|
|
old hand
|
|
old hand
Brakuje tematu, a rywalizacja już wchodzi na wysokie obroty.
Lillehammer - sobota 7.XII 2013 Bieg na 10km pań klasykiem, czyli koronny dystans "Tyśki". Pokazała, że jest mocna w Rukka Tripple. Oczywiście ostatniego dnia łyżwiarki ją dogoniły i przegoniły, ale jest moc! Bjoergen po porażce w sprincie goniła ile wlezie na 5 km klasykiem i nie dała rady Justynie. Tym razem tez nie da. W klasyku nasza reprezentantka dominuje i mam nadzieję graniczącą z pewnością, że potwierdzi to także w Lillehammer.
Tyśka WIN @1,9 jak na mnie grubo.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
witam zna ktoś składy konkursu mieszanego na dziś ni chuja nie mogę znaleźć nic
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
#2.3 bjoergen win 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
#2.3 bjoergen win  Ja pograłem marit na 5 w Rukka tripple kiedy miała coś do udowodnienia po beznadziejnym występie w sprincie i nie dała rady Justynce. Dzisiaj spokojnie starczy jej top 3 by pozostać na szczycie klasyfikacji. Wątpię by wypruwała sobie żyły na koronnym dystansie Kowalczyk. Raczej win Justyny.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Dokładnie tak! Jest MOC! Są pieniążki!  Kalla pokazała, że jest w superformie! Będzie się działo w tym sezonie, oj będzie.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
To ciekawe... Kursy na Unibet w biegu na 15 km stylem dowolnym kobiet:
Johaug @2.0 Bjoergen @3.25 Kalla @3.5
Moje przemyślenia, choć nie znam profilu trasy: Kalla super mocna - tylko ona dotrzymała kroku Justynie na 10 klasykiem, a z tego co się orientuję, to Kalla od zawsze była specjalistką od łyżwy. Moim zdaniem 3.5 na jej zwycięstwo to dobry typ. Raczej będzie się też bić z Marit o pierwsze miejsce. Tereska jest mocna, ale coś mi się wydaje, że szczyt formy szykuje na IO i choć jest moją ulubioną narciarką zaraz po Tysi, to jakoś nie widzę jej na pierwszym miejscu, chyba że są potężne podjazdy, jak pod sławne Alpe Cermis.
Tereska wygrała rok temu,Justyna była 2 ale nie biegła Marit. Moim zdaniem Tereska na pewno nie jest faworytką. Bjoergen jak zwykle będzie w czubie, top3 @@1,2 chyba lokata, wydaje mi się że podobnie Kalla @1,25
No i mam dylemat. Zagrać bezpiecznie Kalla top3 czy Kalla WIN. Czuję, że wygra, jest w niesamowitym gazie, ale cholerne Norweżki też nie są kiepskie... Pomyslę jeszcze.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
http://www.oddschecker.com/winter-sports/cross-country-skiing/womens-cross-country-skiing:-davos-15km-interval/winner Widzę, że nie tylko ja widzę szansę Szwedki...
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
http://sport.interia.pl/biegi-narciarskie/news-charlotte-kalla-moge-powalczyc-z-justyna-kowalczyk,nId,1073836 Dobra, poszło Kalla WIN- za wygraną z Justynki.  BIJ NORWEŻKI! 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@ up
Faktycznie... Kalla jedyna dotrzymała kroku Justynie w 10 klasykiem Na dodatek miała najlepszy czas ze wszystkich w sztafecie. Niewątpliwie jest bardzo mocna. Nie widzę możliwości aby wypadła poza pierwszą trójkę! 1,25 na lokacie nie daje żaden bank! 3,5 za Kalle biorąc pod uwagę że są 3 poważne kandydatki do zwycięstwa to ładny value. Biorąc pod uwagę że Kalla wygrała już z nimi oraz że w biegu na dochodzenie też miała lepszy czas to wynika z tego że ma więcej niż 50% szans na zwycięstwo. To też trzeba zagrać -może za mniejszą stawkę?
|
|
|
|
|
member
|
|
member
To będzie bieg interwałowy, więc szanse Szwedki rosną moim zdaniem, każda tu będzie musiała podyktować swoje tempo. A wydaje się iż na tym etapie sezonu to właśnie Charlotte wygląda na najmocniejszą.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Jeszcze perełka z męskiego biegu.
30 km F | Puchar Świata Davos - Mężczyźni | Biegi narciarskie | Sporty zimowe
H2H Bauer - Clara 2 1,86@ 5/10 betsafe
Jeszcze przed chwilką 2,02 na Włocha, niestety najpierw trzeba dać sobie a później skrobać (mam nadzieje że doceniacie moją szczerość). No więc czemu? Moim zdaniem idealny bieg dla Clary, może nie na zwycięstwo ale na to żeby byc w "czubie". W Kussamo w biegu na 15 km na dochodzenie Włoch spisał się bardzo dobrze, poza tym on uwielbia biegać takie biegi, takim stylem, im dłużej tym lepiej. Czech? Fajny start sezonu, zwycięstwo w klasyku, na dochodzenie dowiózł się w czołowej grupie (11 czy 12), no ale przybiegl w niej ostatni. Kursy na V w większości buków średnio 10-15 "na korzyść" Włocha. Jak dla mnie value. 5/10
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@ nordicbet masz Clarę @2.10
|
|
|
|
|
member
|
|
member
No i pięknie. Można ładować;) Powodzenia
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Bauer 2,12 betsafe Clara 2,10 nordicbet, dla chcących zarobić 10%
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
No i koks z Norwegii wygrał, jak chciał. Kalla top 3 było grać, kurwa 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzisiaj mocno popłynąłem na parze Stephens-Roponen :/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kalla nieco zawiodła... Pograłem win za 50 a top 3 za 100 tak że też w plecy ale niewiele.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Chciałem pograć Tereskę w parze z kallą ale przeczytałem teorie z tego forum i jak zwykle zrezygnowałem a 1,68 było za darmo. Dalej będę czytać te debilizmy. Masakra.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Chciałem pograć Tereskę w parze z kallą ale przeczytałem teorie z tego forum i jak zwykle zrezygnowałem a 1,68 było za darmo. Dalej będę czytać te debilizmy. Masakra. Sam coś mądrego napisz, chyba że jesteś taki kozak kilka godzin po zakończeniu zawodów 
Last edited by Rivaldinho; 15/12/2013 04:08.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Zatem jutro sprint techniką dowolną u pań i panów. TDS czas zacząć! Ostatni sprint dość niespodziewanie wygrała Bjergen. O pół buta przed specjalistka numer 1 w tej dziedzinie uroczą Amerykaneczką Randall. Randall w dobrej formie. Marit nie musi się zabijać w sprincie, żeby powalczyć o zwycięstwo w TDS. W zasadzie po zmianach tylko Tereska może jej zagrozić (i moim zdaniem Tereska bierze TDS), zatem sprint, gdzie Johaug nie powalczy nie jest dla Marit priorytetem. Ten robocop pewnie i tak powalczy o zwycięstwo, ale dawać na jej WIN 1,5-1,6 to nieporozumienie. Tymczasem... Kikkan Randall @3,5? Proszę bardzo! Biorę! Z Kikkan może tylko Bjergen powalczyć, a nie sądzę, aby drugi raz miała fart. Kikkan przegrała poprzedni bieg, bo aż 2 razy miała drobne starcia z innymi zawodniczkami, gdyby nie to, myślę z pół sekundy z przodu by była. Drugi raz nie popełni tego błędu! Kikkan Randall @3,5  (pomimo tego, że na tym forum tylko bredzi się bzdury!)
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|