Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 17 1 2 3 4 16 17
Blade Runner
Blade Runner
Originally Posted by kazow
cos nie ma pompowania naszej repry tym razem, w przeszlosci to tyle pismaki sie napisaly ze tym razem wygramy, ze Grunwald, ze Westerplatte,a tym razem mimo wygranej w pierwszym legu to taka cisza

Może to wynikało z tej historycznej niemocy jaką mieliśmy do szkopów? Wreszcie z nimi wygraliśmy, to emocje jakie budziły mecze z nimi trochę opadły.

Bonus: Unibet
S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Chorwaci cos wturlac nie moga. A mam -1,5 mad

W
Dr. Watson
Dr. Watson
W Offline
Naszą analizę rozpocznijmy od drużyny naszego rywala. Niemcy, którym bardzo zależy na rewanżu za październikową porażkę w Warszawie, wystąpią w silniejszym zestawieniu niż na Stadionie Narodowym. Trener Joachim Loew wprawdzie nie będzie mógł skorzystać z Marco Reusa, to w porównaniu do tamtego pojedynku ma do dyspozycji choćby Bastiana Schweinsteigera czy Mesuta Oezila, których powinniśmy zobaczyć w podstawowej jedenastce mistrzów świata.

W ich bramce zagra oczywiście Manuel Neuer z Bayernu Monachium, a parę stoperów utworzą Mats Hummels z Borussii Dortmund oraz Jerome Boateng z Bayernu. Zdecydowanie mniejsze pole manewru nasi zachodni sąsiedzi mają na bokach obrony i to właśnie tu biało-czerwoni powinni upatrywać swoich szans. Sebastian Rudy z Hoffenheim oraz Jonas Hector z FC Koeln, którzy mają największe szanse na grę w piątek, do wirtuozów z pewnością nie należą i nie prezentują takiego poziomu, jak choćby ich koledzy ze środka defensywy.

W przypadku drugiej linii Die Mannschaft, aż roi się od wielkich piłkarskich gwiazd. W środku pola królować mają Toni Kroos z Realu Madryt oraz Bastian Schweinsteiger z Manchesteru United, a ustawiony przed nimi tercet ofensywny z Thomasem Muellerem (Bayern), Mesutem Oezilem (Arsenal Londyn) oraz Andre Schuerrle (VfL Wolfsburg) również musi robić wrażenie. Niewykluczone jednak, że za tego ostatniego lub borykającego się z problemami zdrowotnymi Oezila wskoczy zawodnik Bayeru Leverkusen, Karim Bellarabi, który znajduje się ostatnio w bardzo dobrej dyspozycji. Jedenastkę Niemców powinien skompletować w roli fałszywej dziewiątki Mario Goetze, czyli piłkarz, który strzelił zwycięskiego gola w finale mistrzostw świata, a ostatnio ma duże problemy z załapaniem się do wyjściowego składu Bayernu Monachium.

[Linked Image]

Czas przejść do zespołu Adama Nawałki, którego największym problemem przed meczem z Niemcami jest kontuzja Michała Pazdana. Piłkarz Legii Warszawa, który najprawdopodobniej wystąpiłby obok Kamila Glika na środku obrony, z powodu urazu łokcia opuścił już zgrupowanie kadry, a jego miejsce zajmie najprawdopodobniej Łukasz Szukała, który w ostatnim czasie był skupiony głównie na przeprowadzce z Arabii Saudyjskiej do Turcji, gdzie będzie grać w najbliższych miesiącach.

W razie czego, obaj stoperzy będą liczyć na Łukasza Fabiańskiego, który nie powinien stracić miejsca w bramce biało-czerwonych. Nie zmieni tego nawet dobra forma Wojciecha Szczęsnego we włoskiej Romie, bowiem jak przyznał selekcjoner Nawałka, Szczęsny wciąż potrzebuje nabrać jeszcze trochę rytmu meczowego. Na bokach obrony zobaczymy zapewne Łukasza Piszczka oraz Macieja Rybusa.

Jedyna innowacja w składzie polskiej reprezentacji ma nastąpić w środku pola, gdzie, jak donoszą dziennikarze Przeglądu Sportowego, mamy zobaczyć aż trzech typowych środkowych pomocników – Grzegorza Krychowiaka, Krzysztofa Mączyńskiego oraz Karola Linettego. To oznaczałoby odejście od gry w systemie 4-4-2 do formacji 4-3-3. Wówczas trójkę napastników stworzą Kamil Grosicki oraz oczywiście Robert Lewandowski z Arkadiuszem Milikiem. Gdyby trener Nawałka w ostatniej chwili zmienił zdanie, to zapewne w miejsce jednego z graczy w środku pola postawi na Jakuba Błaszczykowskiego, któremu wprawdzie ogrania z pewnością brakuje, to umiejętnościami bije wielu kolegów z kadry na głowę.

[Linked Image]

M
old hand
old hand
M Offline
Chorwaci max 1-0

specjalista
specjalista
dobry wieczór piwo

Biczyk - nie wiem czy wiesz ale Goetze nie zagra ani z nami ani ze szkocją

B
Smakosz jedzenia i alko
Smakosz jedzenia i alko
B Online: Eek
Originally Posted by Michał Dynarski
Chorwaci max 1-0

mylisz się, kolego smile

specjalista
specjalista
Mandżukić niezłą akcje zjebał , śmiało mogło by być już 2-0

Mam gola do przerwy także wszystkie "ićie" zapierniczać tam i strzelić!

W
Dr. Watson
Dr. Watson
W Offline
Originally Posted by chudy
dobry wieczór piwo

Biczyk - nie wiem czy wiesz ale Goetze nie zagra ani z nami ani ze szkocją
Siemano piwo

Czwartek, 03 Wrzesień 2015 15:29
Podczas konferencji Joachima Loewa, selekcjonera reprezentacji Niemiec zostało rozwianych kilka niewiadomych odnośnie personaliów. Trener odkrył kilka kart i ogłosił, kto zagra w pierwszym składzie przeciwko Polsce.
Wiadomo już, że w piątkowy wieczór od pierwszej minuty zagra Mario Goetze. Pomocnik Bayernu Monachium pojawił się u boku Loewa na spotkaniu z dziennikarzami.

Kolejna informacja dotyczy stanu zdrowia Mesuta Oezila. Rozgrywający Arsenalu wrócił już do treningów i będzie do dyspozycji selekcjonera w meczu z Polską.

M
old hand
old hand
M Offline
Mandzukic gra jeden dobry mecz na pięć/sześć. Z jakiś powodów nie zagrzał długo miejsca w Bayernie i Atletico. W Monachium na pięć setek wykorzystywał jedną, w Atletico już było mniej okazji, to i mniej bramek smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Biczu, to Ty sam to napisałeś?

specjalista
specjalista
Biczyk, ja już nie wiem komu wierzyć, no ale jak Jurgen tak na konferencji rzekł to musi być prawdziwsza prawda od tej

https://twitter.com/DFB_Team_EN

specjalista
specjalista
Originally Posted by chudy
Biczyk, ja już nie wiem komu wierzyć, no ale jak Jurgen tak na konferencji rzekł to musi być prawdziwsza prawda od tej

https://twitter.com/DFB_Team_EN

Joachim miało być wink

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Heheheee ... widzę , że już na william hill nie pogra się...

W
Dr. Watson
Dr. Watson
W Offline
Originally Posted by Akhu
Sam przepisałem wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Biczu
Sam przepisałem wink

już myślałem, że taki potencjał drzemie na meczpeel frown

F
I love mecz.pl
I love mecz.pl
F Offline
Originally Posted by Biczu
Sam zrobiłem kopiuj-wklej wink

M
old hand
old hand
M Offline
Originally Posted by burbon
Originally Posted by Michał Dynarski
Chorwaci max 1-0

mylisz się, kolego smile

Teraz to mi się nawet wydaje, że nawet 1 nie strzelą tongue Szczególnie jak ten pokraczny Mandzukic będzie na boisku

W
Dr. Watson
Dr. Watson
W Offline
próbuje utrzymać życie na forum smile
co prawda na skróty wink ale zawsze

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Ktoś Croatie tam ogląda? Będzie coś z tego?

W
Dr. Watson
Dr. Watson
W Offline
Originally Posted by skalisty
Ktoś Croatie tam ogląda? Będzie coś z tego?
będzie under
to pewne smile

Strona 2 z 17 1 2 3 4 16 17

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, rafal08, rymoholik, VVega, burbon, latajaca_holenderka, aker, betowiec, alfa), 2,346 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,293
Posty5,837,551
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025