Wróżka: Będzie wojna. Władimir: Z kim? Wróżka: Z Polszą. Władimir: Polszę to ja zdeptam jedną nogą. Powiedz lepiej po ile pod koniec roku będzie wódka w Moskwie. Wróżka:Po dwie dychy. Władimir: Dwie dychy czego? Wróżka: Złotych.
Spotykają się Łukaszenka z Putinem i gadają sobie. Białoruski wódz mówi: - Wiecie Władimirze Władimirowiczu, ostatnio mam takie nowe hobby i zbieram dowcipy opozycji o sobie, mam już prawie cały zeszyt. Putin chwile myśli i odpowiada: - Ty wiesz, że ja też mam takie hobby, też zbieram dowcipy opozycjonistów o sobie, z tym, że ja mam już cały łagier
Na łożu śmierci stary zagorzały kibic Lecha Poznań. Zwołał całą rodzinę aby obwieścić ważną nowinę:
- Od dziś jestem kibicem Legii! - Ale jak to? Całe życie byłeś przecież sercem za Lechem. - Tak, ale wolę żeby umarł kibic Legii.
Rodzina z Poznania przeprowadziła się do Warszawy. Jest tata, mama, syn i 7 letnia córeczka Zuzia.
Zuzia idzie 1 września do szkoły. Pani wychowawczyni pyta się dzieci, jakim klubom kibicują. Wszystkie dzieci oprócz Zuzi mówią, że kibicują legii.
- Komu ty kibicujesz? - pyta się pani. - Lechowi Poznań - odpowiada Zuzia. - Jak Lechowi? Dlaczego? Dziwi się nauczycielka - Moja babcia kibicuje Lechowi, dziadek, tata, mama, starszy brat to i ja kibicuje Kolejorzowi. - Powinnaś być bardziej oryginalna. Co by było gdyby twoja babcia była złodziejem, dziadek, rodzice i brat? - To wówczas kibicowałabym legii.
Pani w szkole pyta kim sa ich rodzice. Jasiu powiedz nam kim jest Twoj tata? -Moj tata jest meska prostytutka! -Jasiu, przeciez Twoj tata to pilkarz Mororu Lublin! -ehhh, wiem, wstydzilem sie przyznac...
Rodzina z Poznania przeprowadziła się do Warszawy. Jest tata, mama, syn i 7 letnia córeczka Zuzia.
Zuzia idzie 1 września do szkoły. Pani wychowawczyni pyta się dzieci, jakim klubom kibicują. Wszystkie dzieci oprócz Zuzi mówią, że kibicują legii.
- Komu ty kibicujesz? - pyta się pani. - Lechowi Poznań - odpowiada Zuzia. - Jak Lechowi? Dlaczego? Dziwi się nauczycielka - Moja babcia kibicuje Lechowi, dziadek, tata, mama, starszy brat to i ja kibicuje Kolejorzowi. - Powinnaś być bardziej oryginalna. Co by było gdyby twoja babcia była złodziejem, dziadek, rodzice i brat? - To wówczas kibicowałabym legii.
Ukraina: Przychodzi do klasy nowy nauczyciel. - Nazywam się Arsienij Pietrowicz, jestem banderowcem. Dzieci, po kolei przedstawiajcie się tak samo jak ja. - Nazywam się Oleg, jestem banderowcem. - Nazywam się Irina, jestem banderówką. - Nazywam się Witalik, jestem banderowcem. - Nazywam się Wowoczka, jestem separatystą. - Wowoczka, dlaczego jesteś separatystą !?! - Moja mama jest separatystką, mój tata jest separatystą, moi przyjaciele są separatystami, więc ja także jestem separatystą. - Wowoczka, a jeśliby twoja mama była by prostytutką, twój tata - pedofilem, siostra - dziwką, brat - ćpunem a przyjaciele - pedałami, to kim byś był wtedy ? - Właśnie wtedy byłbym banderowcem.
Na Węgrzech rząd ogłosił "dni morza". Dzwoni do Orbana Putin i mówi: - co wy se tam w tym Budapeszcie odwalacie, ja rozumiem,że nie chcecie amerykańskich kredytów,że nie chcecie unijnych norm, że nie chcecie naszej ropy ale kurde jakie dni morza, przecież wy na Węgrzech nie macie morza?!!
Na to Orban spokojnie odpowiada: - Panie Putin, a co wam do tego, jak wy sobie w Rosji urządzacacie " dni kultury "to my się nie wtrącamy....