|
|
addict
|
|
addict
[quote=Koski]Mam dokładnie to samo. Nie moge zrobić depozytu do buka, zlecić wypłaty, ani przesłać środków na inne konto. Wysłałem do nich w sobotę już e-mail, ale standardowo jeszcze nie odpowiedzieli. [/quote]
Dajcie znać jak potoczy się sprawa, bo to już nie jest śmieszne
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ktoś inny już to miał, ale napisał później że na inne konto udało mu się wpłacić. Tango down? Koniec ze Skrillem? 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
A może tylko zwykła weryfikacja i tyle? A komunikat wyświetla się tylko niewłaściwy. Mi transkacje na Skrillu chodzą bez zarzutu.
|
|
|
|
|
sottocapo
|
|
sottocapo
Na innych forach nic nie słychać żeby były jakieś problemy.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
u mnie jest ok, zrobilem przelew do buka i na inne MB konto
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
wczoraj rano zlecona wypłata, przed momentem dostałem meila że została przetworzona, troche dłużej niż zawsze ale wygląda na to że jest ok.
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
Na innych forach nic nie słychać żeby były jakieś problemy. na dwóch forach zawsze są pełne pampersy  mecz.pl jest jednym z tych dwóch 
|
|
|
|
|
|
|
Narzekamy na Donka a tymczasem w Italii  Do niecodziennej sytuacji doszło we Włoszech. Tamtejszy Senat przegłosował zakaz wydawania nowych licencji hazardowych na okres 12 miesięcy. Przez przypadek. Nie pomyliliśmy się w powyższym wstępie. Zakaz uchwalono przypadkowo. W ubiegłym tygodniu, partia Liga Północy wprowadziła do Senatu projekt ustawy, zgodnie z którą państwo miałoby zakazać wydawania nowych licencji na gry online na okres 12 miesięcy. Projekt wzywał jednocześnie do przeglądu obecnej polityki hazardowej, właśnie przez ten okres. Prawdopodobnie większość z senatorów nie zapoznała się z tekstem projektu i zagłosowała za jego przyjęciem. Krótko po głosowaniu, włoskie władze wyjaśniły, że będą namawiać senatorów do szybkiego przyjęcia stosownej poprawki. Rząd wskazuje, że jeśli do tego nie dojdzie, to ponad 200 operatorów pokera i innych gier online pozwie państwo o odszkodowanie. Podsekretarz w ministerstwie gospodarki Alberto Giorgetti mówił, że ustawa, którą przyjęto może całkowicie zdestabilizować tamtejszy rynek. Budżet państwa odczułby takie straty, bowiem znajduje się ,,w niezwykle delikatnej fazie dla finansów publicznych”. A poza tym, Włosi mogą zacząć rejestrować się na nielegalnych stronach, które działają bez włoskiej licencji. Na razie nie wiadomo, kiedy Senat przegłosuje odpowiednią poprawkę. A może by tak polskim posłom podrzucić projekt legalizującej pokera? Może też przegłosują przez przypadek za wolnypoker
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
"W dniu dzisiejszym w Naczelnym Sądzie Administracyjnym odbyło się ogłoszenie wyroku w sprawie skarg Polskiego Związku Pokera oraz Polskiej Federacji Pokera Sportowego na decyzję Ministra Finansów, w wyniku której poker uznano za grę losową, sprowadzając go wyłącznie do kasyn.
Z ogromną satysfakcją zawiadamiamy, iż dnia dzisiejszego uchylono wyroki sądów poprzedniej instancji i decyzję Ministra.
Wyrok jest prawomocny ! W ciągu 30 dni Sąd przedstawi jego pisemne uzasadnienie, co otwiera nam drogę do ponownych rozmów w sprawie uznania pokera za grę umiejętności."
|
|
|
|
|
|
|
Nadal nie wynika z tego, że poker to gra umiejętności w świetle polskiego prawa. Może nawet okazać się, że NSA uchyliła decyzje z powodu błędów np. proceduralnych  Za to tu mam kwiatek http://di.com.pl/news/48796,1,Cenzurowac_internet_w_celu_walki_z_hazardem_Pomysl_wrocil_w_Parlamencie_Europejskim.html Parlament Europejski: (...) 19. (...) zaleca wymianę między państwami członkowskimi najlepszych praktyk w zakresie środków egzekucyjnych, takich jak sporządzanie czarnych i białych list nielegalnych stron internetowych oferujących usługi hazardowe i blokowanie dostępu do nich (...) oraz rozważenie możliwości blokowania transakcji finansowych, aby chronić konsumentów przed nielegalnymi operatorami;
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Generalnie Agass znowu są przedruki w Twoim linku, ale z jednym trudno się nie zgodzić:
"Poważnym problemem jest również uporczywość polityków w powracaniu do pomysłu cenzurowania internetu. Na przestrzeni ostatnich lat cenzura była proponowana w różnych formach i dokumentach na różnych szczeblach. Politycy wycofywali się z tego pomysłu, bo niby zrozumieli problem, a potem do niego wracali i tak w kółko. Nawet jeśli dziś Parlament Europejski sprzeciwi się cenzurze, to nadal nie będzie koniec walki o wolność słowa w internecie."
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
nie chcę zakładać nowego tematu, stąd piszę tutaj bo to chyba najodpowiedniejsze miejsce: czy granie w polskim buku online jest ryzykowne, mając za sobą / albo w trakcie granie u buka zagranicznego?
|
|
|
|
|
|
|
Kolejne pytanie z gatunku : a hooj wie  tak jak bodajże 90% reszty pytań 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Kolejne pytanie z gatunku : a hooj wie  tak jak bodajże 90% reszty pytań  liczyłem, że może wypowie się ktoś kto pogrywa w polskim buku 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dopóki nikogo nie złapali/nie ukarali to nikt Ci nie pomoże. Wszystko to domysły. Jeden powie, że ryzykowne, a drugi że nie ma się czego bać.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam mnóstwo znajomych, którzy grają w polskich bukach i jednocześnie w tych 'zarejestrowanych na Malcie' i póki nikt nie wpadnie to mówić będą, że nie ma ryzyka.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
no właśnie. a co wtedy jeśli ktoś już tam nie gra kilkanaście miesięcy? też ciężko powiedzieć ;/
|
|
|
|
|
sottocapo
|
|
sottocapo
To zamyka konto i się nie zastanawia.
Co Ci mają zrobić ? POdpieprzyć do Kapicy?
Nie dajmy się zwariować.
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
oferuja uslugi w dobrej wierze ze jest to legalne, popytajcie prawnikow czy nowelka jest wazna jesli jest oparta na prawie bez notyfikacji? to tak jakby skonczyc studia bez matury, gdzies mi sie obilo o uszy ze dziadki z ETs-u mowili "my karac nie bendziemy"
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|