|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
|
|
|
|
|
|
|
[ Linked Image] Ostatnio obejrzałem, ale zdecydowanie słabsze od powyższych.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Broadchurch zapowiada sie dobrze, wlasnie skonczylem pierwszy odcinek
|
|
|
|
|
sottocapo
|
|
sottocapo
widzę że ruszył 4 sezon Zakazanego Imperium 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Jak u Was z serduchem po ostatnim odcinku Breaking Bad? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
broadchurch bardzodobry 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Amerykański The Killing skasowany  . Oby tym razem ostatecznie, bo to serialowe ścierwo trwało o dwa sezony za długo. BlackoutPolityka (lokalna), korupcja, alkoholizm, dochodzenie w sprawie morderstwa, degradacja rodziny - tak w skrócie prezentuje się ten trzyczęściowy brytyjski mini serial. Może nie specjalnie oryginalny, ale ma w sobie to "coś". Warto.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak u Was z serduchem po ostatnim odcinku Breaking Bad?  z ta ostatnia scena troche poplyneli broadchurch bardzodobry  +1
|
|
|
|
|
|
|
[ Linked Image] Obejrzał ktoś może " What Remains"? Na dvd jeszcze nie wyszło, ale w sieci pewnie już jest. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jest w sieci, w niedzielę ostatni odcinek. Świetna rzecz, aż żal, że taka krótka. Motyw przewodni - każdy dom ma swoje tajemnice.
Z mini seriali warty odnotowania jest "The Fear" z Peterem Mullanem (ojciec tej zaginionej azjatki z Top of the Lake). Tak pokrótce - były gangster, obecny biznesman działa w nieruchomościach, chce ożywić miejskie tereny nad dokami, ale ciągle coś mu przeszkadza. Daje o sobie znać przeszłość, kłopoty z synami, którzy uwikłali się w interesy z gangsterami z Albanii (psychopaci) mającymi ochotę rozgościć się na dobre, problemy z żoną i rozwijający się Alzheimer.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jak się komuś Broadchurch spodobał to i na The Guilty może rzucić okiem
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Rozpoczal sie nowy sezon Sons of Anarchy 
|
|
|
|
|
|
|
jak się komuś Broadchurch spodobał to i na The Guilty może rzucić okiem Wiem, że mamy na ten temat odmienne zdanie  , ale mi się po Broadchurch akurat podobał Mayday.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wiem The Guilty to nowa produkcja, w sieci jest dopiero pierwszy odcinek, dziś bądź jutro powinien pojawić się drugi, a docelowo w następnym tygodniu ostatni, trzeci. I jak w obu powyższych tytułach motywem przewodnim jest odnalezienie zabójca dziecka, które najpierw zaginęło, a później zostało znalezione martwe. Jakby przejrzeć ten temat i poprzedni to ładna lista mini seriali brytyjskich powstaje 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Moglby ktos kto jest mocno w temacie zrobic taka "liste" mini seriali wartych zobaczenia? Bo polecacie ciagle cos, az ciezko ogarnac...chyba trzeba bedzie po kolei zaczac ogladac :-)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Moglby ktos kto jest mocno w temacie zrobic taka "liste" mini seriali wartych zobaczenia? Bo polecacie ciagle cos, az ciezko ogarnac...chyba trzeba bedzie po kolei zaczac ogladac :-) bardzo dobry pomysł, zdanie w sam raz dla kogoś takiego jak Conrad
|
|
|
|
|
|
|
Vindom więcej ich oglądał tak więc jest tu najlepszym kandydatem.  Obok seriali można by dać komentarze lub oceny kilku/nastu userów, kiedyś w jakimś zagranicznym czasopiśmie widziałem podobne zestawienie i fajnie to wyglądało - całą redakcja oceniała poszczególne filmy z listy. Można by tez podzielić na dramaty/thrillery polityczne, "whodunnit", sci-fi/fantasy, itd.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Niegodnym tego zaszczytu, ale Conrad jako gospodarz potrafi się zachować i przygotować takową listę. Murder on the Home FrontLondyn w okresie Blitzu, młody patolog wraz z asystentką starają się rozwiązać zagadkowe morderstwo plus kształtujące się powoli techniki kryminalne, które znamy z CSI
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Podoba mi się ten pomysł. Vindom lecisz z listą/listami Blue JasmineŻe niby taki nowy "Tramwaj zwany pożądaniem" yyy chyba niekoniecznie. Zdaje mi się, że to film dla fanów Allena. Ja specjalnie nim nie jestem i może dlatego mnie nie powalił. Jedno trzeba przyznać rola Cate Blanchett naprawdę dobra.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|