|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
cos 46-47 cali ew. "tylko" 42 cali w cenie max do 3,5 tys. polecacie jakis konkretny model, ja osobiscie rozgladam sie miedzy 2 firmami LG i Samsung, warto zerknac na Panasonica lub Philipsa ? warto brac tv z tym pseudo 3d ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
cos 46-47 cali ew. "tylko" 42 cali w cenie max do 3,5 tys. polecacie jakis konkretny model, ja osobiscie rozgladam sie miedzy 2 firmami LG i Samsung, warto zerknac na Panasonica lub Philipsa ? warto brac tv z tym pseudo 3d ? to ja pierwszy zadam to pytanie. Ale plazma, LCD czy też LED? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ale plazma, LCD czy też LED?  a co najlepiej kupic pod nc+ i kino domowe ? 
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Niemiła informacja dla fanów plazm Panasonica...
http://rtvagd.wp.pl/kat,130036,title,Koniec-telewizorow-plazmowych-Panasonic-To-juz-oficjalne,wid,16150961,wiadomosc.html
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam panowie. W skrócie: LED do 40 cali w miarę rozsądnej cenie  więcej szczegółów nie znam. Koleżanka poprosiła abym coś doradził wiec pytam tutaj fachowców 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Pany, dosyc pilne pytania, czy warto dokladac dobrych kilka setek dla "lepszego" smarta i wybrac np LG lub Samsunga a nie np. Philipsa lub Panasonica, czy np odswiezanie o mniejszej czestotliwosci moze byc lepsze od wyzszej u konkurencji, czy zwykle oko jest w stanie zauwazyc roznice miedzy 200 a 400 i 600 hz ?
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
ja bym bral Philipsa lub Panasia (wiekszosc na forach poleca Panasia)
|
|
|
|
|
Villain
|
|
Villain
cos 46-47 cali ew. "tylko" 42 cali w cenie max do 3,5 tys. polecacie jakis konkretny model, ja osobiscie rozgladam sie miedzy 2 firmami LG i Samsung, warto zerknac na Panasonica lub Philipsa ? warto brac tv z tym pseudo 3d ? Philips 42 PFL7008K dostaniesz w tych pieniadzach, ewentualnie jesli 47 to model nizej 6008
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
dziś na mojej 3 letniej plazmie panasonica TX-P42G20, na środku ekranu pojawił się podłużny pasek. Niestety tv jest już poza gwarancją, może ktoś miał podobny przypadek, wiec co padło, i czy naprawa jest opłacalna ? a może to jakas pierdułka i można samemu naprawić? [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Pany,
to i ja zadam pytanie. Budzet nie jest ograniczony ale telewizor musi miec max 40 cali (takie mieszkanie). Zalezy mi na smarcie - korzystam ze skype'a do kontaktów z rodziną. Jakies pomysly? Pzdr
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
naprawione, rozkrecilem go, odpiołem środkową taśme, przeczyściłem pędzelkiem ze spirytusem i paska już nie ma 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Widziałem, że założyłeś temat na hdtv.com.pl i ktoś pisał o tym, że się załapał na naprawę pogwarancyjną z podobnym przypadkiem. Z problemem uporałeś się sam, bez niczyjej łachy, zatem podwójnie gratuluję. Niechaj jeszcze długo Panas Ci służy, bo jedyna sensowna alternatywa na wymianę sprzętu to OLED, a biorąc pod uwagę obecne kosmiczne ceny i problemy z produkcją (a może raczej chęć wyciśnięcia ostatnich soków z LCD i LED, bo skoro tak świetnie schodzą to po co je zarzynać) to w miarę bezbolesna przesiadka nastąpi za 3,4 lata(??), chyba że w międzyczasie wymyślą coś innego. Nie mam ochoty wszczynać nowych wojenek (hej Conrad :)), ale... Jakiś czas temu posiedziałem u koleżanki przed Sharpem 840, zatem w miarę świeżym sprzętem ( który Kiki z hdtv.com.pl zachwalał takimi sloganami jak - rewelacyjne skalowanie, rewelacyjna płynność, dźwięk, matryca matowa aktywna, Dlna, Szczotkowane aluminium, wielkość, cena), źródło sygnału telewizja z orange. No i dla mnie tragedia. Przecierałem oczy ze zdumienia, że obraz na telewizorze za 4 kafle(tyle gdzieś zapłacili za 42 cale) jest dużo gorszy niż na plazmie za 2 - 2,5 kafla. Jak Polsat puszczał zajawki Brzdąca w opałach i Commando, to przysiągłbym, że to leciało w jakimś przyśpieszonym tempie. Cóż za pogibane wspomagacze (tak, to niechybnie ta rewelacyjna płynność, którą tak Kiki się jarał). Pojawiają się czasem zapytania co kupić. Czy chcecie, czy nie, obecnie najlepszy stostunek jakości do ceny ma plazma Panasa, model ST. Bierzcie póki jest, bo jak wiadomo Panas wycofuje się z tej technologii. Będzie burza ?? 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
i lipa za wcześnie się pochwaliłem jeden dzień bez paska a dzisiaj znów wyskoczył  , nie wiem czy to wada tego flexa czy może tej płytki w którą wchodzi, chyba będę musiał poszukać nowego tv
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
szkoda ze popsuł się akurat teraz, liczyłem że jeszcze rok wytrzyma i będzie można dostać uhd lub 4k w dobrej cenie
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
No to lipa. Od biedy spróbuj u miejscowych ,,kowali'', może który będzie w stanie wyklepać. Zadzwonić do Panasonica też nie zaszkodzi, może rzucą trochę światła na sprawę (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś). Naprawdę chcesz pakować się w UHD, 4k?? Wykorzystasz to jedynie jeśli będziesz podłączać wypasiony piec zarzucając odpowiednią rozdziałkę, tudzież kupując horrendalnie drogie materiały na płytkach Blue-Ray w stosownym formacie. Sygnał u nas w telewizji?? Tak, za lat 10 (??)  Co do wyboru sprzętu, jak dla mnie sprawa oczywista, ale Twój cyrk, Twoje małpy  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja mam ST60, ale w wersji 42 calowej i polecam każdemu kto chciałby kupować tv. Obraz igła 50 cali to już jest na pewno miazga i nie wahałbym się ani chwili na Twoim miejscu 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
2 miesiace temu wybralem wlasnie ten 1, nie ma sie nad czym zastanawiac, bierz panasia 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
dobra przekonaliście mnie do tego panasa ale zanim go kupie spróbuje jeszcze raz naprawić starego a tu jeszcze jedno zdjęcie tej usterki: http://www.1x2.talktalk.net/l3.jpg
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|