|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Załozylem sie z kumplem ze dzisiaj zrobie 100 km na rowerze o butelke Chivasa (12) i do 24.08.14 1000 km rowniez o to samo. Rower nowy kupiony i trzeba go przetestowac.Oczywiscie startuje z marszu zero przygotowan. Trzeba odpalic endo zalozyc sluchawki i robic swoje http://www.strava.com/challenges/campagnolo-grande-giro
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
w czwartek w srodku treningu cos mnie ugryzlo. Byla to albo osa albo szerszen. Podczas biegu dobrze sie czulem, ale po godzine od zakonczenia cos jakby mnie trafilo i przez 3h myslalem ze umieram ( bylomi niedobrze, krótki oddech,zawroty glowy i bardzo niskie cisnienie) Pozniej przeszlo i do konca dnia bylo dobrze. Budze się na drugi dzien, a w miejscu tego ugryzienia taka opuchlizna. To byl dla mnie lekki sozk bo dzien wczesniej nic nie bylo. Wczoraj pilem wpano ale nic nie pomoglo. Dzis mi znowu trening wypada i nie wiem czy to nie jest grozne? Czuje sie dobrze a ta opuchlizna tylko strasznie swedzi no i jest cieplejsza od pozostalej czesci ciala. Co byscie zrobili na moim miejscu  Mial ktos podobne zdarzenie, albo slyszalas cos o takim czyms?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
ale po godzine od zakonczenia cos jakby mnie trafilo i przez 3h myslalem ze umieram ( bylomi niedobrze, krótki oddech,zawroty glowy i bardzo niskie cisnienie) to sie chyba wstrzas anafilaktyczny nazywa. az dziw bierze, ze zignorowales takie objawy. potem wiara nad twoja mogila by sie zastanawiala - jak to, taki mlody, wysportowany... ja po uzadleniu mam opuchlizne, swedzenie, rozszerzajacy sie stan zapalny i zwykle (pszczole ostatnio lekko znioslem) koncze na nocnej pomocy medycznej na zastrzyku z jakiegos sterydu - fenicort, dexaven, fenazolin. polecam czym predzej.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ladnie sieklo  Zdrowia 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ale mnie nastraszyles gruda. Jakbym to wczesniej rpzecyztal to bym do szpiatala leciał Dzisiaj juz jest ok, opuchlizna zeszla z dloni i zostala tylko na nadgarstku ale to juz koncoweczka. Zbagatelizowalem ugryzienie bo nie pameitam zebym mial uczulenia na jad owadów. Pomyslalem na poczatku ze zajechalem sie na treningu bo opuchlizna wyszla dopiero na drugi dzien. Madry Polak po szkodzie  Nastepnym razem bede wiedzial co jest grane
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a tak w ogole to co taka tutaj cisza ostatnio? kilometraz tez slabiutki u wiekszosci  Jak ja zaczalem trenowac to Wy sie obijacie... niedobrze 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Na rower i pływanie się ludzie przesiedli 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kwiato zaczął znowu wrzucać treningi na stravę http://www.strava.com/pros/1905161
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
i w październiku chce łamać 3 h na maratonie. na razie kiepsko to wygląda
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
V - nieźle Cię przydziobało  Nie ma co lekceważyć na drugi raz takiego uwalenia. Różnie to się może skończyć. Sam pamiętam raz jak na wakacjach szerszenie mnie przyatakowały. Skończyło się na tym, że na oko prawie nie widziałem, szyja bolała. Nie chciałem jechać do szpitala ale koleżanka się uparła i już. Co najważniejsze - powiedzieli mi żebym nie myślał że jak raz mnie uwaliło coś i nic mi nie jest to nie znaczy, że następnym będzie tak samo. Co do treningu Czapiewskiego - patrzę co jakiś czas i nie wygląda to rewelacyjnie - to fakt.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
A zinnej beczki, ktoś wie dlaczego u mnie na polarpersonaltrainer nie ma opcji dzielenia na "laps"y zarejestrowanej trasy biegu jak u pana Czapiewskiego. Dodam że do rejestracji służy mi telefon na androidzie z polar beat. dzieki za pomoc
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
On biega z zegarkiem i ma w nim ustawiony autolap. W aplikacach tez mozna ustawic autolap np co 1 km.
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Na strava.com pojawila sie ponownie dostepna opcja porownywania sie na segmentach do wyniku lidera segmentu (dotyczy biegania i rowerow). Ona juz kiedys byla, potem przesuneli ja do premium, ale teraz wrocila. Fajny bajer, bo mozna sprawdzic gdzie w porownaniu z danym liderem sie tracilo, tudziez nadrabialo.
|
|
|
|
|
wieczny student
|
|
wieczny student
Super, porównam się sam ze sobą 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Mozesz porownac sie na segmentach z poprzednich zawodow lub zapros z okolicznych mieszkancow na strava  Przypomne tez, aby tworzyc segmenty np na cala trase zawodow, dodatkowo jak sa petle to na pętlę oraz na podbiegi. Robi sie z czasem swietny material do analizy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Daj znać jak zrobią bardziej przejrzysty interfejs :/
|
|