Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 21 z 23 1 2 19 20 21 22 23
C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Originally Posted by Self-Confident
ze skype na skype masz za darmo, ale jak chcesz ze skype na komorki czy stacjonarne to musisz placic

Tak jest, problem w tym że Skype sobie po IP zmienia i ustala ceny. Czyli np. z Polski widzisz takie ceny... a już a angielskiego IP są inne. Oczywiście chodzi o dokładnie te samo połączenie, np. przez internet na komórkę w Polsce. Przez to, że mieszkasz np. w Polsce czy Singapurze to Skype będzie Ci chciał policzyć 4x więcej i liczą na to, że się nie kapniesz.

Bonus: Unibet
Villain
Villain
trzeba sie przez VPN-a albo proxy jakies łaczyc wink

K
Kania gostyń
Kania gostyń
K Offline
Może ktoś polecić nocleg w Zakopanem, w rozsądnej cenie?

P
old hand
old hand
P Offline
Originally Posted by Conrad
Originally Posted by Self-Confident
ze skype na skype masz za darmo, ale jak chcesz ze skype na komorki czy stacjonarne to musisz placic

Tak jest, problem w tym że Skype sobie po IP zmienia i ustala ceny. Czyli np. z Polski widzisz takie ceny... a już a angielskiego IP są inne. Oczywiście chodzi o dokładnie te samo połączenie, np. przez internet na komórkę w Polsce. Przez to, że mieszkasz np. w Polsce czy Singapurze to Skype będzie Ci chciał policzyć 4x więcej i liczą na to, że się nie kapniesz.

a gdyby tak sprobowac przez tor browser wbic sie na jakies korzystne IP i sprobowac ?....nie wiem jakie sa ceny w innych krajach , ale tak mi to do glowy przyszlo teraz....moze to glupie , a jezeli tak to post do kasacji

X
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
X Offline
tor może nie, ciężko trafić na dobre połączenie, rzadko korzystałem ale nigdy mi się nie udało.

sieci to nie moja specjalizacja w IT, ale VPN by się chyba nadawał, niech ktoś potwierdzi bo sam jestem ciekaw wink

old hand
old hand
Originally Posted by xqwzts
tor może nie, ciężko trafić na dobre połączenie, rzadko korzystałem ale nigdy mi się nie udało.

sieci to nie moja specjalizacja w IT, ale VPN by się chyba nadawał, niech ktoś potwierdzi bo sam jestem ciekaw wink
VPN albo proxy da radę. VPN samo w sobie też jest proxy w zasadzie ;p

C
C Offline
Originally Posted by xqwzts

Angielski VPN i ceny od razu spadają o 3/4 na komórki. smile

Czekam aż Google Voice wejdzie do Polski, może trochę potrząsną rynkiem...

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Temat drobne porady prawne jest zamkniety, wiec zapytam tutaj.

Jakie prawo reguluje mozliwosc uzywania prawdziwych nazwisk sportowcow w grach komputerowych? Konkretnie chodzi o Formule 1. Wiem, ze w zaleznosci od dyscypliny sa rozne organizacje sprzedajace wizerunki sportowcow (FIFPro dla Pilki Noznej, FIA albo stowarzyszenie kierowcow F1 dla F1 itd.). Ale z jakiego prawa scigano by osobe ktora nie kupila by zadnej licencji u ww. organizacji, a uzywalaby prawdziwych nazwisk sportowcow w grze komputerowej [z ktorej nie czerpalaby zadnych korzysci - freeware].

Zapewne wszelkie serwisy internetowe zadnej licencji nie kupily, a w swoich artykulach wykorzystuja nazwiska sportowcow (oraz czerpia z tego materialne korzysci). Jest pelno fantasy managerow online ktore trudno podejrzewac o kupienie licencji kosztujacej miliony... . Z kolei seria Cycling Manager przez wiele lat uzywala zmienionych nazwisk sportowcow, bo nie miala licencji.

Gdzie jest granica? Jakie prawo to reguluje?

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Dodam jeszcze, mam paru znajomych ktorych absolutnie nikt nie pytal o mozliwosc wykorzystania ich nazwiska w FM 20xx ,a zostaly one tam umieszczone. Choc mieli oni wtedy <18 lat i moze mieli jakis zapis w umowie z klubem, a licencja moze obejmowac konkretny klub, a nie zawodnikow.

addict
addict
Przypadkowo zostałem posiadaczem iPhona 4. Czy jest możliwe oglądanie na nim transmisji np. z meczyki.pl itp?

T
rzut rozny
rzut rozny
T Offline
Originally Posted by hektor
Przypadkowo zostałem posiadaczem iPhona 4. Czy jest możliwe oglądanie na nim transmisji np. z meczyki.pl itp?
a dlaczego nei sprawdzisz po prostu ? tongue

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline

Hektor - z powodu braku oblsugi flasha w produktach firmy Japco jestem na 99% pewny ze nie. Sopcast chyba na tym chodzi. Chyba

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Majtikroko

Hektor - z powodu braku oblsugi flasha w produktach firmy Japco jestem na 99% pewny ze nie. Sopcast chyba na tym chodzi. Chyba

mobilny bet365 ma w ofercie mecze z przekazem i ja na 4S oglądam jak przyciśnie w terenie....

addict
addict
Oczywiście przed zadaniem pytania sprawdziłem ( nie działa ) i poszukałem podpowiedzi w necie, ale nic sensownego nie znalazłem.
Dzięki za odpowiedzi smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jest tu jakiś webmaster, któremu ostatnio się nudzi i podjąłby się zrobienia strony dla organizacji non-profit?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ostatnio slyszalem o filmie chyba na discovery albo czyms takim o zawodowych pokerzystach ktorzy zostali zaproszeni do gry przez oszustuw karcianych, slyszal ktos cos o tym? zna tytul? bardzo chetnie bym obejrzal

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
oszustów*

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Witam Piszę w sprawie przejściówki antena/podstawka
Otóż posiadam antenę farun jba 230
oraz podstawkę
http://allegro.pl/podstawa-magnetyczna-o-srednicy-77mm-z-kabl-kielce-i3366718258.html
Czy za pomocą takiej przejściówki
http://allegro.pl/przejsciowka-wtyk-uhf-mini-gniazdo-sma-i3454145505.html
uda się to razem złączyć, bo za bardzo nie jestem zorientowany a szkoda wyrzucać obie te rzeczy ze względu na to, że fabrycznie do siebie nie pasują.

M
addict
addict
M Offline
witam, jest tu jakiś..lekarz ? laugh

Byłęm dziś na badaniu profilaktycznym RTG zatok ,.i dostałem taki opis radiologa: zgrubienie błony śluzowej w okolicy dna i ściany bocznej lewej jamy szczękowej. Upośledzenie powietrzności podstawowej częsci lewej połowy zatoki czołowej. Poza tym, jamy boczne nosa powietrzne.

Proszę o opinię jeśli ktoś się zna na tym...o czym to świadczy, czy to czymś grozi, albo jest niebezpieczne, oraz jak to leczyć ewentualnie...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Pany,
Potrzebuję kogoś z Warszawy do pomocy.
Będę jechał busem z Gdańska do Warszawy z wysiadką na dworcu autobusowym Metro Młociny.Muszę dojechać do Centrum Szkoleniowego WAT na ul.Kaliskiego 9.
Jak długi jest to odcinek?W jaki autobus wsiąść żeby tam dojechać?
Prosze o łopatologiczną instrukcję:)

Strona 21 z 23 1 2 19 20 21 22 23

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, alfa, rafal08, Lukasz111, Sensei, forty, burbon), 1,797 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,272
Posty5,827,381
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025