pamiętam jak w 82 kupiłem sobie taki 16 kartkowy zeszycik i zapisywałem wyniki espania 82 ,na białej koszulce flamastrem napisane BONIEK pierwsze treningi w drużynie młodzików ,żonglerka na polu kto więcej
nie miałem jeszcze piłki ,takie coś to tylko dzieci dyrektorów
pierwsza piłka ,radość ,pastowanie co wieczór
buty głodne ale się grało dzisiaj już tylko serce do piłki zostało
pamiętam jak w 82 kupiłem sobie taki 16 kartkowy zeszycik i zapisywałem wyniki espania 82 ,na białej koszulce flamastrem napisane BONIEK pierwsze treningi w drużynie młodzików ,żonglerka na polu kto więcej
nie miałem jeszcze piłki ,takie coś to tylko dzieci dyrektorów
pierwsza piłka ,radość ,pastowanie co wieczór
buty głodne ale się grało dzisiaj już tylko serce do piłki zostało
Miłe wspomnienia Pacyfku! Piłka nożna to coś więcej niż sport!
BBC ostrzegło angielskich kibiców przed nakładaniem stroju krzyżowców podczas zbliżających się mistrzostw Europy w piłce nożnej. Powód? Może to być obraźliwe dla muzułmanów. Samych krzyżowców najpopularniejsza brytyjska stacja radiowa porównała do terrorystów z Państwa Islamskiego...
BBC ostrzegło angielskich kibiców przed nakładaniem stroju krzyżowców podczas zbliżających się mistrzostw Europy w piłce nożnej. Powód? Może to być obraźliwe dla muzułmanów. Samych krzyżowców najpopularniejsza brytyjska stacja radiowa porównała do terrorystów z Państwa Islamskiego...
ch.. z nimi i ich lewacko-pedalska propaganda my musimy bronic siebie i swojego panstwa zeby nie miec takiego gowna jak oni maja we wlasnym kraju i u swoich sasiadow cykorow od wieku wiekow
Gdy dwie lub więcej drużyn uzyskają tę samą liczbę punktów (po rozegraniu wszystkich meczów w grupie) o kolejności w grupie decydują kryteria określone przez UEFA, kolejno:
1 większa liczba punktów zdobytych w meczach pomiędzy tymi drużynami (tzn. drużynami dla których rozstrzyga się kolejność);
2 lepszy bilans (większa różnica) bramek zdobytych i straconych w meczach pomiędzy tymi drużynami;
3 większa liczba bramek zdobytych w meczach pomiędzy tymi drużynami;
4 jeżeli, po zastosowaniu kryteriów 1-3 pozostają drużyny dla których nie rozstrzygnięto kolejności, kryteria 1-3 powtarza się z udziałem tylko tych drużyn[b], jeżeli kolejność jest nie rozstrzygnięta stosuje się dalsze punkty;
5 lepszy bilans (większa różnica) bramek zdobytych i straconych we wszystkich meczach w grupie;
6 większa liczba bramek zdobytych we wszystkich meczach w grupie;
7 klasyfikacja fair play turnieju finałowego;
8 pozycja w rankingu reprezentacji UEFA do którego liczone są mecze Mistrzostw Europy 2012 (eliminacje i turniej finałowy), Mistrzostw Świata 2014 (eliminacje i turniej finałowy) i Mistrzostw Europy 2016 (grupowe mecze eliminacji);