Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 3 z 14 1 2 3 4 5 13 14
T
Pooh-Bah
Pooh-Bah
T Offline
Originally Posted by Conrad
Może od razu warto założyć konto w NT (Neteller), wybierając Euro jako walutę. Wtedy w bukach, w których nie ma opcji PLN, można używać to zamiast MB. NT daje też kartę płatniczą do konta z większymi limitami.

Później problem z wypłatą tych euro. Przy przewalutowaniu w bankomacie , mają olbrzymie prowizje. Chyba , że znaleźć bankomat z euro ale to też prowizję pobiorą. Na jedno wyjdzie...

Bonus: Unibet
veteran
veteran
Originally Posted by Tomeeekkk
Przy przewalutowaniu w bankomacie , mają olbrzymie prowizje. Chyba , że znaleźć bankomat z euro ale to też prowizję pobiorą. Na jedno wyjdzie...

Wciąż większość z Was nie rozumie jak to działa. Przewalutowanie w bankomacie jest opcjonalne. Wystarczy je odrzucić i mamy przewalutowanie Skrillowskie. Nie ma znaczenia w jakiej sieci jest bankomat.

F
newbie
newbie
F Offline
tak jak pisze Pawcias, zdecydowanie odrzucac przewalutowania proponowane przez bankomaty!!!!! jakis czas temu, przy karcie w GBP proponowano mi ze bankomat przliczy mi i wypłata 2000 zł, kosztowac mnie bedzie 448 funtów. Ta sama wyplata bez przeliczenia bankomatu kosztowala mnie 396 funtów

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
wyplacalem dzisiaj kase w bankomacie, niestety transakcja odrzucona, kasa z konta zdjeta. ile czasu zajmuje im korekta??
zrobia ja sami czy pisac do nich email??

Zuzia Róża
Zuzia Róża
Originally Posted by kacperek76
wyplacalem dzisiaj kase w bankomacie, niestety transakcja odrzucona, kasa z konta zdjeta. ile czasu zajmuje im korekta??
dzwonic. wtedy korekta 3 minuty po telefonie.

veteran
veteran
Originally Posted by kacperek76

Na ogół robią korektę sami w okolicach północy czasu brytyjskiego, ale czasem trwa to kilka dni roboczych.

Pisanie do nich maili niczego nie zmienia. Najdłużej po kilku dniach roboczych, saldo wraca do normy. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mnie oszukali w takiej sytuacji. To jest tylko kwestia czasu.

Muszę przyznać, że sam fakt czekania na korektę, ile by to nie trwało, jest stresujący. Zwłaszcza przy większych kwotach, bo można się wtedy zastanawiać, czy czegoś nie zweryfikowaliśmy, coś rzekomo nabroiliśmy. Najczęściej jest to po prostu problem techniczny z ich strony.

veteran
veteran
Originally Posted by finanse
tak jak pisze Pawcias, zdecydowanie odrzucac przewalutowania proponowane przez bankomaty!!!!! jakis czas temu, przy karcie w GBP proponowano mi ze bankomat przliczy mi i wypłata 2000 zł, kosztowac mnie bedzie 448 funtów. Ta sama wyplata bez przeliczenia bankomatu kosztowala mnie 396 funtów

Warto dodać, że przewalutowania bankomatów różnią się od siebie, bo w Euronecie możemy mieć 3,79 za Euro, a w PKO BP 4,02 przy kursie średnim NBP 4,20 ale zawsze są to kursy mniej korzystne od tych, które proponuje Skrill(4,08). Banki generalnie więcej zjadają od Skrilla. Znaczenia nie ma sieć bankomatu w przypadku, kiedy przewalutowanie robi Skrill (wypłacamy w złotówkach).

P
addict
addict
P Offline
I się Skrill wywrócił na plecy...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Poljot
a czemu?

veteran
veteran
Originally Posted by Poljot

W jakim sensie? smile

R
Zbanowany
Zbanowany
R Online: Karty
Chwile nie dzialal i tyle

veteran
veteran
Ok, dzięki, ale przyznasz szczerze, że tekst w stylu "Skrill na plecach" niczego nie wyjaśnia.

P.S. Teraz Netek leży chwilowo.

veteran
veteran
Już działają obydwa, Netek i Skrill. Przynajmniej na obecną chwilę.

B
old hand
old hand
B Offline
Da się jakoś wpłacić w niedzielę przez Inteligo?

Przez Sofort Banking nie mogę się zalogować, odrzuca że niby coś tam nie tak z hasłem

Wpłaciłem przez Trustly, na stronie Skrill niby jest informacja, że kasa będzie natychmiastowo, z kolei juz przy samej wpłacie pojawiła sie informacja że przelew będzie zaksięgowany następnego dnia i póki co wszystko na to wskazuje bo kasy na MB nie ma

H
veteran
veteran
H Offline
Originally Posted by bynio
Da się jakoś wpłacić w niedzielę przez Inteligo?

Przez Sofort Banking nie mogę się zalogować, odrzuca że niby coś tam nie tak z hasłem

Wpłaciłem przez Trustly, na stronie Skrill niby jest informacja, że kasa będzie natychmiastowo, z kolei juz przy samej wpłacie pojawiła sie informacja że przelew będzie zaksięgowany następnego dnia i póki co wszystko na to wskazuje bo kasy na MB nie ma
SOFORT Banking - ma tylko System transakcyjny iPKO, mimo że u góry w zakładce Natychmiastowy przelew bankowy, gdzie niżej sa dane twojego banku Inteligo, nie przekierowuje na Inteligo tylko na iPKO.

Trustly - ma iPKO, Alior Bank, Millennium,ING, mBank- (zasilanie następnego dnia biznesu),PeKao, Inny Bank -(zasilanie następnego dnia biznesu)
Multibank (Multitransfer)

Jeśli chcesz z Inteligo
Zaznaczasz
Natychmiastowy przelew bankowy - tam jest (lub są) twoj nr konta w Banku,
następnie zaznacz:
Multibank (Multitransfer) i dalej już będziesz wiedział co robić

H
veteran
veteran
H Offline
Originally Posted by hanele
SOFORT Banking - ma tylko System transakcyjny iPKO, mimo że u góry w zakładce Natychmiastowy przelew bankowy, gdzie niżej sa dane twojego banku Inteligo, nie przekierowuje na Inteligo tylko na iPKO.

Trustly - ma iPKO, Alior Bank, Millennium,ING, mBank- (zasilanie następnego dnia biznesu),PeKao, Inny Bank -(zasilanie następnego dnia biznesu)
Multibank (Multitransfer)

Przelew z Inteligo

Zaznaczasz
Natychmiastowy przelew bankowy - tam jest (lub są) twoj nr konta w Banku Inteligo,
następnie zaznacz:
Multibank (Multitransfer) i dalej już będziesz wiedział co robić

B
old hand
old hand
B Offline
No tak, Multibank...Kojarzyło mi się z Mbankiem i nie wchodziłem w tę zakładkę

Kasa juz na koncie, Dzięki bardzo

M
stranger
stranger
M Offline
Dobrze, że wszystko się wyjaśniło. Moja płatność przez Sofort też przebiegła bez problemów, więc też mam dobrą opinię. Pozdrawiam.

C
newbie
newbie
C Offline
Hula Wam Skrill? Bo ja od wczoraj nie mogę się zalogować, wyświetla się cos takiego:

"Podczas łączenia z serwerem account.skrill.com wystąpił błąd.

Nie można nawiązać bezpiecznego połączenia: brak wspólnych algorytmów szyfrowania.

(Kod błędu: ssl_error_no_cypher_overlap)"

A
newbie
newbie
A Offline
Brał ktoś udział w tej ich loterii? Ponoć za każdą płatność dostaje się los, i można wygrać bilety gdzieśtam. Jest to płatne?

Strona 3 z 14 1 2 3 4 5 13 14

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, Lukasz111, burbon, alfa, kamel, rymoholik, forty), 1,758 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,597
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025