Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 7 z 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Witam Panowie,

sprawę mam natury technicznej. Czy jest jakiś sposób by bezpiecznie zmienić IP? Przebywam obecnie w Niemczech, jednakże u bukmacherów gram w większości na polskich kontach, co stanowi pewne problemy dla niektórych firm. Czy płatny serwis VPN załatwi sprawę? Czy macie jakieś polecane serwisy? Czy VPN załatwia sprawę w 100%, czy jest to tylko słaba przykrywka i poważniejsi bukmacherzy dojdą i tak skąd się rzeczywiście loguję?

pzdr

Bonus: Unibet
S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
nie wiem jak vpn bo sie tym nigdy nie interesowalem, ale jest jeszcze cos takiego jak VPS i teog napewno nie wykryja.

VPS to maszyna ktora znajduje sie fizycznie na terenie Polski w jakims data center i Ty sie z nia laczysz poprzez pulpit zdalny ze swojego komputera czy tam telefonu i normalnie masz wtedy pulpit tej fizycznej maszyny.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
dzięki za odpowiedź, na Ciebie jak zawsze można liczyć piwo

tak czytam i faktycznie brzmi ciekawie, a też nie kosztuje zbyt wiele. Wypróbuję na pewno.

Blade Runner
Blade Runner
Mam problem w firefoxie.

Ostatnio syf sam mi "zaktualizował" przeglądarkę i nic już nie działa.

Nie odtwarzają mi się żadne filmy wymagające adobe flash/java czy co tam jest potrzebne. Uaktualniłem to wszystko, jest niby najnowsze, a i tak dupa.

Zamiast filmiku mam coś takiego:

[Linked Image]

Wklepałem ten tekst do wujka googla. Jest tego pełno, wszystko po angielsku - nic po polsku. Piszą, że to jakiś error firefoxa i jakieś porady jak to naprawić.

Tylko, że ja kur** NIC z tego nie rozumiem. Ni chuja.

Ciągle czytam, żeby włazić w jakieś magiczne opcje, używać jakichś magicznych programików... coś kombinować w jakichś kodach html... czy inne chuje, muje i dzikie węże. Od dwóch godzin siedzę nad tym, próbuję robić krok po kroku według instrukcji i nic. Tam piszą żeby nacisnąć opcję X, wybrać Y itd. A ja w tej syfiastej przeglądarce nie mam żadnych takich opcji.

Czy ktoś mógłby mi łopatologicznie i jasno wytłumaczyć co to jest za syf i jak to cholerstwo zrobić żeby zaczęło działać?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Znajdź poprzednią wersję firefoxa (pełno tego na necie) i ją zainstaluj, w opcjach zaznacz żeby Ci nie aktualizował automatycznie

veteran
veteran
taki problemik - pendrive - nie idzie nic z niego usunąć, sformatować, bo wyskakuje komunikat "dysk zabezpieczony przed zapisem" - ma ktoś pomysł jak go odbezpieczyć? smile

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
sprobuj sciagnac taki program jak totalcommander zainstaluj i wejdz przez totalcommandera na tego pendriva i sprobuj cos usunac.

Total commander to po prostu menadzer plikow.

Blade Runner
Blade Runner
Problemik.

Wraz z nowym rokiem mam pewien kłopot z przeglądarką Chrome. Otóż na niektóre serwisy nie mogę wejść używając zaszyfrowanego połączenia. Co najgorsze nie mogę z tej przeglądarki zalogować się do mbanku.
Zaszyfrowane nie włącza w ogóle strony, dopiero włącza ją gdy szyfrowanie jest wyłączone i wtedy mogę się zalogować. Czego oczywiście nie mam ochoty robić.

A przez firefoxa wszystko normalnie.

W czym może być problem? Pojawił się sam z siebie akurat wraz z nowym rokiem. Myślałem, że może gdzieś certyfikaty wygasły i dlatego tak, ale to objawia się tylko na jednej przeglądarce. Poza tym kto jak kto, ale bank by na taką wtopę sobie nie pozwolił.

Przeglądarkę Chrome mam aktualną.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Może masz jakieś wtyczki, które to blokują?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Wykorzystałem cały limit danych przysługujących mi na hotspot (5gb).Dla siebie na komórce mogę korzystać z 4g bez końca. Czy jest jakaś apka na telefonie lub program na kompie aby pobierał mi neta z telefonu nie poprzez WiFi a powiedzmy przez kabelek usb?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
jak masz androida to mozesz robić 'punkt dostępu' - potem podłączasz się jak do zwykłej sieci wifi

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Punkt dostępu to nie inaczej hotspot?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ja mam u siebie punkt dostępu ale działa to dokładnie jak hot spot

B
Big Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Originally Posted by _Korver_
Witam Panowie,

sprawę mam natury technicznej. Czy jest jakiś sposób by bezpiecznie zmienić IP? Przebywam obecnie w Niemczech, jednakże u bukmacherów gram w większości na polskich kontach, co stanowi pewne problemy dla niektórych firm. Czy płatny serwis VPN załatwi sprawę? Czy macie jakieś polecane serwisy? Czy VPN załatwia sprawę w 100%, czy jest to tylko słaba przykrywka i poważniejsi bukmacherzy dojdą i tak skąd się rzeczywiście loguję?

pzdr

Pisałem o tym bodaj 3 lata temu jak byłem w stanach...bo wydawało mi się, że nie będę mógł grać zwłaszcza z tamtego regionu. Wszelkie próby logowania kończyły się komunikatem, że znajdujesz się na terenie kraju..., itd po prostu kompletny zakaz. VPN i to darmowy załatwił sprawę. Nie miałem żadnych problemów logując się z laptopa czy smartfona..."będąc" co chwilę w innym kraju. Nie długo ponownie lecę i sam będę szukał darmowej aplikacji...skoro działa to po co przepłacać

W
Fundator
Fundator
W Offline
podasz ten darmowy VPN?
j]Ja korzystałem z CyberGhost ale mój obecny provider internetowy blokuje mi program,A np. takie tunnelbear mi działa z tym że tam nie ma polskiej lokalizacji

addict
addict
Dzień dobry wszystkim.

Niestety mam problem z utorrent. Otóż wszystkiemu winien jest brak połączeń przychodzących (mały wykrzyknik na czerwonym tle w prawym dolnym rogu). Mam w opcjach automatyczne wybieranie portów a mimo to, w ogóle nie chce pobierać. Czy powinienem coś zmienić w ustawieniach programu albo routera (mimo, że 2-3 dni temu wszystko chodziło)?

P
member
member
P Offline
witam

Mam acer aspire one ao756, chce kupic dysk twardy ssd (predkosc odczytu i zapisu powyzej 400 MB/s, pojemnosc 128GB bo laptopa uzywam glownie do internetu - do zakladow, wiec 128gb powinno wystarczyc?)

czy wszystkie dyski sdd beda pasowaly do mojego laptopa czy musze zwracac uwage na jakies parametry?

allegro.pl/dyski-twarde-dyski-ssd-123539?a_text_i%5B18270%5D%5B0%5D=400&a_text_i%5B18271%5D%5B0%5D=400&a_text_f%5B82%5D%5B1%5D=128

ktos moglby polecic cos na szybko z listy powyzej?

z gory dzieki

P
old hand
old hand
P Offline
Kupiłem po bardzo okazyjnej cenie tablet MARVID . Niestety okazał sie chyba niewypalem . Strasznie muli a na dodatek nie odtwarza filmików z youtube . Przywrocilem ustawienia fabryczne ale nic to nie zmieniło . Ma może ktoś jakiś pomysł co zrobić żeby bylo dobrze ?

veteran
veteran
Witam

Proszę o pomoc w wyborze tableta dla mojego 10-letniego syna generalnie chodzi o przeglądanie neta i jakieś gierki.

Raczej myślałem o systemie operacyjnym android.

Rozmiar 10.1 najlepiej.

Budżet do 1000 zł może być mniej smile

Salutos
Goodman

Pooh-Bah
Pooh-Bah
czy jest możliwa taka konfiguracja:

mam podlaczony internet do routera bezprzewodowego, następnie chce podlaczyc do niego po wifi! drugi router bezprzewodowy jako access point i z niego po kablu komputer.

udało mi się polaczyc oba routery po kablu, ale nie oto mi chodzi, chciałbym aby router z ap był połączony po wifi, czy jest taka możliwość? może jakas instrukcja?

Strona 7 z 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, latajaca_holenderka, The Boss, burbon, $-man, 11kera11, alfa, JelineK), 1,826 gości, oraz 5 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,831,640
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025