Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 28 z 28 1 2 26 27 28
S
S Offline
Originally Posted by taktoonZS
jakie drobne wplaty? tu wszyscy graja grubo laugh

w sumie to ciekawe jest jakie sa realia w przypadku gdy ktos juz dawno wyjechal z tego burdelu a tu nagle dostanie wezwanie laugh

Dlatego właśnie podałem skrajny(choć nie zdziwię się, jeśli podobny przypadek będzie) przykład, że ktoś może być w Australii, mieć super pracę, a tu nagle mu przyjdzie wezwanie, że jest podejrzany o wpłacenie 10 zł do bukmachera ze 3-4 lata temu i koniecznie musi wszystko porzucić, zapłacić majątek za bilet, by się zjawić w Polsce i sprawę wyjaśnić.

Też jestem ciekaw co należy zrobić w takiej sytuacji. Po prostu to olać? Co wtedy się stanie?

Bonus: Unibet
T
Pooh-Bah
Pooh-Bah
T Offline
Originally Posted by saturas25
Originally Posted by taktoonZS
jakie drobne wplaty? tu wszyscy graja grubo laugh

w sumie to ciekawe jest jakie sa realia w przypadku gdy ktos juz dawno wyjechal z tego burdelu a tu nagle dostanie wezwanie laugh

Dlatego właśnie podałem skrajny(choć nie zdziwię się, jeśli podobny przypadek będzie) przykład, że ktoś może być w Australii, mieć super pracę, a tu nagle mu przyjdzie wezwanie, że jest podejrzany o wpłacenie 10 zł do bukmachera ze 3-4 lata temu i koniecznie musi wszystko porzucić, zapłacić majątek za bilet, by się zjawić w Polsce i sprawę wyjaśnić.

Też jestem ciekaw co należy zrobić w takiej sytuacji. Po prostu to olać? Co wtedy się stanie?

mysle ze jest podobnie jak w przypadku wszelkich innych wezwan od policji,sadu itp

dwa nieodebrane pisma licza sie jako dostarczone i w pewnym momemcie moga probowac sila doprowadzic na wezwanie,a w przypadku osoby,ktora zwinela sie z kraju to zatrzymac go w momencie przylotu do kraju na lotnisku
ale jak jest w praktyce to nie mam pojecia

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by ssaczu
Z jednej strony Putin grozi, z drugiej Kapica...

Jak już zostać zgnębionym, to przez poważnego człowieka, więc wiadmo jaką opcję wybieram...

Co do tego wyjazdu za granicę, to co zrobicie jak wyjedziecie, dostaniecie pracę, a tu wam przyjdzie wezwanie do UC za jakieś drobne wpłaty z przeszłości? Będziecie co miesiąc jeździć na rozprawy do Polski jak was co chwila będą wzywać?

Po pierwsze to jak mnie nie ma w kraju, to nie odebrałem awiza, nie było mnie na miejscu więc skad miałem wiedzieć i jak sie stawić?

Po drugie jak sie stąd wyniosę to nie po to aby wracać do tego syfu grin

a tu z każdym rokiem będzie gorzej...
A wtedy US, Kaplica i cała ta pełowksa banda mogą mnie cmoknąć w pompke papa

T
Pooh-Bah
Pooh-Bah
T Offline
Originally Posted by Gustawo Lima
Originally Posted by ssaczu
Z jednej strony Putin grozi, z drugiej Kapica...

Jak już zostać zgnębionym, to przez poważnego człowieka, więc wiadmo jaką opcję wybieram...

Co do tego wyjazdu za granicę, to co zrobicie jak wyjedziecie, dostaniecie pracę, a tu wam przyjdzie wezwanie do UC za jakieś drobne wpłaty z przeszłości? Będziecie co miesiąc jeździć na rozprawy do Polski jak was co chwila będą wzywać?

Po pierwsze to jak mnie nie ma w kraju, to nie odebrałem awiza, nie było mnie na miejscu więc skad miałem wiedzieć i jak sie stawić?

Po drugie jak sie stąd wyniosę to nie po to aby wracać do tego syfu grin

a tu z każdym rokiem będzie gorzej...
A wtedy US, Kaplica i cała ta pełowksa banda mogą mnie cmoknąć w pompke papa

co do awiza to najpewniej 2 nieodebrane licza sie jako dostarczone

a co drugiej czesci to mamy podobne zdanie,ogarnac angielski do konkretnego poziomu,zebrac odpowiedni budzet na koncie i mozna stad spierd... i nie wracac

w razie pilnej potrzeby wizyty w kraju to zawsze mozna wyladowac w Pradze albo Berlinie i polskim busem przyjechac,wtedy nikogo z lotniska nie zawina smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Skuteczne doręczenie to dwukrotne awizo pod warunkiem, że adresat jest zameldowany pod konkretnym adresem.Skoro się wymelduję i tam nie mieszkam i nie jestem zameldowany na terenie kraju to jak mają mi je skutecznie dostaczyć?

W
Dr. Watson
Dr. Watson
W Offline
Wyślą po Ciebie agenta Rutkowskiego na kangurze wink

T
Pooh-Bah
Pooh-Bah
T Offline
Originally Posted by Gustawo Lima
Skuteczne doręczenie to dwukrotne awizo pod warunkiem, że adresat jest zameldowany pod konkretnym adresem.Skoro się wymelduję i tam nie mieszkam i nie jestem zameldowany na terenie kraju to jak mają mi je skutecznie dostaczyć?

nie pomyslalem o tym zeby sie wymeldowac,no to calkiem rozsadny pomysl smile

T
Pooh-Bah
Pooh-Bah
T Offline
Poniżej zestawienie zmian wartości PLN w porównaniu z 10 marca 2014r.
THB/PLN +26%
PHP/PLN +27%
HKD/PLN +27%
CNY/PLN +24%
SGD/PLN +16%
MYR/PLN +12%
IDR/PLN +10%
JPY/PLN +8%
KRW/PLN +20%
INR/PLN +23%
USD/PLN +27%
MXN/PLN +8%
GBP/PLN +15%

tutaj dobre info odnosnie "potegi" zlotego w porownaniu z innymi walutami

dolar polecial do gory o 27% w ciagu roku laugh

T
Pooh-Bah
Pooh-Bah
T Offline
"W radiowej trójce chwilę tylko słyszałem, że biorą się z pełną parą za zakłady...
Planują nowe metody inwigilacji i tropienia oraz chcą skoordynowanych działań z policją i prokuraturą "

W
Dr. Watson
Dr. Watson
W Offline
Wnioski

Obecne przepisy Ustawy o grach hazardowych pozwalają na egzekwowanie ich przestrzegania jedynie od podmiotów działających na terenie Polski. W konsekwencji sprzyjają unikaniu odpowiedzialności przez firmy, które nie podlegają bezpośredniej jurysdykcji polskich organów podatkowych. Dlatego konieczne jest przeprowadzenie przez Ministra Finansów analiz prawnych dotyczących możliwości wprowadzenia instrumentów prawnych, które pomogłyby w ograniczeniu nielegalnych działań firm bukmacherskich organizujących zakłady wzajemne przez Internet.

Należy wzmocnić współpracę Służby Celnej z policją i prokuraturą w zakresie pozyskiwania danych o polskich obywatelach biorących udział w nielegalnych zakładach wzajemnych. Konieczne jest też skuteczniejsze informowanie potencjalnych graczy w Polsce o karach wynikających z uczestnictwa w tych grach. Ponadto Służba Celna powinna przygotować i wdrożyć skuteczne sposoby zwalczania nielegalnego reklamowania zakładów wzajemnych przez Internet

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Biczu
Wnioski

Obecne przepisy Ustawy o grach hazardowych pozwalają na egzekwowanie ich przestrzegania jedynie od podmiotów działających na terenie Polski. W konsekwencji sprzyjają unikaniu odpowiedzialności przez firmy, które nie podlegają bezpośredniej jurysdykcji polskich organów podatkowych. Dlatego konieczne jest przeprowadzenie przez Ministra Finansów analiz prawnych dotyczących możliwości wprowadzenia instrumentów prawnych, które pomogłyby w ograniczeniu nielegalnych działań firm bukmacherskich organizujących zakłady wzajemne przez Internet.

Należy wzmocnić współpracę Służby Celnej z policją i prokuraturą w zakresie pozyskiwania danych o polskich obywatelach biorących udział w nielegalnych zakładach wzajemnych. Konieczne jest też skuteczniejsze informowanie potencjalnych graczy w Polsce o karach wynikających z uczestnictwa w tych grach. Ponadto Służba Celna powinna przygotować i wdrożyć skuteczne sposoby zwalczania nielegalnego reklamowania zakładów wzajemnych przez Internet

ta niech od razu zbanują cała telewizje i internet laugh

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Wygląda na to że Kapica musi zrobić plan marketingowy i chyba mu to słabo wychodzi więc po raz kolejny uaktywnia się w mediach społecznościowych, do spółki wziął Pana Jaroszka z STS i razem dumnie trąbią że Ustawa o grach hazardowych jest zgodna z Konstytucją RP problem w tym, że ostatni wyrok dotyczył maszyn a nie zakładów ale co tam, naród durny i to łyknie smile Jacek jedyne co ma to listę graczy z BAH-u powiązaną z kilkoma bankami i ściagają za 20-złotowe depozyty - masakra smile

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Z Konstytucją to była jasna sprawa, ale czy jest to zgodne z prawem europejskim to zupełnie inna sprawa i tu miałbym duże wątpliwości.

Co do BAH to sam depozyt o niczym jeszcze nie świadczy. Sąd w Szczecinku nie tak dawno wydał ostry werdykt w jednej ze spraw tego typu. Czy wiadomo jak to się dalej potoczyło, sprawa zamknięta, apelacje, itd?

Strona 28 z 28 1 2 26 27 28

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
2 zarejestrowanych użytkowników (kamel, Sensei), 1,907 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,272
Posty5,827,321
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025