|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
W Tychach też musiałem oddać numer.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Prawdopodobnie byly czipy w numerkach nie jednorazowego uzytku. Taka opcje zapewne przy zamowieniu pomiaru wybral organizator
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie wypowiedzcie się proszę na temat książki Jeffa Gallowaya. Kolega użyczył mi ją i podczas urlopu zacząłem ją czytać. Wy również na pewno ją studiowaliście...
Warto stosować jego metody treningowe? Czy ktoś z was wzorował się na jego koncepcji i czy stosowanie jej w w praktyce daje naprawdę tak dobre rezultaty? Nikt się ni chwalił, że ją czytał  teraz marzano bierze się za Danielsa fechnerinho Gallowaya książki nie czytałem ale w swoich zbiorach ją mam i być może wezmę się za nią jak skończę Danielsa. Na razie powolutku brnę przez Danielsa ale wolno to idzie bo w międzyczasie czytam też beletrystykę Co do samej książki to na tę chwilę za wiele powiedzieć nie mogę ale spotkałem się z wieloma pozytywnymi opiniami na temat jego metod i podejścia do treningów biegowych więc pewnie będę chciał wypróbować je na sobie...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie z dwóch czołowych miejsc w rywalizacji na 1km - odznaczcie treningi by nie byly liczone do statystyk bo są to bledy gps 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Na Platiniego chyba nie ma już co liczyc, skonczy jak bitnapa i fechnerinio  Rozciagacie sie po treningu? [ Linked Image]
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
Widać V, że bardzo chcesz zgarnąć nagrodę. Nie ma się co dziwić wszak jest nie byle jaka...  Chętnie bym zrobił co piszesz, ale nie wiem jak  Z innej beczki muszę się pożalić, że dopadło mnie coś przykrego, mianowicie bóle w klatce piersiowej(od wczorajszego wieczora). Trochę mnie to niepokoi bo nie miałem nigdy żadnych tego typu problemów. Dolegliwość jest na tyle nie do zniesienia, że o treningu nie było mowy. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zawsze  Jesli robie mocne treningi na wyzszej intensywnosci gdzie miesnie bardziej pracują to przed i po wycieczkach biegowych i obw1 tylko po ale tak samo konkretnie  Nie chce juz zlapac zadnej kontuzji. Pozatym na zbn tyle sie rozciagamy ze weszlo mi to w nawyk  Ps fechnerinio zapraszam na bieg nocny  Grubszy melanz się szykuje 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
hehe ta zacna jest ta nagroda  a tak serio to jesli ta zabawa ma miec sens to musza byc jakies zasady  bo gdyby liczyc bledy gps roznych uzytkownikow to wyszloby ze te nasze rywalizacjwe nie mają sensu a z naszymi "rekordami" moglibysmy rywalizowac o mistroztwo Polski i lepiej 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
zapraszam na bieg nocny  Grubszy melanz się szykuje  mówisz aby autem nie przyjeżdzać 
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
Ja tam się przecież śmieję, usunę to tylko niech ktoś mi na priv napisze jak to zrobić. Vendetta co to za bieg nocny? I powiedz mi czy u nas na prawobrzeżu masz gdzieś teren gdzie jest odliczone równo 400m.? Co do rozciągania to Sz.P. Galloway pisze w swojej książce, że jest jednym z 3 najczęstszych powodów kontuzji u biegaczy  Oczywiście chodzi tu o nieumiejętność.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no jak się rozciagaja na zimnych miesniach lub poglebiają i spęzynują ruchy to tak bywa  bieg nocny -> https://www.facebook.com/events/515663405155482/?fref=tsTibastus: ja tam biegne a jak wróce to nie wiem  Auto na 100% odpada.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a co do 400 to nie ma. Przy szkole nr37 na slonecznym masz bieznie 330 metrów 
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
Zobaczę czy będę w Szczecinie na weekend i czy przejdzie mi te kłucie w klacie...  Tak myślałem o "37", szkoda, że nie ma tam pełnych 400m, ale jak się nie ma co się lubi... 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Z innej beczki muszę się pożalić, że dopadło mnie coś przykrego, mianowicie bóle w klatce piersiowej(od wczorajszego wieczora). Trochę mnie to niepokoi bo nie miałem nigdy żadnych tego typu problemów. Dolegliwość jest na tyle nie do zniesienia, że o treningu nie było mowy.  pewnie nic powaznego, ale jesli w okolicach serca to nie zlekcewaz tego i jezeli bedzie sie utrzymywac to jak masz mozliwosc przynajmniej zmierz sobie cisnienie i tetno
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Rozciagacie sie po treningu? nie, leniwy jestem  a to co robi ta niewiasta na zdjeciu jest dla mnie sprzeczne z prawami fizyki i anatomii i dla mnie nieosiagalne chocbym sie rozciagal piec razy dziennie po 3 godziny do konca zycia 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
A 70 m bieżni gdzie wam zjadło?
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Wątpię, by w numerze był chip. Była to zwykła kartka W Sokołowie było tak, że był numer i razem z nim chip, po biegu zdejmowało się numer, oddzielało chip i numer zostawiałem sobie. W Stalowej wyglądało to zupełnie inaczej, mniejsza z tym   biore Cię lupus na wytrzymałość  Napisz jeszcze tylko co się stało z bitem i fechne bo nie kojarzę o co kaman. Fotek przy sobie nie mam, ostatnio nie mam czasu po pracy na nic.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Lupus: niestey po prostu tak ją zaprojektowali ze ma tylko 330 metrów. A co rozciagania, rozgrzewki i schlodzenia to polecam wszystkim te elementy biegania  Niewazne czy ktos biega dla zabawy czy po to by łamac swoje bariery i bic rekordy. Rozciaganie poza tym że znacznie przyspiesza regeneracje to jeszcze rozciąga( wydluza) nam miesnie i znacznie wplywa na progres naszych wyników. Sam się przekonalem jaka jest roznica gdy po mocnym treningu sie nie rozciagne ani nie schlodze miesni przynajmniej jednym km spokojnego biegu lub nawet szybszego marszu, niz jak to wszystko zrobie. Roznica jest wrecz kolosalna i na drugi dzien moge spokojnie wykonac zalozenia kolejnego treningu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dodam jeszcze ze bardzo polecam na koniec treningu rozciaganei z tzw. kilkusekundowym przytrzymaniem meisni w napieciu. Wazne jest tez by nie poglebiac i nie "sprezynowac" ruchów w trakcie rozciagania tak jak nas uczyli nauczyciele na w-f w podstawóce  hehe. Moze to spowodowac powazne kontuzje. Szczegolnie wtedy gdy miesnie nei sa jeszcze dostatecznie rozgrzane.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|