Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 12 1 2 3 4 11 12
J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Ja się zastanawiam...myślę że warto zaryzykować, świetne nastroje na giełdzie oraz zbliżający się "rajd świętego mikołaja" pewnie pomogą...

pytanie tylko czy cena nie jest wygórowana...

ja osobiście wchodzę..

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
w porównaniu do innych spółek (w tej branży) na giełdzie jest drogo ale debiut rządzi się swoimi prawami. Ja nie wchodzę smile

B
old hand
old hand
B Offline
Dopóki nastroje na giełdzie są takie jakie są, wchodzę w każdy debiut. Ponieważ teraz nałożyły się terminy, to postawiłem na Newag i za kasę z redukcji kupię Energę.

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Originally Posted by Conrad
A zainteresował się ktoś może bitcoinami jako inwestycją? Wydaje się to być świetna sprawa, szczególnie dla spekulantów ale także dla inwestorów długoterminowych. smile

Nikt się bitcoinami nie bawi? smile

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
A zainteresował się ktoś może bitcoinami jako inwestycją? Wydaje się to być świetna sprawa, szczególnie dla spekulantów ale także dla inwestorów długoterminowych. smile

Nikt się bitcoinami nie bawi? smile

rozrzut cenowy maja taki, ze nikt chyba nie jest w stanie określić jak to się będzie rozwijać...

C
C Offline
Najlepsza polska giełda do BTS to: https://pln.bitcurex.com/

Może warto trochę na tym zagrać. Pytanie tylko kiedy w to wejść. smile

Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
Najlepsza polska giełda do BTS to: https://pln.bitcurex.com/

Może warto trochę na tym zagrać. Pytanie tylko kiedy w to wejść. smile
http://stooq.pl/q/?s=btcusd&c=mx&t=l&a=lg&b=0
robi wrażenie +8006.74% zysku w rok shocked
pytanie tylko kiedy bańka pęknie? smile

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Ogólnie to co się dzieje przez ostatni miesiąc z kryptowalutami to masakra jakaś. Nowa era nadchodzi? Startują pierwsze giełdy wymiany walut (coś jak betfair, gracze wymieniają np. PLN -> LTC bez udziału kantoru, sami ustalając cenę). Kryptowalut powstaje coraz więcej i lecą szybko w górę. Ciekaw jestem co dalej. Na razie drobna suma poszła na FeatherCoin (FTC).

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Działa rejestracja na bitcurex ?

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Originally Posted by Kukis
Ogólnie to co się dzieje przez ostatni miesiąc z kryptowalutami to masakra jakaś. Nowa era nadchodzi? Startują pierwsze giełdy wymiany walut (coś jak betfair, gracze wymieniają np. PLN -> LTC bez udziału kantoru, sami ustalając cenę). Kryptowalut powstaje coraz więcej i lecą szybko w górę. Ciekaw jestem co dalej. Na razie drobna suma poszła na FeatherCoin (FTC).

na jakiej stronie mozna kupic FTC albo LTC ? to jest tez na gieldzie BTC?

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Ogólnie bez weryfikacji na OKPay ciężko cokolwiek zrobić. Można przez ruskie serwisy próbwać ale też ciężko.

Po całonocnym poszukiwaniu udało mi się w końcu kupić FTC i to nawet po dobrym kursie. Przedstawię po krótce sytuację, żeby innym oszczędzić czasu.

Największymi serwisami dostęnymi na rynku są: Crypto Trade i BTC-e. Oba akceptują wpłaty EUR i USD przez OKPay, Perfect Money i inne. Brak niestety polskich "Przelewów24". Z kolei aby wpłacić na OKPay należy pomyślnie przejść 4 etapową weryfikację (mail, telefon, adres, tożsamość) która może trwać nawet tydzień ( z reguły 3-4 dni). Jedyną opcją na już (biorąc pod uwagę jak dynamicznie rosną kryptowaluty - nie chcemy czekać) jaką udało mi się znaleźć jest nowa giełda autovaluta (dot) com . Wpłacić na nią pieniądze (można polskie złotówki ! ) należy przez jeden z 50 polskich banków. Mi wpłata z mBanku na autovalute szła 15 min - godzinę max (bez prowizji - 100% pojawiło się na koncie). W porównaniu do dwóch poprzednich oferuje ona 100 razy więcej opcji inwestowania,jak również chyba 10000 razy mniej pieniędzy na rynku. Płynność na nim jest baaardzo niewielka.

Zatem mój pomysł był następujący:
1. Wpłata PLN na autovalute.
2. Zakup FTC na autovalucie (zlecenie sprzedaży FTC stało na tym rynku od 3 dni nieruszone i zapomniane, w międzyczasie wartość FTC wzrosła)
3. Wypłata FTC na swój adres
4. Wpłata FTC na jedną z dużych giełd (wybrałem Crypto Trade).
5. Obrót na Crypto.

Może brzmieć to trochę odrzucająco ale tak naprawdę jedyna prowizja jaką płacimy w tym przypadku to prowizja od zawarcia transakcji (kupna FTC) na autovalucie (chyba 0.2%) i prowizja od przesłania na/do konto FTC (chyba 2x 0.01%).

Ogólnie przesyłanie wszelkich walut kryptofraficznych odbywa się prawie natychmiastowo.

Jeszcze prościej możnaby to wszystko wykonać gdyby rejestracja na bitcurex była włączona.

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Jutro debiut akcji spółki Energa...ciekawy jestem jak to będzie...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
słabo z tą energą wyszło

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
słabo słabo...chyba wszyscy co mieli akce pracownicze to o godz 9:05 sprzedawali heeh

E
old hand
old hand
E Offline
"W co warto inwestowac?"

w srebro

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by eclipse1977
"W co warto inwestowac?"

w srebro

a najlepiej w jaki sposób....sztabki?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Pomijajac fakt czy warto, to jesli juz monety i byle nie chinskie pandy (bo podrabiaja) ani Maple leaf (bo sie niszczy) ani jakies wynalazki. Lepiej Philharmonikery albo drozszy Silver eagle.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A no i moze byc tez zlom albo monety z PRL przeliczajac odbiowiednio po ilosci srebra w monecie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja sie zastanawiam , czy nie kupic troche ziemi na totalnym zadupiu, okropnym, ochydnym miejscu,w jednej z pierwych dzielnic w gdansku(olszynka) , bo dowiedzialam sie , ze bardzo duzo bogatych ludzi kupiło tam grunty i bedzie stawiac śliczne domy. Za okolo powiedzmy 10 - 20 lat cena gruntu b. mocno podskoczy , bo bedzie tam coraz ladniej smile

E
old hand
old hand
E Offline
Originally Posted by HERBI
Originally Posted by eclipse1977
"W co warto inwestowac?"

w srebro

a najlepiej w jaki sposób....sztabki?

w gruncie rzeczy najlepiej w fizyczne srebro, ale trzeba rozwiazac problem przechowywania.
"swap" na forexie poki co nie zabija wiec mozna tez tam probowac

to inwestycja long term

Strona 2 z 12 1 2 3 4 11 12

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, wHiTe_StAr, Lukasz111, Emilio, alfa, rafal08, betowiec, rymoholik), 1,896 gości, oraz 5 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,831
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025