Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 11 z 12 1 2 9 10 11 12
Q
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Q Offline
tania ropa. Uderza w spółki wydobywcze a pomaga przetwórczym, takim jak orlen - mogą jechać dzięki temu na wyższych marżach

Bonus: Unibet
Joker
Joker
astrata, nawet ja nie doceniłem siły tego papieru smile
jsw, wszystko idzie zgodnie z planem smile

-
veteran
veteran
Panowie, wpadło mi trochę funtów UK. Sprzedawać czy trzymać ?? Jak widzicie tą walutę??
Pozdrawiam

Joker
Joker
Originally Posted by Inzaghi78
Mysle ze nie powinny spasc duzo nizej i te ceny sa bardzo dobre ale ja nie mam takiej pewnosci - to tylko moje przypuszczenia

Nie zgadzam sie natomiast co do letniej hossy i tego lekcewazenia problemow Gexitu bo nie jest to takie NIC jak opisujesz ...

o Grecji zapomnij , podobnie jak o Chinach na razie , oligarcha musi zarobić i grecka ulica tego nie zmieni
I jeszcze jedno nie jestem prorokiem , to wiem i Wy wiecie o tym, miałem tu też swoje wtopy , choćby ten nieszczęsny Zenek , dlatego staram się nie ulegać megalomani na którą jestem podatny frown
i teraz też nie mogę napisać , że na 100 % wkroczymy w letnią hossę , ale kto nie ryzykuję nie piję szampana , a ja staram się grać z grubym , w tym przypadku z EBC smile

Joker
Joker
ASTRATA kasa worek piwo żniwa trwają
kghm , jsw, pkobp nie będziecie narzekać jeśli kupowaliście ze mną smile

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
jeszcze slowo odnosnie faktow a nie mzonek ...

to co stalo sie w Chinach 34,8% spadek w 18 miesiecy nie mozna nazwac inaczej jak malym Armagedonem

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Panowie a co sądzicie o fizycznym złocie, warto powoli szykować się do zakupu czy to jeszcze nie czas? Kurs pięknie spada, ale niestety mocny dolar nie pozwala na tanie zakupy.

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Originally Posted by ciacho1984
Panowie a co sądzicie o fizycznym złocie, warto powoli szykować się do zakupu czy to jeszcze nie czas? Kurs pięknie spada, ale niestety mocny dolar nie pozwala na tanie zakupy.

sam sobie odpowiedziales w zasadzie, koniec cyklu umacniania sie dolara moze byc poczatkiem wzrostow na zlocie.

Moim zdaniem jeszcze nie czas i to najblizsze kilka lat ...

Joker
Joker
jeszcze slowo odnosnie faktow a nie mzonek ...

to co stalo sie w Chinach 34,8% spadek w 18 miesiecy nie mozna nazwac inaczej jak malym Armagedonem

Jednak zauważ , partia załatwiła sprawę , krachu nie było , dla mnie to fenomen , w każdej demokracji mielibyśmy krach , ale nie w takiej dyktaturze , ale co tam teraz dla mnie plaża i inne przyjemności
do zobaczenia na forum w sierpniu smile

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Originally Posted by ELDORADO
Jednak zauważ , partia załatwiła sprawę , krachu nie było , dla mnie to fenomen , w każdej demokracji mielibyśmy krach , ale nie w takiej dyktaturze , ale co tam teraz dla mnie plaża i inne przyjemności
do zobaczenia na forum w sierpniu smile

Milego wypoczynku , ja juz jestem po piwo

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Co do Chin - koniec epoki banki surowcowej

Pamietaj ze Miedz ma doktorat z ekonomii i zebysmy na tej letniej hossie nie zobaczyli 1 z przodu WIG20 grin laugh

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Dziś chciałoby się napisać : Kto nie kupił ze mną KGHM i PKO ten wygrał życie wink

Joker
Joker
Dziś chciałoby się napisać : Kto nie kupił ze mną KGHM i PKO ten wygrał życie wink

jasne mistrzu , podaj tylko swoje typy jak ja to robię , to zarobimy razem
smile

ASTRATA piwo

no dzieje się dokupiłem kgh , większość myśli ,że to bessa , ale grubo się mylą , do zobaczenia w sierpniu

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mnie to smieszy JSW. Spolka miliardowa a obroty marne. Widac leszcze handluja miedzy soba a grubi trzymaja. Nie znam sie na gieldzie ale logicznie myslac to nie ma sensu. Ja to mysle ze ktos chce przejac JSW bo marnym kursie. Osobiscie wszystkie oszczednosci wrzucam w JSW. Albo bede pil szampana albo strace sredniej klasy 7 leltnie auto i nadal bede jezdzil 20letnim golfem smile

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Inzaghi78 przemawia przez Ciebei zlosliwosc.

Eldo podaje swoje typy, kto chce korzysta, kto nie to nei musi, przynajmniej facet szczerze o tym pisze.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Yakeri
Mnie to smieszy JSW. Spolka miliardowa a obroty marne. Widac leszcze handluja miedzy soba a grubi trzymaja. Nie znam sie na gieldzie ale logicznie myslac to nie ma sensu. Ja to mysle ze ktos chce przejac JSW bo marnym kursie. Osobiscie wszystkie oszczednosci wrzucam w JSW. Albo bede pil szampana albo strace sredniej klasy 7 leltnie auto i nadal bede jezdzil 20letnim golfem smile

jak wejdziesz na forum parkietu to na kazdej spolce ktora spada lub jest w bocznym funkcjonuje teoria ze ktos zaniza kurs bo przjmuje przed odpalem

wiec uwazalbym z takim teoriami

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by kazow

jak wejdziesz na forum parkietu to na kazdej spolce ktora spada lub jest w bocznym funkcjonuje teoria ze ktos zaniza kurs bo przjmuje przed odpalem

wiec uwazalbym z takim teoriami

Nie jestem specem gieldowym, za to mysle logicznie. JSW to spolka SP (przez co jest/moze byc chroniona, wspierana), jest spolka miliardowa itd Kazda spolka jest inna ale porownywanie JSW do innych spolek (WG MNIE) jest nie na miejscu. Kupilem akcje JSW na debiucie po 136zl i sprzedalem odrazu tego samego dnia po 139 i od tamtej pory przygladam sie uwaznie tej spolce i czytam wszystkie ZA i PRZECIW co do inwestycji. Jak dla mnie ta inwestycja jest warta zachodu a to ze ELDO mysli podobnie to tylko utwierdza mnie w przekonaniu ze mam racje wink Pieniadz to tylko pieniadz i nie boje sie go stracic.

Kocham motto Apple: Think different. Im wiecej ludzi jedzie po JSW i uwaza to za smiecia tym lepiej dla mnie smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ale ja nie mam nic do JSW, napisalem tylko ogolnie ze takie teorie istnieja na wielu spolkach, czasem po 10 lat, zmieniaja sie tylko ludzie umoczeni w akcje

ja sie tak umoczylem na Softbanku swego czasu jak pekla banka internetowa

a pomysl jak ta teoria zyla jak Petrol spadal i gdzie teraz jest

a wracajac do JSW, udzial SP to akurat minus poniewaz nie moga dzialac w racjonalnym swiecie, ale za to wspierac polityke i upadajace kopalnie, ochorona jak na razie tez zadna, popyta na wegiel koksujacy spadl i dopoki nie wzrosnie popyt na stal, to bedzie szorowac po dnie

anyway - powodzenia - albo bedziesz pil szampana albo nie

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
a co do motto ... na gieldzie bardziej funkcjonuje "graj z pradem"

Think different rzadko sie spawdza, ale jak juz sie sprawdzi to rzeczywiscie szampan sie leje

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Kocham motto Apple: Think different. Im wiecej ludzi jedzie po JSW i uwaza to za smiecia tym lepiej dla mnie smile

trend is your friend ooo

Lepiej tego sie trzymaj jesli nie chcesz zbankrutowac - taka moja rada jesli chcesz skorzystac wink

Zarty zartami ale pieprzenie ze Ci co wieszcza besse sa bledzie to jakas farsa - ok bessy nie ma ale kghm to tyle w czasie upadku Lehmana nie spadal kula

Strona 11 z 12 1 2 9 10 11 12

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (alfa, Lukasz111, Sensei, burbon, latajaca_holenderka), 1,849 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,828,342
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025