Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 5 z 5 1 2 3 4 5
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by jadanek
Dostalem dzisiaj mandat za jazde bez biletu wink. Nie mialem dokumentow, to pisalem babce na kartce, a ze trzeslo autobusem to nie wyraznie pisalem, na mandacie przepisala przykladowo zamiast Kowalski to Kewilski , zamiast numer domu 39/1 to 30/1, jedynie pesel dobrze spisany no i podpis dalem, jest szansa nie placic, ze nie dojda, ze ja to ja, czy podanie peselu skrzesla moje szanse? tongue
laugh Jeśli już podałeś błedne dane to dlaczego nie zmyśliłeś nr pesel? Zapłać lepiej ten mandat i miej święty spokój.

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Proste że olej, przecież jak przyjdzie upomnienie to wróci to do nich bo nie ma takiego adresata i będą musieli odpuścić zwłaszcza że nie byłeś spisany z dowodu.MPK to nie CBŚ żeby cię po peselach szukali.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
znajda go, pesel i juz po ptokach

H
Pooh-Bah
Pooh-Bah
H Offline
Bez problemu go znajdą. MPK po pewnym czasie zapewne sprzeda długi firmie windykacyjnej, a oni mając prawomocny wyrok sądowy oddadzą sprawę komornikowi. Dalej pójdzie już z górki.

Zapłać to lepiej, bo takie sprawy lubią ciągnąć się latami, a firma windykacyjna nie odpuści tak łatwo...

A
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
Originally Posted by HoMiK155
Bez problemu go znajdą. MPK po pewnym czasie zapewne sprzeda długi firmie windykacyjnej, a oni mając prawomocny wyrok sądowy oddadzą sprawę komornikowi. Dalej pójdzie już z górki.

Zapłać to lepiej, bo takie sprawy lubią ciągnąć się latami, a firma windykacyjna nie odpuści tak łatwo...

w przypadku rachunków za komórki czy internet to już po tygodniu telekomunikacyjne hooje to robią laugh puke

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
no niby dlaczego miliby nie robic? podpisujesz umowe to placisz, chyba nie masz 3 lat ze nie wiesz na co sie godzisz?

a jak tobie ktos nie placi na czas to co? zadowolony jestes?

kazow #5888949 02/06/2013 21:08
A
A Offline
Originally Posted by kazow
no niby dlaczego miliby nie robic? podpisujesz umowe to placisz, chyba nie masz 3 lat ze nie wiesz na co sie godzisz?

a jak tobie ktos nie placi na czas to co? zadowolony jestes?

każdemu może się zdarzyć po prostu zapomnieć czyż nie tak geniuszu ?
wtedy wypadałoby zgodnie z prawem wpierw przysłać monit, chociaż zadzwonić wysłać esa lub mejla ale te hooje nie robią nic tylko do windykacji ........dla przykładu w UPC na koncie mogę mieć debet 3 miesięcznych abonamentów, dopiero przekroczenie tej kwoty powoduje kroki prawne.

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
pamietacie moją sprawe o wytzuconą butelke i mandat w wysokosci 500zl, ktory dostalem?
To bylo w grudniu ubieglego roku. Do tej pory bylem na dwoch przesluchaniach i odbyly sie dwie sprawy, dzisiaj ostatnia. Jestem niewinny. Ktos z niedowiarkowc hce zdjecie wyroku sądu jesli dostane go na pismie?
Pozdrawiam Terrora i innych ktorzy mi "dobrze" zyczyli laugh

F
I love mecz.pl
I love mecz.pl
F Offline
Originally Posted by Vendetta
pamietacie moją sprawe o wytzuconą butelke i mandat w wysokosci 500zl, ktory dostalem?
To bylo w grudniu ubieglego roku. Do tej pory bylem na dwoch przesluchaniach i odbyly sie dwie sprawy, dzisiaj ostatnia. Jestem niewinny. Ktos z niedowiarkowc hce zdjecie wyroku sądu jesli dostane go na pismie?

hura

piwo

grin

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Originally Posted by AGASSI
dla przykładu w UPC na koncie mogę mieć debet 3 miesięcznych abonamentów, dopiero przekroczenie tej kwoty powoduje kroki prawne.

Nie odetną Ci wcześniej usługi? cool

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
Dam Wam cyne jak to sie skonczylo wink

kursy:
Vendetta vs System 2,5-1,45 wink

już wiadomo : dostaniesz grzywnę
kursy masz baaaaardzo optymistyczne grin
10 do 1 tez jest optymistyczny wink

2,5 jak w maslo wink
dopoki wlaczysz jestes zwyciezcą smile

A
A Offline
Originally Posted by Conrad
dla przykładu w UPC na koncie mogę mieć debet 3 miesięcznych abonamentów, dopiero przekroczenie tej kwoty powoduje kroki prawne.

Nie odetną Ci wcześniej usługi? cool

Kierownik twierdzi, że nie ale próbował nie będę laugh

BTW psy zabrały Mi dowód rejestracyjny 2 tygodnie temu i qurwa Nikt nie wie gdzie się zapodział puke

C
C Offline
BTW psy zabrały Mi dowód rejestracyjny 2 tygodnie temu i qurwa Nikt nie wie gdzie się zapodział puke

Podobna przyjemność spotkała mnie z 15 lat temu kiedy nie miałem badań technicznych pojazdu czy coś takiego, na lotniskowym parkingu mnie napadali niemundurowi (myśleli, że ukradłem auto). O mały włos bym ich nie przejechał bo przez chwilę myślałem, że to złodzieje... Nie wiem kto miał większego fuksa, oni czy ja. wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Tymi firmami windykacyjnymi to się nie przejmujcie.Mąż koleżanki mojej żony jest po prawie i jednocześnie współwaścicielelem firmy windykacyjnej z tym że biznes 2 biznes.
Niedawny byli u nas ,piliśmy flaszkę i mówił,że firmie windykacyjnej detalicznej czyli Kruk,Ultimo(te co nas przeważnie "ścigaja") itp jeżeli nie uda się szybko ściągnąć należności to oddaja ją z powrotem do wierzyciela.Wierzyciel albo odpuszcza,albo przekazuje po pewnym czasie sprawe innej firmie i tak w koło macieju.

Firmy windykacyjne nie maja mocy prawnej żeby wejść na konto,zająć samochód,nieruchomość.Może to zrobić tylko komornik mając nakaz sądowy.

Działanie tych firm detalicznych polega na takim jakby zastraszeniu w granicach prawa.Zasypuja nas lawiną pism,wezwań,dzwonią bardzo agresywnie próbując wymóc ugode lub zapłatę bo maja z tego prowizję.

Z tym sprzedaniem długu jak to sie szumnie nazywa to też nie jest wcale prawda.Wierzyciel przekazuje firmie windykacyjnej dokumentacje na zasadzie cesji wynikającej z podpisania zwykłej biznesowej umowy określającej dysponowaniem należności od danego delikwenta.

To nie jest tak,że firma X kupuje np: 20.000 spraw od takiego np: Plusa za nie zapłacone rachunki przez klientów i płaci temu Plusowi za te 20.000 spraw kwotę np: miliona złotych za przeterminowane należności i taki Plus w wszystko w dupie ,bo kasę odzyskał.

Należności spływaja do Plusa ,ale tylko te ,które udało się ściągnąć.

Słowo sprzedany dług ma bardziej działać na wyobraźnie,żeby ludzie się bali i zapłacili.

Także jak zadzwoni jakieś gówniarstwo do Was z firmy windykacyjnej to ni wdawajcie się nigdy w dyskusję.Pierwsza sprawa,fakt,potwierdzamy z zaskoczenia swoje nazwisko,ale drugie pytanie jest o nr pesel.I tutaj ja zawsze rozmowe ucinam i mówie ,żenie mam obowiązku podawać swoich danych personalnych,bo nie wiem kim pani jest,dziękuję ,do widzenia.

Zadzwoniąjeszcze ze 33,4 razy ,nie odbierać,albo powiedzić żeby spierdalali.Gówno mogą zrobić.
Tylko sąd i komornik mogą,ale to już inna bajka .Zależy kto jest w jakiej sytuacji.

Strona 5 z 5 1 2 3 4 5

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
3 zarejestrowanych użytkowników (kamel, rafal08, Sensei), 2,937 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,277
Posty5,829,383
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025