|
|
wieczny student
|
|
wieczny student
dzięki  McKracken, zgadza się, tętno niższe. Co prawda wtedy trochę pasek mi zjechał, ale nawet moje własne odczucie było takie, że wczoraj trochę rezerwy było. Pewnie wynika to z tego, że nie miałem z kim się ścigać, a samemu ciężko się zmusić do przyspieszenia w końcówce. Zresztą zaraz po biegu czułem, że dałbym radę przebiec tym tempem jeszcze ze 2-3km  W ogóle ciężko porównać obie 5-tki. Wtedy trasa była bardzo kręta, mroźno, śnieg i wiatr. Teraz trasa fajniejsza, +3 i lekki wiatr Wiadomo, główny cel na 10km to magiczne 39:59 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Yyy ze tak zapytam, ile ważycie Panowie? ... czy da się szybko biegać, nie tracić na wadze? ja mam 90 kg i czas na 10, 50 min, chciałbym go poprawic, ale nie chce tracić na masie, jest to realne>? da się szybko biegać z dużą wagą?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
da rade  Jakis super wynikow przy takiej wadze nie osiagniesz ale kilka minut zjedziesz na luzie. Oczywiscie to bardzo ogolnikowe stwierdzenie bo waga to tylko jeden z cyznnikow jaki wplywa na czasy jakie uzyskujemy.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ja juz 73, a ostatnio nawet 72,5, a jem jak nienormalny. Leci 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
z ilu? ja wazylem jakies 6 lat temu 100kg, pozniej zszedlem do 82 a na polowce w szamotulach wazylem juz nawet 78 ale wtedy juz bylem pezetrenowany i zle sie czulem z taką wagą ( przy wzroscie 188cm). Teraz po 3meisiecznej kontuzji waze natomiast 85  wiec troche karuzela hehe. Pewnie zejdzie mi do 82-83kg ale nizej nie chcialbym juz schodzic
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Lece glownie "z góry". Teraz jeszcze przywalilem treningi codzienie i mimo, ze ladowalem rowno w niektore dni to co 2,5h, wszystko sie przepala. Nie nadazam juz z uzupelnianiem  Na szczescie urlop sie skonczyl, nogi wysiadly, moge odpoczywac 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a trzymasz diete czy dalej ladujesz cukry proste? 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Proste raczej tylko po treningach, glownie owoce.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Co było u lekarza - mocny stan zapalny kolana, naciągnięty mięsień kulszowo-goleniowy. Nie pomagają maści, lód, ćwiczenia. Dalej odpoczywam ale to wkur.. już ma maxa bo czas niestety szybko leci  No to niefajnie  To wszystko efekt upadku czy przeciazeniowe? Zycze jak najszybszego powrotu do zdrowia 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Proste raczej tylko po treningach, glownie owoce. czyli odstawiles slodycze  Ps Zdrówka Platini
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
No to niefajnie  To wszystko efekt upadku czy przeciazeniowe? Zycze jak najszybszego powrotu do zdrowia  Bardzo niefajnie. Raczej upadku i tego kopnięcia. Dopiero zaczynałem przygotowania, nie było jakiejś wielkiej jazdy treningowej więc przeciążenie wg mnie odpada. Dzięki, obym już niedługo mógł znów pykać km  Dzięki 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Proste raczej tylko po treningach, glownie owoce. czyli odstawiles slodycze  Jak jesz 7 g wegli na kg to jestes na tyle syty, ze nie ma parcia na slodkie - wrecz odrzuca. Gorzej jak jestes na LC 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie jeśli ktoś ma 2 minuty wolnego między treningami zapraszam: Zbieram lajki  [ apps.facebook.com] Dzięki 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja na początku zabawy z bieganiem miałem 90 kg później spadłem do 85 kg, a tydzień temu miałem 82.5 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Jednym slowem, wszyscy sa fit. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Piękna pogoda w ten weekend do biegania w Polsce.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
pogoda piekna ale ja nie dosc ze bez formy to jeszcze przeziebiony i ledwo co biegam  moze w niedziele cos odzyje bo jutro chyba odpuszczam
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
pogoda piekna ale ja nie dosc ze bez formy to jeszcze przeziebiony i ledwo co biegam  moze w niedziele cos odzyje bo jutro chyba odpuszczam Też mnie złapało, ale pierdole zaraz ide. Dawaj V spotkamy się na Swojskiej w połowie drogi za 5 min start  Radeke, skrobnij co u ciebie. Widzę, że powoli się zbierasz chyba do rehabilitacji. 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Na początku, bo nie miałem okazji - dzięki bardzo Panowie za słowa wsparcia i otuchy (dużo znaczą), nie jest łatwo.  Cierpliwości brak. Co u mnie ? Lekarza mam chyba za jakieś 2 tyg., nawet bardzo nie wiem, bo średnio wierze, że mi pomorze bez otwierania. Co za mną ? Fizykoterapia - laser x9 + pole magnetyczne x9 - do dóópy, niby złagodziło trochę ból, ale nie polecam. Miałem też wzmacniać mięśnie nóg, co od 3 tyg. robię w domu i duupa, po ćwiczeniach ból jest; dołożyłem wzmacnienie brzucha. Najbardziej boli po schodach. Ten tydzień postawiłem już na trochę ruchu, czyt. spacery (jakieś 18 km) + basen, jutro idę potruchtać na biegu promującym sklepbiegacza, zobaczymy jak zareaguje kolano W przyszłą środę jestem zapisany na terapię układu powięziowego, już raz byłem i po zabiegu ból nie doskwierał, czy przejdzie (?) nie wiem, chwytam się wszystkiego i czasami kur#$cy dostaję. Jednak mimo kryzysów nie odpuszczę, w połowie kwietnia lecę dychę. No i kiedyś królewski dystans - must run ! Zacząłem odpalać endo, jak widzicie. Postanowiłem też, że od poniedziałku idę w las, pewnie głupio robię ale to już zbyt długo trwa. Pozdro Biegacze PS. Kupię niezużyte kolano. 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|