widze duzo osob gralo reykjavik, sugerowaliscie sie tym meczem rok temu 3-0 co bylo dla wyspiarzy?
"KR Reykjavik -Glentoran 1 za 1,60.Stawka 6/10
Powtorka z rozrywki...
3 lata temu Glentoran byl rywalem KR w kwalifikacjach LE.
Dla Islandczykow byl to spacerek 3-0 i 2-2.Od tamtego czasu klub z Belfastu bardzo podupadl i roznica poziomow jest jeszcze bardziej widoczna...Pare miesiecy temu grozilo mi bankructwo.Teraz zamienili sie praktycznie w amatorski klubik.Nawet jak na lige Irlandii Polnocnej warunki kontraktow sa smieszne.
W koncowce sezonu dzialacze nie byli w stanie placic kasy i zaleglosci siegaly 2/3 miesiecy.Te problemy sprawily ze w trakcie rozgrywek dochodzilo do spiec i buntow.
W przerwie przedsezonowej nastapil juz otwarty konflikt i trzon zespolu postanowil opuscic szeregi trojkolorowych.Pierwszy odszedl Waterworth do Linfield(napastnik,wybrany najlepszym pilkarzem ligi.34/19).Kolejnym byl Colin Nixon!(Zyjaca legenda ,kapitan,obronca 17/1).Dalej -Sean Ward(lider obrony,36/2),Stephen Carson (podstawowy pomocnik 34/6).Rotacyjni -Richard Gibson i Stuart Elliott.Rezerwowi-Eamonn Murray,Kyle Cherry i Matt Johanston.
Sprowadzono mlodego Addisa z Carrick,chlopak jednak nie zagra,gdyz jest na zgrupowaniu uniwersyteckiej kadry w Kazaniu.Bardzo przecietnego pomocnika Sculliona i dosc dobrego Miskimmina z Donegalu.
Transfery na ogromny minus!
W zespole jest straszny balagan i przygotowania do gry z Islandczykami nie wygladaja zbyt dobrze.Co prawda zagrali dwa sparingi,ale glownie w nich wstydu sie najedli.
Porazka z amatorami z Ards 0-1(beniaminek) i remis 2-2 z glebokimi rezerwami z Dundalku.
Czytajac sklady Glens rzucil mi sie brak Callachera!Nie wiem czy ma kontuzje,czy byc moze odszedl?Baaaardzo wazny pomocnik 36/2.
Kibice ze stolicy Irlandii Polnocnej w duzej czesci utrzymuja teraz ten klub,ale w ich komentarzach ciezko znalazc takich,ktorzy wierza w swoj zespol.Prawda jest taka ze od wielu,wielu lat nie mieli az tak slabego zespolu.Celem w tym roku jest zalapanie sie do 6-do grupy mistrzowskiej."
ja dlatego