|
|
Sherlock Holmes
|
|
Sherlock Holmes
|
|
|
|
|
Fundator
|
|
Fundator
Nie potrafię tego serialowego fenomenu wytłumaczyć patrząc chociażby na oceny z filmwebu. Weźmy taki ranking 100 z . Seriali z notą 8+ jest dwa razy więcej niż filmów. No a przecież ten cały boom serialowy zaczął się w 21 wieku i większość tych produkcji jest świeża, a w przypadku filmów mamy tu zdecydowanie większy rozstrzał czasowy. Taka globalna konfrontacja średniej noty serialu a filmu byłaby druzgocąca. Trochę jakby serie A vs Ekstraklasa A może trzeba to traktować jako osobne kategorie i nie ma co tego do siebie porównywać ? Uwierz mi w XX nakręcono multi dobrych seriali. A na fenomen patrzysz chyba przez pryzmat dostępności.Kiedyś nie było internetu,nie zapominaj Mówiąc fenomen mam na myśli odbiór widzów, i nie ma to nic do dostępności. Te oceny kształtują się tak jakby seriale stały półkę wyżej niż filmy. A to że dobre seriale kręcono też przed 2000 nie ma nic do rzeczy. Chodziło mi tylko o to że te 90% z tych seriali z notą powyżej 8+ zostało nakręcone po 2000 roku czyli de facto potrzeba było mniej czasu na stworzenie tylu tak dobrze ocenianych teraz produkcji niż porównując do filmów gdzie tam to się rozkłada na dziesięciolecia. Mówiąc jeszcze inaczej, jak by zrobić top 100 ocenianych seriali vs 100 ocenianych filmów w 21 wieku to przepaść byłaby jeszcze większa
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Nie potrafię tego serialowego fenomenu wytłumaczyć patrząc chociażby na oceny z filmwebu. Weźmy taki ranking 100 z . Seriali z notą 8+ jest dwa razy więcej niż filmów. No a przecież ten cały boom serialowy zaczął się w 21 wieku i większość tych produkcji jest świeża, a w przypadku filmów mamy tu zdecydowanie większy rozstrzał czasowy. Taka globalna konfrontacja średniej noty serialu a filmu byłaby druzgocąca. Trochę jakby serie A vs Ekstraklasa A może trzeba to traktować jako osobne kategorie i nie ma co tego do siebie porównywać ? Uwierz mi w XX nakręcono multi dobrych seriali. A na fenomen patrzysz chyba przez pryzmat dostępności.Kiedyś nie było internetu,nie zapominaj Mówiąc fenomen mam na myśli odbiór widzów, i nie ma to nic do dostępności. Te oceny kształtują się tak jakby seriale stały półkę wyżej niż filmy. A to że dobre seriale kręcono też przed 2000 nie ma nic do rzeczy. Chodziło mi tylko o to że te 90% z tych seriali z notą powyżej 8+ zostało nakręcone po 2000 roku czyli de facto potrzeba było mniej czasu na stworzenie tylu tak dobrze ocenianych teraz produkcji niż porównując do filmów gdzie tam to się rozkłada na dziesięciolecia. Mówiąc jeszcze inaczej, jak by zrobić top 100 ocenianych seriali vs 100 ocenianych filmów w 21 wieku to przepaść byłaby jeszcze większa ciekawy temat na badania, bo tak bez wnikliwej analizy można jedynie pogdybać i postrzelać z wnioskami
|
|
|
|
|
Prawdziwy Ekspert...po głębszym zastanowieniu
|
|
Trening w deszczu piękna sprawa. Polecam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Biały jakiego eksperta zgrywa. Obejrzyj dwa seriale - The Wire i The Sopranos. Wtedy możemy zacząć porównać noty. Coś mi się bez oporu idzie tu zgodzić 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Sherlock Holmes
|
|
Sherlock Holmes
Trening w deszczu piękna sprawa. Polecam. oczywiście że tak najlepsze wytłumaczenie że zimno i deszcz pada a jakby tak na 5 km leżał tysiak jurków to też deszcz by przeszkadzał?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Biały foto żarła wrzucił u burbona. Szkoda, że nie tu bo mogłem przeoczyć. Tło czyściutkie poza jednym okruszkiem w lewym górnym rogu. Już wiadomo skąd taka wzmożona aktywność.
|
|
|
|
|
|
|
Dobre wyszły te frytko-ziemniaki?
|
|
|
|
|
|
|
Biały foto żarła wrzucił u burbona. Szkoda, że nie tu bo mogłem przeoczyć. Tło czyściutkie poza jednym okruszkiem w lewym górnym rogu. Już wiadomo skąd taka wzmożona aktywność. w swoim temacie wrzucił(tez się nabrałem,że to basiury temat)
|
|
|
|
|
|
|
Trening w deszczu piękna sprawa. Polecam. oczywiście że tak najlepsze wytłumaczenie że zimno i deszcz pada a jakby tak na 5 km leżał tysiak jurków to też deszcz by przeszkadzał? Z tą pogodą to przebiegła sprawa. Nawet sam do dziś się na to łapię kolejny raz, że jal się wyjdzie na balkon to brrrr jak zimno. Ale jak się włoży strój treningowy i się zacznie bieg/inną aktywność to jakoś tak jest super i nie jest zimno ani nic nie przeszkadza.
|
|
|
|
|
|
|
Wniosek taki: włożyć strój i wyjść. Nie sprawdzać na balkonie/tarasie, nie analizować.
|
|
|
|
|
|
|
Z tą pogodą to przebiegła sprawa. Nawet sam do dziś się na to łapię kolejny raz, że jal się wyjdzie na balkon to brrrr jak zimno. Ale jak się włoży strój treningowy i się zacznie bieg/inną aktywność to jakoś tak jest super i nie jest zimno ani nic nie przeszkadza. Zależy jak daleko sklep z orzechem laskowym lub poziomką
|
|
|
|
|
|
|
Biały foto żarła wrzucił u burbona. Szkoda, że nie tu bo mogłem przeoczyć. Tło czyściutkie poza jednym okruszkiem w lewym górnym rogu. Już wiadomo skąd taka wzmożona aktywność. w swoim temacie wrzucił(tez się nabrałem,że to basiury temat) Co najlepsze, nawet sam basiura się nabrał na to, że to jego temat 
|
|
|
|
|
|
|
Najpierw trening, potem sklep. Sklep to nagroda i wtedy smakuje 2x lepiej po wcześniejszej aktywności.
|
|
|
|
|
Fundator
|
|
Fundator
Dobre wyszły te frytko-ziemniaki? bardzo dobre Zastępują w moim menu te pieczone ziemniaki które dalej marnie mi wychodzą
|
|
|
|
|
Fundator
|
|
Fundator
Nie potrafię tego serialowego fenomenu wytłumaczyć patrząc chociażby na oceny z filmwebu. Weźmy taki ranking 100 z . Seriali z notą 8+ jest dwa razy więcej niż filmów. No a przecież ten cały boom serialowy zaczął się w 21 wieku i większość tych produkcji jest świeża, a w przypadku filmów mamy tu zdecydowanie większy rozstrzał czasowy. Taka globalna konfrontacja średniej noty serialu a filmu byłaby druzgocąca. Trochę jakby serie A vs Ekstraklasa A może trzeba to traktować jako osobne kategorie i nie ma co tego do siebie porównywać ? Uwierz mi w XX nakręcono multi dobrych seriali. A na fenomen patrzysz chyba przez pryzmat dostępności.Kiedyś nie było internetu,nie zapominaj Mówiąc fenomen mam na myśli odbiór widzów, i nie ma to nic do dostępności. Te oceny kształtują się tak jakby seriale stały półkę wyżej niż filmy. A to że dobre seriale kręcono też przed 2000 nie ma nic do rzeczy. Chodziło mi tylko o to że te 90% z tych seriali z notą powyżej 8+ zostało nakręcone po 2000 roku czyli de facto potrzeba było mniej czasu na stworzenie tylu tak dobrze ocenianych teraz produkcji niż porównując do filmów gdzie tam to się rozkłada na dziesięciolecia. Mówiąc jeszcze inaczej, jak by zrobić top 100 ocenianych seriali vs 100 ocenianych filmów w 21 wieku to przepaść byłaby jeszcze większa ciekawy temat na badania, bo tak bez wnikliwej analizy można jedynie pogdybać i postrzelać z wnioskami no właśnie rzuciłem ten temat by ktoś czymś postrzelał, bo sam nie mam pomysłu. Chyba że to jakiś spisek serialowego lobby i sam Bill Gates maczał w tym palce. A forty i haczyk są opłacanymi przez niego trollami
|
|
|
|
|
|
|
Dobre wyszły te frytko-ziemniaki? bardzo dobre Zastępują w moim menu te pieczone ziemniaki które dalej marnie mi wychodzą Ta pieczone co marnie wychodzą to też wcześniej trzeba zagotować? Bo się zastanawiam czy z tym lepszym przepisem jest więcej roboty.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|