|
|
I Love This Game
|
|
I Love This Game
A przepraszam z tego wszystkiego bym zapomniał: Sto Lat! Terror!  Oby ci zadni optymianie nie przeszkadzali w czasie kąpieli! 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
|
|
|
|
|
I Love This Game
|
|
I Love This Game
|
|
|
|
|
I Love This Game
|
|
I Love This Game
Wiec to tak 
|
|
|
|
|
I see dead people
|
|
I see dead people
 Dziękować 
|
|
|
|
|
I Love This Game
|
|
I Love This Game
Nie ma za co 
|
|
|
|
|
I Love This Game
|
|
I Love This Game
Ostatnio to juz nie wiem czy z niektórych rzeczy mam ubaw czy qurwice, ale z następującej sprawy to mam ubaw jak:
- Babsztyle ubierają sie jak panowie, a Typki jak Facetki...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
100 lat Terror i sie nie śmiac proszę bo to nie cuda tylko metafizyka i to niezbyt zaawansowana  Ja bym na twoim miejscu uważał, milionowe nagrody za udowodnienie zdolności paranormalnych wciąż są do wzięcia i jakoś nikt niczego jeszcze nie udowodnił, a zabawami z psychą to można sobie co najwyżej kuku zrobić, schizofrenicy też widzą różne rzeczy i nikt tego za magię nie bierze. Oto co pisze na ten temat jeden z autorytetów w dziedzinie psychiatrii prof. Jarosław Półchłopek-Bachleda : "Jedno z zaburzeń snu tzw. świadome śnienie, stanowi szczególne zagrożenie tym bardziej, że od pewnego czasu temat ten staje się modny. Według najnowszych badań tzw. LD wynika z zaburzeń hormonalnych oraz rozregulowania równowagi w płynie mózgowo rdzeniowym podobnie jak ma to miejsce w schizofrenii, istnieją też przesłanki wskazujące na związek tego zjawiska z uszkodzeniem hipokampu (element układu limbicznego odpowiedzialny za pamięć) na co wyraźnie wskazują badania prof. Steinera i jego zespołu. Zjawisko to występuje u dzieci oraz w okresie pokwitania, w późniejszym wieku samoistnie ustępuje. Osobniki u których występuje to zjawisko szczególnie narażone są na schizofrenię a także innego rodzaju zaburzenia psychiczne. Tak zwane świadome śnienie związane jest ze zwiększoną produkcją endorfin, melatoniny a także adrenaliny stąd sny tego typu śniący odbiera jako niezwykle żywe o niemal mistycznym charakterze, często przerażającym. Związek koszmarów ze świadomym śnieniem jest zresztą od dawna znany. Pojedyńcze wystąpienie świadomego snu jest tylko symptomem wskazującym na te zaburzenia i samo w sobie nie jest groźne. Jeśli jednak tego typu sny powtarzają się wywołują poważne zaburzenia hormonalne i w konsekwencji prowadzą do poważnych zaburzeń psychicznych i uszkodzeń mózgu. Osobne zagadnienie stanowią psychologiczne powikłania związane z występowaniem LD. Jak wskazują badania statystyczne 98% osób u których pojawia się to zjawisko wcześniej czy później sięgają po narkotyki. Wstępowanie świadomych snów prostą drogą prowadzi do narkomani, nie przypadkowo od tysiącleci świadome śnienie i używanie halucynogenów ściśle wiązało się ze sobą. Nadmiar endorfin związany z tym zjawiskiem powoduje iż osobnik staje się uzależniony i kiedy poziom endorfin powraca do normy sięga po substytuty aby ponownie doświadczyć tych wrażeń. Inne komplikacje wiążą się, ze wzrostem agresji i zatraceniem rozróżnienia pomiędzy jawą a snem. (koniec wypowiedzi profesora). Profesor ilustruje swoje wypowiedzi opisem wielu przypadków w których ludzie wyskakiwali przez okna, lub robili inne rzeczy narażając zdrowie swoje i innych - biorą rzeczywistość za sen.. Opisuje też kliniczny przypadek Anny B. uczennicy Poznańskiego LO, która znalazła w Internecie opisy wywołania świadomych snów i nieodpowiedzialnie zaczęła na sobie eksperymentować stosując tzw. metodę "testów rzeczywistości" i "Mild" oraz używając tzw. dźwięków do synchronizacji fal mózgowych. Młoda zdolna dziewczyna, która osiągała znakomite wyniki w nauce stopniowo zaczęła dostawać coraz gorsze stopnie, stała się rozkojarzona i coraz bardziej drażliwa. Co jak się okazało było wynikiem przerywania snu. Stopniowo, zaczął pogarszać się jej kontakt z rzeczywistością i zaczęły pojawiać się kolejne symptomy. Kiedy trafiła na oddział z poważnymi zaburzeniami wskazującymi na uszkodzenie mózgu miała za sobą bez mała 1,5 roku takiego intensywnego "treningu" i oczywiście wiele świadomych snów. Poddana eksperymentalnej terapii hormonalnej, połączonej z elektrowstrząsami i lekami psychotropowymi już po miesiącu uwolniła się od LD, stopniowo wróciła do normy. Leczenie trwało ponad rok
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
On pisał OOBE, a nie świadomym śnie. Podobno niektórzy spotykacją tam nawet swoich przeowdników i rozmawiają z nimi dowiadując się nawet kim się było w poprzednim wcieleniu 
|
|
|
|
|
too much love will kill you 
|
|
too much love will kill you 
dokładnie, LD to inna bajka niż OOBE, kto raz spróbował to wie jak to wciąga, a czy to fakt czy imaginacja mojego umysłu ? sam już nie wiem ale jest to strasznie realne w odbiorze i wciąga po uszy, nawet silniej niż strach przed tym...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nikt nie wątpi w to, że schizofrenicy słyszą to co słyszą, ja bym się nie bawił w zabawy z własnym umysłem.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Jak się o tym czyta to jest to przerażające... ale jednocześnie intrygujące, bo w końcu uświadamiamy sobie, że nie wszystko jest takie podręcznikowe i łatwe do zrozumienia w kwestii życia. Pewnie 99% ludności nawet nie wie, ze jest coś takiego jak OOBE i tym podobne.
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
jestem tu ponownie i obserwuje sytuacje 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Duzo gzybow w tym roku zbiera ktos? 
|
|
|
|
|
I Love This Game
|
|
I Love This Game
Self-Confident: Juz panu grzybiarzowi opowiadam jak to u mnie jest (Pisze: Post Bajkowo) - Po niedawnym opublikowaniu parę postów wstecz publikacji usera:Luc Nilis - rzeczy wręcz paranormalnych i przy okazji pojawianiu sie nieznanych delikwentów w TV zwanych potocznie (Optymanie - czy jak oni tam qurwa sie wabią):( - Postanowiłem, ze i ja spróbuje swoich sił... Niestety nie udało mi sie osiągnąć perfekcji jak mawiają ich poradniki - Wiec postanowiłem zrobic to po swojemu... (Przy okazji wczorajszego dnia wkręciła mi sie mysl, zeby sobie pograc w jakaś gierke, bowiem w uuuujjjj time nie miałem kontaktu z dana "optymalizacja rozrywkową") - Wiec postanowiłem pyknąć w nowego "Gothic-a" i odciąć sie od teraźniejszości i stworzyć swoją wyimaginowaną "Arkadie" - A w mej "Arkadii" za dwoma rzekami i polami, jest "stumilowy las" a w nim dorodne zagajniki m.in.: Zioła many, Alko-jagódy, Serafisy, Dragroty, Szczawie królewskie, Ogrzyliśćie - Jak i Polskie Szlachetne Grzybki
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ze wczorajszego wypadu do Opery 
|
|