|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
ja się zastanawiam nad Poznaniem w pazdzierniku  Biegales juz wczesniej maraton Kellthorn czy to bedzie pierwszy raz? Chyba Ciebie nie ma u nas w grupie na endo hmm?  Będzie waga piórkowa... Jak masz Poznań w planach w październiku to wpadnij do mnie na wybiegania. We wrześniu do zrobienia do wyboru 220 km lub 150 km, opcja krotsza 85 km i sprint 55 km Wszystko szlakami górskimi, nawet wpadne na trasę jako Twoj punkt odżywczy  Ja juz po dzisiejszym pykaniu, pobieglem z rana na czczo i po treingu nog, bo wieczorem ma padac, ale i tak walnelo deszczem po 5 km. Nogi jak z betonu, człapanie małymi kroczkami, ale przecierpiałem swoje. Na moich standardowych rundach wokół rzeki spotkałem łącznie 9 osob biegających w tym 4 kobiety. Chyba McKracken miał racje, im cieplej tym wiecej osob, bo tyle to ja tam nie widziałem łącznie przez cały kwartał. W czwartek mam w planach trening tempowy, może złapie jakiś powiew świeżosci, czekam na ten trening, bo te pykanie dla pykania zaczyna mnie powoli już nudzić, a te tempowe mi sie cholernie spodobały 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
zastnawiam się co nie znaczy ze pobiegne  Juz teraz czuje ze przy tej liczbie aktywnosci( poza bieganiem gram w pilke i chodze 3 razy na silownie + 2 razy w miesiacu gram w tenisa) ledwo co daje rade i czuje ze jestem na skraju kontuzji  Co jakis czas odczuwam bóle w miejscu przez ktore bylem wyklucizony z biegania na ponad meisiac i boje się zeby znowu cos tam sie nie zrobilo :/ To jest jakis zginacz kolana :/ No ale forme mam dobra i chce zakonczyc sezon wlasnie maratonem. Ale czy to mi sie uda to inna kwestia  Tak czy siak od polowy pazdziernika koncze z bieganiem na rowny miesiac  Zostanie tylko basen raz w tygodniu i silka 3x w tyg.
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
Vendetta, gdzie kopiesz i od razu pytanie czy można się dołączyć? 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
zastnawiam się co nie znaczy ze pobiegne  Juz teraz czuje ze przy tej liczbie aktywnosci( poza bieganiem gram w pilke i chodze 3 razy na silownie + 2 razy w miesiacu gram w tenisa) ledwo co daje rade i czuje ze jestem na skraju kontuzji  Co jakis czas odczuwam bóle w miejscu przez ktore bylem wyklucizony z biegania na ponad meisiac i boje się zeby znowu cos tam sie nie zrobilo :/ To jest jakis zginacz kolana :/ No ale forme mam dobra i chce zakonczyc sezon wlasnie maratonem. Ale czy to mi sie uda to inna kwestia  Tak czy siak od polowy pazdziernika koncze z bieganiem na rowny miesiac  Zostanie tylko basen raz w tygodniu i silka 3x w tyg. Wywal piłke, zastąp to rowerem. Mam mnostwo znajomych co graja na orlikach w amatorskich ligach , jest sierpien i tylko kolejni sie wykruszaja. Nawet bramkarze, a w wiekszosci to goscie co za malolata grali w klubach, teraz od kilku lat pilka juz amatorsko. Padaja kolana, a wsrod bramkarzy tez ludzie na barki. Zrobisz sobie kuku grajac. Pilke ogladac tak, grac nie (biorac pod uwage fakt, ze nie zarabiasz na tym kasy).
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja dzis zaczalem swoja przygode z bieganiem i umieram..  nie wiem jak wy dajecie rade tyle biegac kondycja = zero pomimo 183 cm wzrostu i 69 kg wagi kawał chłopa z Ciebie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja dzis zaczalem swoja przygode z bieganiem i umieram..  nie wiem jak wy dajecie rade tyle biegac kondycja = zero pomimo 183 cm wzrostu i 69 kg wagi kawał chłopa z Ciebie  co się nabijasz 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pilke ogladac tak, grac nie (biorac pod uwage fakt, ze nie zarabiasz na tym kasy). Kiedyś potrafiłem obejrzeć wszystkie mecze Mundialu, dzisiaj piłka spada mocno, oglądam sporadycznie. Już dawno jest za oglądaniem kolarstwa (wszystkie wielkei Toury), a obecnie więcej nawet lekkoatletyki i narciarstwa oglądam  Poza tym obecnie tv mocno w odsiadkę poszedł na rzecz sportu uprawianego i tak to chyba powinno wyglądać.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A rowerek polecam, toż to rehabilitacja na kolana a i z bieganiem chyba dobrze się uzupełnia.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Szukam pulsometru z GPS, chodzi mi przede wszystkim o to, żebym mógł telefon z endo zostawić w domu, a wszystkie parametry treningu zapisane na pulsometrze wgrać później na stronkę endo. Urządzenia której firmy mają takie możliwości? Polar, Garmin? coś jeszcze? czy umożliwiają one również odtworzenie trasy treningu na kompie? McKracken po Twoich wykresach widać, że jakieś zajefajne ustrojstwo na rękę masz  czy to coś kompatybilnego z telefonem i biegasz z dwoma urządzeniami czy tylko "zegarek"?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Vendetta, gdzie kopiesz i od razu pytanie czy można się dołączyć?  Na orliku na bukowym( przy szkole)  Gramy co wtorek o 19-21. Jesli grasz jakos porzyzwoicie to zapraszam 
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
Vendetta, gdzie kopiesz i od razu pytanie czy można się dołączyć?  Na orliku na bukowym( przy szkole)  Gramy co wtorek o 19-21. Jesli grasz jakos porzyzwoicie to zapraszam  Dostaniesz 2 "dziurki" i nie będziesz chciał żebym później przychodził  Wpadne w następny wtorek 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Pozwolę sobie odpowiedzieć za McKrackena, bo on obecnie przygotwywuje się do regat America's Cup.
Smiga na Garminie f305, na identycznym modelu też smiga Kukis. Ten model nie jest już produkowany, używki można dorwać na serwisach aukcyjncych.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to mnie akurat nie bedzie z oczywistych powodow ( tydzien regeneracyjny)  ale moge dac znac chlopakom ze ktos brdzie ode mnie  Co do tych dziurek to zobaczymy ;)Kiedys sie zdobywalo wicemistrzostwo Szczecina  ale to stare czasy 
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
to mnie akurat nie bedzie z oczywistych powodow ( tydzien regeneracyjny)  ale moge dac znac chlopakom ze ktos brdzie ode mnie  Co do tych dziurek to zobaczymy ;)Kiedys sie zdobywalo wicemistrzostwo Szczecina  ale to stare czasy  A to nie, to mnie nie będzie. Ja jestem wstydliwy. Wolę żebyś ty mnie wprowadził na salony 
|
|
|
|
|
wieczny student
|
|
wieczny student
Szukam pulsometru z GPS, chodzi mi przede wszystkim o to, żebym mógł telefon z endo zostawić w domu, a wszystkie parametry treningu zapisane na pulsometrze wgrać później na stronkę endo. Urządzenia której firmy mają takie możliwości? Polar, Garmin? coś jeszcze? czy umożliwiają one również odtworzenie trasy treningu na kompie? McKracken po Twoich wykresach widać, że jakieś zajefajne ustrojstwo na rękę masz  czy to coś kompatybilnego z telefonem i biegasz z dwoma urządzeniami czy tylko "zegarek"? podbijam  do tego jeszcze z pulsometrem
|
|
|
|
|
wieczny student
|
|
wieczny student
ale napisałem  nie musi to być najdroższy model, byle spełniał te warunki
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ostro, co powiedziales żonie?
Urwales cos z ceny?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a co miałem powiedzieć? standardowo: zmywam, piorę, gotuję, wyprowadzam fretkę na spacer i wyrzucam śmieci do 2017 roku 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
aaa cena jak w katalogu, dorzuciłem tylko uchwyt rowerowy, z kurierem wyszło <1200...
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|