|
|
Joker
|
|
Joker
no dzieje się  dla takich chwil warto być na giełdzie i na walutach , to referendum w grecji  05.07  sprytny Cipras wyruchał dyplomowane europejskie głowy , tak czy siak on będzie zwycięzcą , nie rób nigdy interesów z grekiem , widocznie to pruskie zero o tym nie wiedziało  dobra co robimy , zakładam tym razem ,że grecja zbankrutuje , wola ludu przeważy , co będzie potem ? jeśli nie zwiększą drukowania , w Europie deflacja i rozpad strefy euro , ale chyba az tacy głupi nie są więc drukarki moim zdaniem podwoją swe moce , co to oznacza okazje inwestycyjne na giełdzie , kto ma gotówkę niech ładuje w akcje , kiedy? prorokiem nie jestem , zobaczymy jak się dalej potoczy ta grecka tragedia a waluty? ucieczka do dolara najpierw , a potem jak grecja zostanie przełknięta powrót do euro , czyli tak czy siak teraz dolar  tylko ,że wszyscy kumaci o tym wiedzą  ja czekam i kibicuje o zgrozo temu ,żeby się euro jednak nie rozpadło bo wujek sam zje nas wtedy wszystkich jednym klapnięciem 
|
|
|
|
|
tkliwy nihilista
|
|
tkliwy nihilista
O co kaman z kursem Astarty dziś? Jakieś info?
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
co źle ? dołowała ostatnio , teraz tylko wróciła na swoje należyte miejsce  przy 50 się zastanowię , teraz popijam szampana i śmieje się z grecji 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
grecja kraj którego gosp opiera sie na turystyce? W sumie kto będzie po nich płakać prócz niemców dobrodziejów? W sumie Polska gosp w rękach niemieckich czyli to samo co grecja Polska też nie powinna za wcześnie wchodzić do strefy bo umoczy? Pzdr
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
Grecja ciągnie strefę Euro w dół, już dawno powinni ją wywalić, same z nią problemy tylko
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
Nie narzekajcie tak na Grecję , letnia hossa na horyzoncie po greckim dołowaniu  tym razem zwracam uwagę na banki oczywiście ing , ale pkobp dobrze zaczyna wyglądać na kreskach 
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
A jak tam JSW? 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
A jak tam JSW?  to 10% w moim portfelu, jestem w plecy trochę (teoretycznie ),ale liczę na pomyślne wiatry , zwłaszcza że ,rządy PISU będą chronić kopalnie , tutaj długoterminowo jestem optymistą , ceny koksu , nie węgla, już odbijają się od dna poza tym
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
pkobp poniżej 30 zeta , koszyk właśnie ustawiłem 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
wczoraj wybrałem trochę cashu z banku , dolce w małych nominałach  a jednak , to ze ten system pirdolnie , jestem tego pewien jak dwa razy dwa  pytanie tylko kiedy ? są przesłanki ,że to będzie w ten poniedziałek  jakies 10-20 % na to , że tak będzie , to wystarczy ,żeby jakoś się zabezpieczyć przed armagodenem 
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
To kiedy uciekamy z giełdy? 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
To kiedy uciekamy z giełdy?  no nie teraz ,przed nami letnia hossa  jsw już dzisiaj w niej jest 
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
zaczynam ustawiać koszyk na kghm poniżej 100 perełka asterka  , przed nami mocne wybicie w górę może nawet już dzisiaj 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To kiedy uciekamy z giełdy?  no nie teraz ,przed nami letnia hossa  jsw już dzisiaj w niej jest  masz racje , kazdy dzien zwieksza ryzyko odbicia w gore ale mowienie o hossie w tym momencie to tak jakby mowic o znokautowanym zawodniku ze zaczyna dominowac na ringu  Stary znamy sie tyle lat ale teraz przesadziles Gdybym nie sprzedal wiekszosci akcji jakis miesiac temu to bylbym mega w dupie na tej hossie  A JSW to jeden z najwiekszych smieci na calej GPW i nie polozylbym tam nawet 1zl
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
hossa ? słabo to wygląda na tle tego co sie dzieje w CHRL.
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Co robić Panie, jak życ z tymi Chinami? 
|
|
|
|
|
Joker
|
|
Joker
strachy na lachy Panowie jsw już na plusie kgh zielono  astra korekta techniczna po wczorajszym wybiciu grecja dodrukują ile będzie trzeba chiny partia nie pozwoli na krach  po tych strachach letnia hossa u nas wig20 na 2700 kiedy chcecie kupować jak nie teraz , kto nie ryzykuje nie pije szampana 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to ze moment dobry na zakupy to i moze sie zgodze - lepiej teraz niz jak jest na szczycie ale o hossie mowic nie mozemy w momencie kiedy tak nisko nie bylismy od 2013 roku
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|