Komorowski i cinkciarz . Po pierwszych zdjęciach myślałem że to fotomontaż. Jednak to prawda. Po prostu Pan Komorowski ma żenadę żeby nie powiedzieć głupotę w naturze. Rozumiem że tego typu sprawami będzie zajmował słynny już Instytut Bronisława Komorowskiego. Rozumiem że jest się do wynajęcia ale trzeba mieć trochę szacunku przede wszystkim do siebie.
Pani Szydło o podatkach od kopalin. Dla kampanii można powiedzieć wszystko nie zastanawiając się nad wydźwiękiem. Podatek od kopalin jeden ze sprawiedliwszych podatków. A ta Pani mówi żeby go zlikwidować to już bardzie pożądane społecznie była by likwidacja sponsorowania Zagłębia Lubin czy likwidacja kilkuset dziwnych stanowisk w KGHM.
Dziś głos w sprawie zabrał sam Jerzy Zelnik. W wywiadzie aktor zaprzeczył oskarżeniom i stwierdził: – Ktoś do mnie zadzwonił przedstawiając się, że jest z Kancelarii. I dowiedziałem się, że Kancelaria Prezydenta jest zainteresowana opinią środowiska artystycznego na temat wcześniejszego wieku emerytalnego – tzn. powrotu do tego wieku, który proponuje Andrzej Duda. Tego dotyczyła rozmowa – wyjaśnił.
Jak zapewnił, nazwiska, które w jej trakcie wymienił, były nazwiskami osób, które w jego opinii mogłyby wyrazić opinię w tej właśnie kwestii.
Całe nagranie. Jednak trzeba zwrócić honor Panu Zelnikowi. Wygląda na to że bardziej chce pomóc kolegom. Czyli załatwić możliwość wcześniejszych świadczeń ( chociaż lobbowanie mi się też nie podoba) niż kogoś przedstawić do odstrzału, bez względu na poglądy polityczne.