszaleli?! Pewnie, że eLka jest faworytem do awansu, ale wcale nie jestem pewien tej wygranej... Gospodarze powalczą, bo nie mają nic do stracenia, ale Mistrz Polski w formie jeszcze wakacyjnej, jak sądzę.
Ciekawa jest forma Celticu w sparingach... Zbierają łomot od kogo popadnie i wprawdzie grają z ogórkami, ale jednak na wyjeździe i te ogórki u siebie nie dadzą łatwo zrobić z siebie mizerii. Kurs na Celtic w okolicy 1,2 po wynikach 0-3 z Unionem Berlin, czy 2-6 z Furth nie napawają optymizmem.
Generalnie kilka handi do zagrania na gospodarzy, ale pewnie jak zwykle w pucharach, ktoś się wpierniczy na minę. Jeszcze nie wiem co wybrać, bo zamierzam zagrać takiego dubla lub tripla.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
2-6 z furth, 0-3 z unionem i 0-1 z sevastopolem - dosc nieprzyzwoite wyniki z nienajlepszymi klubami ja bym byl mimo wszystko ostrozny z handi na cliftonville, crusaders przed chwila wylapali od norweskiego rosenborga 3-9 w dwumeczu a norwegowie o awansie z grupy i 1/8 finalu lm moga conajwyzej pomarzyc  nie zdziwie sie jak celtic zanotuje cos w stylu 3-1 w belfascie i 5-0 u siebie ... bo generalnie procz odejscia wanyamy i sciagniecia balde z guimares oraz van dijka z groningen, to jest ten sam celtic, ktory dzgal spartaka w moskwie czy barce u siebie (na stadionie bedzie 5000 widzow, z czego 1600 gosci)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a HJK ? zawsze dobrze sobie radzili w kwalifikacjach
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
hjk-nomme to jedno z tych spotkan na ktore bym uwazal, choc o estonskiej lidze mam fatalne zdanie
2 lata temu nomme kalju gralo z finska honka w kwalach do le
honka-nomme 0-0 nomme-honka 0-2
jak widac pogromu nie bylo
dla mnie to mecz z gatunku rzutu moneta ktora wskaze czy bedzie 5-0 czy 1-0, choc po serii kiepskich wynikow w lidze, hjk ostatnio z reguly rozgniata rywali i moze to samo zrobic w srode
ja jednak finom nie ufam, wiadomo tez, ze wszyscy faworyci raczej nie wygraja
nie zszokuje mnie ani 5-0, ani 1-0 ani 0-0 i wygrana finow w estonii
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Generalnie wszystko fajnie wygląda z tymi faworytami, ciekawe tylko gdzie mina będzie. Na pewno nie będę grał -1.5 na gości, bo to zawsze wyjazd. Ogólnie rzecz biorąc, to Pilzno -1.5, Tbilsi -1.5, Bate, Maribor, Dynamo. Zastanawiam się jeszcze poważnie nad Legią i Neftchi Baku.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wg. mnie gdzieś tu może być wrzutka na remis: Maribor lub Dinamo Z. dlatego tego nie gram.
|
|
|
|
|
Typer Dnia
|
|
Typer Dnia
granie na gosci ponizej @1.5 niema sensu bo kursy marne a ryzyko spore nawet na zwalkowanie meczu bo kazda z tych druzyn w rewanzu u siebie jest w stanie wygrac po 3-0 i wyzej najlepiej na dzis wyglada Pilzno -1,5 i Bate -1,5 rywale sa o 2 polki nizej sportowo a kurs ladny z dubla wychodzi 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
1.33 na Legię? Chyba poszaleli?! Pewnie, że eLka jest faworytem do awansu, ale wcale nie jestem pewien tej wygranej... Gospodarze powalczą, bo nie mają nic do stracenia, ale Mistrz Polski w formie jeszcze wakacyjnej, jak sądzę.
Ciekawa jest forma Celticu w sparingach... Zbierają łomot od kogo popadnie i wprawdzie grają z ogórkami, ale jednak na wyjeździe i te ogórki u siebie nie dadzą łatwo zrobić z siebie mizerii. Kurs na Celtic w okolicy 1,2 po wynikach 0-3 z Unionem Berlin, czy 2-6 z Furth nie napawają optymizmem.
Generalnie kilka handi do zagrania na gospodarzy, ale pewnie jak zwykle w pucharach, ktoś się wpierniczy na minę. Jeszcze nie wiem co wybrać, bo zamierzam zagrać takiego dubla lub tripla. To TNS przegrało w meczu towarzyskim z jakimiś angielskimi sklepikarzami wprawdzie to był tylko mecz towarzyski no ale to już coś mówi o tej drużynie. Ja myślę że Legia będzie chciała załatwić sprawę już w pierwszym meczu zepnie się i wturla ze 3 bramki. Może nawet Sagan strzeli hattricka 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Witam, Celne uwagi Bitnap. Wreszcie się zgadzam we wszystkim  Nie tylko w kwestii COPA DEL SOL hehehe PS. Wiem, że wszystkich grajacych na Legie to nie przekona, ale grac przed sezonem, na polski zespól w pucharach po kursie 1.30 na wyjezdzie to... mąderemu dość. Nie wiem czy w zeszłym roku TNS grał na tym samym etapie LM u siebie (sztuczna trawa) czy jak teraz na trawiastym (NT), ale dla przypomnienia TNS - Helsinborg 0:0 !!! ...i to z Mistrzem Szwecji, nie Polski. (a mistrz Szwecji, był w trakcie sezonu, A W NASTEPNEJ RUNDZIE SPRAWIŁ LOMOT ZGADNIJCIE KOMU, NO WŁASNIE MISTRZOWI POLSKI) pzdr
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|