|
|
aka Schranzer
|
|
aka Schranzer
@HoMiK155 a polecisz coś z tych "niszowych" perfum? Nie lubię chodzić po galeriach i pryskać się perfumami w Seforze, po 3 listki już mi się węch pierdoli, a do tego ta proklienckość personelu "może w czymś pomóc? Doradzić? - Nie dziękuję, ja tylko wącham i kupuje w Internecie, bo tam taniej  Bardzo ważna dla mnie jest trwałość. Aktualnie używam Kenzo Pour Homme (stara wersja), ale ostre zapachy nie są mi obce. Uwielbiałem Gucciego Pour Homme, ale został wycofany z rynku 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
@Sztrop Gratuluje gustu. Ten Ferragamo naprawdę daje rade, a przy tym kosztuje śmieszne pieniądze. Dla mnie to połączenie Terre di Hermes i Chanel Allure. @Rusty Niszowych nie ma w sephorach, ani douglasach, więc ten problem ci odpada. Można je nabyć w perfumerii internetowej "Quality" i tylko tam. Oczywiscie próbki też sprzedają  Ze świeżych to polecam: Creed - Green Irish Tweed ( w stylu davidoff cool water) Creed - Aventus (owocowa świeżość i elegancja w jednym - cudo) L'artisan - Batucada (kwaśśśśna cytryna - na upały w sam raz) Wszystkie powyższe dość wyraziste podobnie jak twoje Kenzo. Z ostrych/wieczorowych polecam spróbować: Lubin - Idole de Lubin (rumowo-alkoholowo - mój ulubiony zapach) Nasomatto - Black Afgano (trudno ubrać w słowa, w składzie ma haszysz, pachnie obłędnie) A jabyś jednak przeszedł się do S albo D to spróbuj koniecznie Encre Noire od Lalique- jest w stylu twojego Gucci PH.
|
|
|
|
|
aka Schranzer
|
|
aka Schranzer
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Gdzie w necie najlepiej kupować perfumy? Chodzi mi o to gdzie są oryginalne i w najniższych cenach. Proszę tylko o sprawdzone perfumerie 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ja kupuje od 2 lat w perfumesco i bardzo jestem zadowolony 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czego Panowie używacie tego lata? U mnie królują Bvlgari Aqva Pour Homme oraz Gucci Pour Homme II
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
W lecie najczęściej używam: Dior Homme Cologne 2013, Chanel Allure Homme Sport Cologne, Hermes - Un Jardin sur le Nil, Bvlgari Puor Homme Extreme i Creed - Aventus.
Wszystkie mogę śmiało polecić.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ja wlasnie sie czaje na jakies 2 zapachy i mam taki metlik w glowie, ze hej. czaje sie na Nasomatto Black Afgano, ale w PL to chyba nie do zdobycia i trzeba z zagramanicy sciagac, do tego jakis drugi zapach, ale tyle tego, ze ciezko cos wybrac. szukam raczej nowych zapachow, bo jeszcze nie trafilem na ten jedyny. np. wszyscy chwala Channel Allure Homme Sport, a ja po zakupie bylem mega rozczarowany, kasa w bloto, strasznie slabo wyczuwalny na mojej skorze i krotko trzymal. macie cos godnego polecenia na jesien ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Popróbuj sobie z tych i napisz jakie masz wrażenia, są to jesienne nuty według mnie
Lalique Encre Noire YSL Kouros Dior Homme Givenchy Xeryus Rouge
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
@halik Afgańczyk jestjak najbardziej do zdobycia w kraju. Zarówno w perfumeriach internetowych jak i naziemnych. Spróbuj w perfumerii Quality albo lulua. W obu można zamawiac próbki, więc weź sobie kilka i coś wybierz. Afganczyk kosztuje 500zł/30ml, więc jest bardzo drogi. Zanim go jednak kupisz to przetestuj, bo ja sam uwielbiam go wąchać z próbki, natomiast zakładając go na siebie czuję się jak dziwak. Nie wiadomo na jaką okazję go ubrać... Co do Chanel AHS to też uważam go za bardzo przeciętny - wersja Cologne dużo bardziej udana. Nie mniej AHS uchodzi za tzw. panty-dropper  Jeśli chodzi o zapachy jesienne to polecam: Lalique Equus, Burberry - London i Guerlain - L'instatnt edp.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
co mogę polecić z własnego doświadczenia: od zawsze na półce stoi Armani Code, poza tym używam Givenchy Gentlemen Only, Dsquared He Wood, Diesel Only The Brave, a ostatnio kupiłem sobie Dior Homme Cologne na prawdę świetny, świeży, na codzień.
Osobiście nie lubię słodkich zapachów, więc polecam wyżej wymienione dla tych o podobnym guście
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wstrzymam sie jeszcze z tym Nasomatto, choc to pewnie kwestia okazji, kupie sobie na urodziny albo na swieta  dzis bylem w Douglasie i Sephorze i najbardziej utkwily mi w pamieci Givenchy Xeryus Rouge i Gucci Homme oraz o dziwo krytykowany Acqa di Gio Essenza, zreszta po 4-5 zapachu to sie wszystko miesza i ciezko sie polapac. Np Lalique Encre Noire w ogole mi sie nie podobal, a A*Men Thierry Mugler tez slabizna. Jeszcze Loewe 7 nie najgorszy, ale dosc ciezki. No ale co kto lubi, strasznie tego duzo
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Swietny zapach,bardzo lubie niestety jakosc trwalosci jak old spice za 11 zl. Podobnie z czerwonym lacoste, i tak droga eliminacji zostaje mi na lato w/w chanel AHS,bo reszta szybko ze mnie ucieka.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jaki polecacie meski slodki zapach, oczywiscie jeszcze dlugotrwaly ? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jaki polecacie meski slodki zapach, oczywiscie jeszcze dlugotrwaly ?  Viktor & Rolf Spicebomb
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
jaki polecacie meski slodki zapach, oczywiscie jeszcze dlugotrwaly ?  Możesz spróbować: C.Herrera - 212 VIP,Paco Rabanne - XS Black Guerlain - Linstant EDP lub YSL - M7 Oud Absolu. Dwa pierwsze z ogonem i dla osób raczej przed 30 -stką, a te drugie słodkie, trwałe, ale bardziej poważne i eleganckie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jaki polecacie meski slodki zapach, oczywiscie jeszcze dlugotrwaly ?  Dior Homme kozacki zapach i bardzo dlugotrwaly
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
jaki polecacie meski slodki zapach, oczywiscie jeszcze dlugotrwaly ?  Dior Homme kozacki zapach i bardzo dlugotrwaly 1. Hermes 2. Dior Homme
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|