|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
 Vendetta  sledze na fejsie i naprawde kawal dobrej roboty dla poczatkujacych 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Platini, Fechnerinho co z Wami?  Wracac do biegania!!! 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Kontuzje maja z tego co pamietam 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
wiem, ale zarówno u jednego jak i u drugiego nie zapowiadało się na to zeby to mialoby byc coś powazniejszego.
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
Platini, Fechnerinho co z Wami?  Wracac do biegania!!!  Dzisiaj wracam do żywych po przymusowej przerwie  Zobaczymy jak biodra zareagują. Po poniedziałkowej piłce gdzie zaczęły znowu dokuczać bóle nie wiem jak bedzie podczas biegu.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
|
|
|
|
|
GRILL MASTER
|
|
GRILL MASTER
żeby poprawiać wytrzymałość lepiej biegać interwały czy stałym tempem ile da radę wytrzymać?
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
Knockin' On Heaven's Door
żeby poprawiać wytrzymałość lepiej biegać interwały czy stałym tempem ile da radę wytrzymać? jestem laikiem ale logika mówi Mi, że maratończyk ni hooja nie lata interwałami 
|
|
|
|
|
GRILL MASTER
|
|
GRILL MASTER
chyba się źle wyraziłem, "wytrzymałość" to nie było dobre słowo, jak najefektywniej "przyzwyczajać" organizm do szybszego biegu a co za tym idzie biegu na wyższym pulsie?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
chyba się źle wyraziłem, "wytrzymałość" to nie było dobre słowo, jak najefektywniej "przyzwyczajać" organizm do szybszego biegu a co za tym idzie biegu na wyższym pulsie? Prosciej bedzie jak napiszesz swoj cel i pozycje wyjsciowa, bo inaczej z toba sie chyba nie dogadamy
|
|
|
|
|
wieczny student
|
|
wieczny student
żeby poprawiać wytrzymałość lepiej biegać interwały czy stałym tempem ile da radę wytrzymać? jestem laikiem ale logika mówi Mi, że maratończyk ni hooja nie lata interwałami  lata i to dużo  Artek, opinie są podzielone  ja łączę zwykłe wybiegania i interwały/podbiegi w stosunku 3:2
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
wieczny student
|
|
wieczny student
Dobra, kilka zdań o moim dzisiejszym starcie Wiązowska 5-tkaW Wiązownie był rozgrywany półmaraton (start o 12:00) i moja piątka (12:15). Trasa najzwyklejsza z możliwych. 2,5km w jedną i nawrót  Na starcie ustawiłem się wysoko, bo mało biegaczy i wg czasów z ubiegłego roku powinienem załapać się do 50-tki, która jest klasyfikowana wg brutto. Plan był taki, aby na początku podpiąć się pod kogoś, a najlepiej pod grupkę, żeby schować się przed wiatrem w twarz. Oczywiście nic z tego nie wyszło. Od razu ze startu ok. 20 osób ruszyło bardzo mocno, a ja nie chciałem się trzymać za wszelką cenę. Skutek był taki, że po 200m byłem już kompletnie sam. Przede mną uciekająca czołówka, za mną nikogo. Tak też dobiegłem do mety. Z czołówki złapałem tylko jedną dziewczynę, która mocno osłabła na ostatnich 500m. A tak to facet przede mną był o 40s, a za mną o 30s. Ale dzięki temu zostałem wyczytany przez spikera  Ogólnie z czasu 18:44 jest bardzo zadowolony. Cel na 2014r już bardzo blisko. Taktyka była właściwa, co prawda początek miał być wolniejszy, ale ok. Nie finiszowałem, bo nie było o co więc pewnie jakieś rezerwy jeszcze są. Ten bieg jest fajnym udokumentowaniem tego, że ostatnio naprawdę super się czułem. Z tygodnia na tydzień było lepiej. Zdrowie też dopisywało. Sam bieg był kameralny. Miał swój klimat. Myślę, że zawitam do Wiązowny za rok  Następny przystanek: 13.04 10km Orlen Warsaw Marathon 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
zapomniales napomknac, ze poprawiles poprzednia styczniowa zyciowke o 52 sekundy, co na tym dystansie robi wrazenie i to duze  co do rezerw to tetno sporo ponizej tego styczniowego, wiec wyglada na to, ze 13.04 moze byc bardzo ciekawie jesli chodzi o poprawe PB na dyszke  jeszcze raz gratuluje i trzymam kciuki za zlamanie 39 minut 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No no, gratulacje  to chyba rekord mecz.pl na 5 km jeśli się nie myle 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no podstawek ładnie poleciales  Oczywiscie jest to rekord mecz.pl na 5km  Ja w sumie nie bieglem szybkiej 5-tki nawet gdy w ubieglym roku byłem w formie. Najlepszy moj wynik to nieoficjalny czas z trzebiatowskiej dyszki gdzie 5km przebeiglem w 19:12 a 10 oficjalnie w 39:12( endo 38:52)  Jestem ciekawy czy dasz rade zlamac to 39  z tej 5-tki wynika że spokojnie powinienes to zrobic ale wiaodmo ze roznie to bywa z zawodami. Trzeba idealnie trafic z dniem a i trasa musi sprzyjac biciu rekordów  Tak czy siak powodzonka!!!
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
podstawek  sprawdza się to co pisałem  Wynik świetny, tego jednak można się było spodziewać. Możesz spokojnie atakować 39 jak pisze V, nie ma innego wyjścia. Trafisz z dniem to będzie izi. Ja nigdy nie biegłem na 5km. Nawet o tym nie myślałem, teraz to wiadomo.. wiem, ale zarówno u jednego jak i u drugiego nie zapowiadało się na to zeby to mialoby byc coś powazniejszego. Niby wydawało się, że nic poważnego a ciągnie się za mną sporo czasu. Nie wiem kiedy wrócę do biegania, nic za bardzo nie pomaga, mięsień dalej daje o sobie znać. Rezygnuję z pierwszych zawodów raczej (6.04 - półmaraton). Co dalej to zobaczymy Co było u lekarza - mocny stan zapalny kolana, naciągnięty mięsień kulszowo-goleniowy. Nie pomagają maści, lód, ćwiczenia. Dalej odpoczywam ale to wkur.. już ma maxa bo czas niestety szybko leci 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Gratulacje podstawek  ciśnij dalej i mocniej 
|
|