Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 10 z 24 1 2 8 9 10 11 12 23 24
C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
A Ty ciągle w kółko o tym samym. Nie obchodzą mnie automaty. Nawet dobrze, że ich nie ma. Nie obchodzi mnie notyfikacja. Nie moja sprawa że ktoś poszedł na skróty.

Tak jak wspomniałem, zupełnie mylisz tu pojęcia. Nam chodzi o granie u buków przez net, co powinno być dostępne skoro jest to w Polsce legalne (także przez sieć). Automaty zaś to zupełnie co innego i państwo ma prawo je wywalić.

Reasumując, chodzi o swobodę świadczenia usług na unijnym rynku. Nie ma to nic wspólnego z pierdołami związanymi z notyfikacją czy automatami. To zupełnie co innego.

A
Pooh-Bah
Pooh-Bah
A Offline
/Reasumując, chodzi o swobodę świadczenia usług na unijnym rynku./

Nie. Rozwiązania w Holandii nie mają nic wspólnego ze "swobodą świadczenia usług".
Za to mają wiele wspólnego z prawem UE.

A od badania zgodnosci z prawem są procedury. I tyle.

P
journeyman
journeyman
P Offline
procedura to takze prawidlowa sciezka legislacyjna ustawy, jesli jej nie ma co wyszlo bo musialo wyjsc,to wszystkie nowelki biora w leb i nie wazne co w nich zapisane - tak na zdrowy rozum powinno byc

uchybjenia formalne to powazna wada, ustawy nie ma poprostu
knstytunalista w tv tak sie wypowiadal

A
Pooh-Bah
Pooh-Bah
A Offline
Newet nie chodzi o to, tylko o to, że Conrad ma WŁASNE wyobrażenie na temt "swobody świadczenia usług".

Podczas gdy w dyrektywach UE sa takie kwiatki jak te, że przepisy powinny być "proporconalne", czy "adekwatne".

I nie musi być tak, że to oznacza bezwzględny rozdział na to co państwowe i prywatne. Tak się tylko zdaje Conradowi.

A od wykładni są smutni panowie w togach trybunałów wszelakich.

A
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
Originally Posted by piontek
procedura to takze prawidlowa sciezka legislacyjna ustawy, jesli jej nie ma co wyszlo bo musialo wyjsc,to wszystkie nowelki biora w leb i nie wazne co w nich zapisane - tak na zdrowy rozum powinno byc

uchybjenia formalne to powazna wada, ustawy nie ma poprostu
knstytunalista w tv tak sie wypowiadal

PO ma to w dupie wink

ps. Szejnfeld chciał całą ustawę notyfikować .......to Go wyjebali laugh
MSZ poproszone o opinie napisało, że ustawa tylko w części jest zgodna z prawem UE dlatego KE powinna sprawdzić całą ustawę........to też olali i uchwalili co chcieli grin

A
Pooh-Bah
Pooh-Bah
A Offline
W ogóle pojecie "swobodnego świadczenia usług w UE jest dosć kurioazalne

Powiedz to na przykład polskiemu rybakowi. Ale nie podchodz przy tym w zasięg ręki lepiej.

A
Pooh-Bah
Pooh-Bah
A Offline
Mówiąc jescze prościej, Conrad, Ty mówisz o tym jak być powinno. I ja się z Tobą w całości zgadzam.
Ale nie mówisz o tym, JAK JEST, na papierze.

Bo od decyzji o tym, jak jest, są fachowcy.

A
A Offline
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/433110,nielegalni-bukmacherzy-zarabiaja-w-polsce-miliardy.html

Także wzorem innych krajów Europy stworzenie rejestru stron niedozwolonych i blokowanie do nich dostępu - wyliczył Juroszek.

jebane qurwy z STS puke

A
Pooh-Bah
Pooh-Bah
A Offline
/Takie wyliczenia przedstawiło Stowarzyszenie Pracodawców i Pracowników Firm Bukmacherskich./

Przedstawiło komu i gdzie ?
Bo w tym kraju wyliczeń dziennie przedstawia się trochę, w tonach papierów licząc smile

C
C Offline
Originally Posted by Art300
/Reasumując, chodzi o swobodę świadczenia usług na unijnym rynku./

Nie. Rozwiązania w Holandii nie mają nic wspólnego ze "swobodą świadczenia usług".
Za to mają wiele wspólnego z prawem UE.

A od badania zgodnosci z prawem są procedury. I tyle.

Wyraźnie pisałem o tym, że Holandia ma prawo zablokować internetowych buków ponieważ w ogóle nie pozwala u siebie na tego typu usługi - nie ma żadnych buków w Holandii, żadnych "ziemniaków, itd. W Polsce zaś te usługi są w pełni dostępne, stąd jest to sprzeczne z unijnym prawem by blokować rynek i nie dopuszczać firmy unijne by swobodnie mogły tu świadczyć identyczne usługi co polskie firmy.

Dylemat jeszcze był w Portugalii, czy państwo może utrzymać państwowy monopol i w ten sposób oferować usługi na rynku a jednocześnie blokować wszystkie firmy z zewnątrz. Ale u nas sprawa jest jasna. cool

O
oli Offline
sottocapo
sottocapo
O Offline
W Polsce ich nikt nie blokuję.

Ale na tych warunkach nikt tu nie wejdzie normalny.

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Originally Posted by Conrad
Wyraźnie pisałem o tym, że Holandia ma prawo zablokować internetowych buków ponieważ w ogóle nie pozwala u siebie na tego typu usługi - nie ma żadnych buków w Holandii, żadnych "ziemniaków, itd.

to dlatego tyle jarają ooo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z innej beczki i trochę nawet dla nas egzotycznie.Białoruś.Strona buka internetowego on- line z Vitebska.

http://www.plusminus1.com/live.php

Wpłaty,wypłaty w punktach naziemnych oraz Easy Pay i Webmoney.

Europa.

P
journeyman
journeyman
P Offline
w portugalii i holandii sa fundacje i to one wygraly te procesy
fundacja wiemy jak dziala zyski w 100% ida na cele charytatywne
monopol to jest w gracji i tam na odwrot, gore wziely internetowe prywatne firmy

A
A Offline
Originally Posted by oli
W Polsce ich nikt nie blokuję.

Ale na tych warunkach nikt tu nie wejdzie normalny.

upraszczając w Polsce nie ma blokady bo nikt nie będzie chronił interesów firm prywatnych czyli jak padną te ziemniaki co pozostały to z wtedy z czystym sumieniem zbanują wszystkie buki jakie zechcą.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W sumie to ciekawy jestem jak wygląda sytuacja w Czechach,gdzie podobno podatek od wygranych w naziemniakch jest tylko 5%.

A
Pooh-Bah
Pooh-Bah
A Offline
Mnie to juz wszystkie te prawne podjazdy nudzą i nie chce mi się nawet spekulowac co będzie, kiedy i z jakimi skutkami.

Wprowadzą coś nowego, to sie będziemy martwili smile

Tylko skądinąd wiemy, że jak mawiał klasyk de Tocqueville:

"Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby skądinąd łagodny i liberalny rząd, kiedy zabraknie mu pieniędzy"

A ten nasz nawet nie jest "liberalny".
No i właśnie pieniedzy zaczyna brakować...

A w takich sytuacjach, to żadne tam prawo europejskie się nie liczy i późniejsze procesy i odszkodowania, tylko doraźny cel.

I może być krótkie polecenie do Kapicy ( w wolnym przkładzie):
Bez kur. 2 mld ( kwotę wstawić dowolnie) nie wracaj.

M
old hand
old hand
M Offline
W Polsce zaś te usługi są w pełni dostępne, stąd jest to sprzeczne z unijnym prawem by blokować rynek i nie dopuszczać firmy unijne by swobodnie mogły tu świadczyć identyczne usługi co polskie firmy.
A kto blokuje w Polsce rynek? Której firmie odmówiono świadczenia tych usług na warunkach polskiego prawa?
Bo chyba nie wymagasz, żeby zagraniczne firmy miały mieć preferencyjne warunki względem legalnie działających w Polsce, bo to jakaś bzdura by była...

Ja oczywiście jestem za pełnym odstępem i zerowym podatkiem, no ale skoro wspaniałe PO postanowiło inaczej no to oni się przecież nie mylą...

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Originally Posted by Gvizdek
Wyraźnie pisałem o tym, że Holandia ma prawo zablokować internetowych buków ponieważ w ogóle nie pozwala u siebie na tego typu usługi - nie ma żadnych buków w Holandii, żadnych "ziemniaków, itd.

to dlatego tyle jarają ooo

Z dobrego zrodla wiem, ze Holandia idzie powoli po rozum do glowy. I sporo bukow wezmie ta ich licencje zaakceptuje do legalnego obstawiania, niestety Polakow nikt powaznie nie traktuja i wola zamykac nam konta niz pomyslec o 'licencji Kapicy' laugh

A
A Offline
Jako, że większość z Nas jednak mieszka w Polsce z pewnością poczytałaby artykuły o czepiającej się graczy skarbówce grin
ale cóż, za to mamy cudownie słodki njusik o Kraju tulipanów, który notabene huja Nas dotyczy laugh

Strona 10 z 24 1 2 8 9 10 11 12 23 24

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, cigar, rafal08, latajaca_holenderka, $-man, 11kera11, Lukasz111), 2,123 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,278
Posty5,830,307
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025