Ja z nim gadałam i nie po UK jeżdził ino po Menczesterze nawet mamy wspólnych znajomych
Tak, po Manchesterze jeździł. Napisałem, że jest z UK. A nie, że jeździł po całym UK
Originally Posted by wHiTe_StAr
dobra znalazłem info o szpitalu w Manchesterze dzisiaj oficjalne otwarcie, aczkolwiek zaczął przyjmować pacjentów w tym tygodniu
Z tymi psami dodałem od siebie. Ale tak, chodziło tam m.in. o tę halę. W materiale polsatu było info, że przerobili na szpital polowy i takie tam. A to dobre 2 tygodnie temu było.
Chyba jednak szczepionki nie są cudownym rozwiązaniem na wszystko. A teraz klimat na świecie taki żeby doprowadzić do masowych szczepień wszystkich. Strach się bać.
* Policja kupuje armatki wodne i inny sprzęt do walki z ludźmi - mogą się szybko przydać
Ropa po $18 już chodzi ... świat się kończy...ale za to "duzi" zarobią jak odbije, oby tylko odbiło zanim firmy wydobywcze popadają
Rosja dostanie w dupe nieźle, Putin będzie musiał znalezc kolejną wojnę żeby naród podności na duchu.
Wszyscy producenci dostaną po dupie, ale czy najbardziej Rosja? Hmm.. tu bym miał wątpliwości. Według jakichś zestawień opłacalności wydobycia, które mi mignęły to wcale nie było tak, że Rosja ma te koszty najwyższe. To chyba mity są.
W gorszej sytuacji chyba są USA, u których łupki są od dawna nierentowne, a cały ten przemysł jest przy życiu przez dużą kroplówkę z kongresu.
Ruscy niedawno grali ewidentnie na obniżenie cen ropy żeby dowalić jankesom. Skoro takie gry podejmują, to chyba ich stać?
Szumowski okazał się jednak zwykłą szmatą. Zresztą, ciężko tu być zaskoczonym bo koronaprezes tylko politycznych służalców mianuje na stanowiska.
Z innej beczki to zastanawia mnie co da debil zrobił godziny dla emerytów w godz. 10-12? Przecież emeryt to już o 6 rano się zrywa i załatwia swoje sprawy aby już o 10 dawno być w domu i czwartą już herbatkę pić.
Przykład: Poczta Polska. Godzina 8 (jak tylko otwierają) a na zewnątrz kolejka starszych osób. Nie czekają na swój czas od godz. 10 tylko wcześniej paraliżują urząd. Po godz. 10 zaś pustka, emeryci już dawno są w domach, a na poczcie pustka bo nikt inny nie może załatwić sprawy. Równie dobrze mogliby zrobić przerwę i zamknąć drzwi na 2 godziny.
Skoro i tak i tak chodzą tylko z samego rana to czy nie lepiej byłoby wtedy zrobić dla nich te godziny? Wtedy też powietrze w wewnątrz zdrowsze, nikt nie zdążył nakaszleć w środku, itd.
Ten co mądrzejszy emeryt to wykorzysta i pójdzie między trzecią a czwartą herbatką załatwić swoje sprawy. Jak ktoś chce to zmieni swoje przyzwyczajenie i pójdzie trochę później, a jak ktoś ma wywalone na tego całego wirusa to nic mu nie zrobisz. To jest po prostu dawanie możliwości tym ludziom nic więcej, nie czepiajmy się wszystkiego z góry tylko dlatego że PIS to wprowadza. W UK to już od dobrych paru tygodni działa, również dla pracowników służby zdrowia
Piszę z własnych obserwacji, między 10-12 pustka a jak podjechałem raz o 8 a innym razem o 9 to było to jedno wielkie emerytowo.
Ja jestem jak najbardziej za tym by emeryci mieli tu przywileje, ale koronarząd im tu wcale nie pomaga bo ich godziny powinny być z samego rana. Właśnie o tym pisałem, by to naprawić by emerytom naprawdę pomóc a nie tylko udawać.
Piszesz o UK to spójrz jak tam to załatwiono np. w sklepach:
Tesco: PIERWSZA godzina otwarcia (pon,śro,pią) tylko dla starszych (oraz pracowników medycznych).
Sainsbury's: w te same dni 8-9 rano dla starszych (a 7:30-8 dla pracowników NHS)
Waitrose: pierwsza godzina otwarcia dla starszych każdego dnia
Marks & Spencer: pierwsza godzina otwarcia dla starszych (pon, czw)
Aldi: otwierają dzwi o 30 minut wcześniej tylko dla osób starszych