Dlaczego mam tak, że jak odtwarzam wideo z Internetu to czasem słyszę tylko ścieżkę dźwiękową i nie odtwarza się wizja - szczególnie na Vimeo. Za to na You Tubie wszystko ok. Gdzie może tkwić problem ?
Mamy laptopa za 2000 zlotych, 2x2,3 procki, 4 gb ramu, karta gt740m, dysk 1tb + 8 gb sshd...
Czy tylko ja uwazam, ze polaczenie 4gb ramu i tej karty to jakies nieporozumienie ? Ewentualnie procka rowniez. Dlaczego ? A no dlatego, ze jak juz sie pakuje lepsza karte(zakladam ze 740m nie jest zla) to 4gb ramu i wlasnie procek to troce malo w zestawieniu. No i podobnie dysk sshd, wiem, ze on szybki i w ogole fajny, ale jesli tam sie zmiesci system to na styk chyba tylko a programy i bufor dla systemu wraz musi isc z dysku zwyklego, co tez mija sie z celem.
Witam może ktoś pomoże a mianowicie pojawiły mi się dzisiaj różnego koloru poziome migające paski na monitorze i czym dłużej tym bardziej jest rozmazany obraz. Czy to może być padnieta karta graficzna?
Dlaczego mam tak, że jak odtwarzam wideo z Internetu to czasem słyszę tylko ścieżkę dźwiękową i nie odtwarza się wizja - szczególnie na Vimeo. Za to na You Tubie wszystko ok. Gdzie może tkwić problem ?
Problemem jest funkcja: "Użyj akceleracji sprzętowej, gdy jest dostępna".
sluchajcie mam problem nie działa mi wyszukiwarka google chrome. objaw jest taki ze sie nie wlacza, po wpisanie na jakiejs strony nie laczy sie z nia odinstalowalem i dalej to samo po ponownej instalacji??
moze mi ktos jakos lopatologicznie wytlumaczyc jak wlaczyc strumien multimediow DLNA z laptopa na TV ? poczytalem juz o udostepnianiu bibliotek przez WMP, chyba wszystko zrobilem a dalej w TV widzi moja siec domowa (w sensie moj komp) ale jak wejde w Videozdjecia/muza to pokazuje ze nic nie ma :/
Zazwyczaj wystarczyło w BIOSie ustawić CD-ROM jako pierwszy w kolejności bootowania i ewentualnie zmienić SATA MODE na IDE lub AHCI (w zależności od Windowsa).