Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 13 z 21 1 2 11 12 13 14 15 20 21
B
enthusiast
enthusiast
B Offline
Unia Tarnów(+7,5) - Anwil Włocławek 2
Jaskółki wyraźnie obniżyły loty, konflikty w drużynie, kary finansowe dla zawodników i jeszcze kontuzje. Jak już pisałem podczas analizy spotkania Unii we Wrocławiu trener Żmuda nie radzi sobie z drużyną. Morris i Morinia zostali ukarani finansowo za słabą grę. Kontuzji jednego z palców nabawił się Wojtek Majchrzak i jego występ w jutrzejszym meczu stoi pod znakiem, ale trzeba również sobie zadać pytania co Maja w obecnej formie jest w stanie wnieść do gry tarnowskiego zespolu. Nie jest to już ta drużyna z początku sezonu gdzie mimo późno zebranego składu potrafiła wygrac z polonia i kotwica. Niestety zaczyna to pomału przypominać sytuacje Noteci z poprzedniego sezonu. Anwil po porażce ze stalowka i zwyciestwie w pucharze Uleb napewno bedzie mozcno zmotywowany do zwycięstwa.

Co do spotkań Stal - Kager i Znicz - Turów , wcześniej już zostało napisane, Stale rozpędzona po zwycięstwach ze Śląskiem i Anwilem.

Zagrałem jeszcze jeden mecz: Polpak - Polpharma 1
Typ bardziej przeciwko druzynie gosci. W srode wygrali mecz w warszawie ale Polonia bez Alijevasa i mozna powiedziec z 1/2 Walkera ale dzielnie walczylyli praktycznie do konca, jezeli dobrze pamietam to jeszcze na 2 minuty przed koncem byl remis.

Mam nadzieje ze w tych 4 spotkaniach nie bedzie niespodzianek chociaz DBE potrafi zaskoczyc;)

Bonus: Unibet
R
veteran
veteran
R Offline
Originally Posted by Mitul
no i jeszcze jedno

Anwil w tej kolejce wygrywa !! jak nie z Unia to z kim ?:) zagrali dobry, w sumie to niesamowity chyba mecz w Strasbourgu. zmeczeni pewnie będą mocno, ale z Unia to nawet całą rezerwową piątka powinni wygrać. Kurs niestety mizerny, ale nie widzę tu nijak niespodzianki smile jak ktoś lubi to handi też powinno wejść, ale ja osobiście stawiałbym tylko czystą jedynkę.
a ja tam gram czysta "2"

M
stranger
stranger
M Offline
Unia Tarnow (+7,5) - Anwil Wloclawek (-7,5)

Typ: 2 @1.87/Expekt

Anwil ma jedynie 4pkt straty do lidera, a dwa przegrane ostatnio mecze daje wystarczajacy powód do tego, aby ten mecz nie tylko wygrac na styku, ale przynajmniej +10pkt. Glowna przyczyna slabej postawy Anwilu byla ich skutecznosc w ataku, jednakze mecz we Francji pokazal, ze potrafia wygrywac i to z silniejszym. Ten mecz kosztowal ich wiele wysilku, ale tez wzmocnil ich na pewno psychicznie;). Do skladu na mecz wraca Otis Hill (wczoraj trenowal juz z zespolem), ktory jak wiadomo znaczaco wspomoze swoj zespol.
W ubieglym sezonie Anwil dwukrotnie odniosl dosc spore i pewne zwyciestwa nad Unia, u siebie 86:62, a w Tarnowie 79:62

Dlatego i tym razem Anwil nie powinien miec problemow z powtorzeniem ktoregos z wynikow:)

B
enthusiast
enthusiast
B Offline
Unia Tarnów zagra dzis bez WOjtka Majchrzaka i Przemyslawa Hajnsza inf. za Radio MAKS [radiomaks.pl]

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
5520 G.REYNOLDS-M.HAYNES KL 1.80 typ1

trener Polonii powiedzial, ze gra AZS Koszalin opiera sie na Amerykaninach i Witosie, tak wiec pewnie bedzie chcial ich powstrzymac. Reynolds ma dobra srednia i regularnie rzuca duzo punktow, Haynes to silny skrzydlowy, dzisiaj w Koszalinie ma zadebiutowac nowy silny skrzydlowy, byc moze dzieki temu Haynes bedzie mniej gral albo bedzie mogl grac bardziej agresywnie dzieki czemu szybko zlapie faule.

F
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
F Offline
ja na dzis widze Koszalin po kursie 3.15 w totomixie badz dla mniej odwaznych Koszalin +6 po 1.9 takze w toto , Polonia opiera swoj sklad na Amerykanach ktorzy powoli sa chyba zajechani tak mi sie wydaje dodatkowo Alivjas podstawowy rozgrywajacy jest kontuzjowany wiec ciezar rozgrywania bedzie na barkach mlodych gniewnych Polonie - Kordasie , łączynskim oraz Ochońce jak dla mnie Koszalin posiada rowniejszy sklad w tym obliczu + passa 2 kolejnych wygranych , poniesie ich i dzis odniosa 3 wygrana i opuszcza ostatnie miejsce w tabeli smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Kiziorro dzięki za dobry typ!!! Tym razem zagrałem po "swojemu" czyli swoje typy+właśnie twój typ.Wszystko weszło gładko więc pomyślałem że podziękuje:)Pozdrawiam.

F
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
F Offline
rozumiem ze chwalic wygranymi sie moga tylko mody badz ich koledzy tak ? dlaczego usunieto moj post czyzby komus nie bylo na reke ze ladny typek podalem ?

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
" Koszykarzom Kagera Gdynia grozi walkower za mecz z Gipsarem Stalą Ostrów, który rozegrany w ostatnią sobotę. Kager wygrał w Ostrowie 78:68. Podczas meczu między 25. a 27. minutą w zespole gości na parkiecie zabrakło zawodnika z polskim obywatelstwem.
Brak polskiego zawodnika na boisku jest równoznaczny z tym, że w danym zespole wystąpił nieuprawniony zawodnik. Za złamanie tego przepisu klub może zostać ukarany grzywną oraz walkowerem 0:20."

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
do zespolu stali przyjezdza nowy amerykanin 33 letni nate erdman ( nazwisko moze sie troche roznic tak zrozumailem jej z wywiadu z trenerem stali kowalczykiem ) podpisal on juz kontrakt do konca sezonu z zespolem stali

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Sorry za O/T i byc moze zludne moje nadzieje ale jesli PLK zweryfikuje wynik meczu Gipsar Stal – Kager na walkower 20:0 dla Stali to jak odniosa sie do tej decyzji bukmacherzy ?? Szczegolnie interesuje mnie Profesjonal ?? Czy moga byc zwroty za ten mecz ?? Czy niestety mozna juz o tym zapomniec ?? Decyzja PLK najszybciej we wtorek ??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Originally Posted by shadok
Sorry za O/T i byc moze zludne moje nadzieje ale jesli PLK zweryfikuje wynik meczu Gipsar Stal – Kager na walkower 20:0 dla Stali to jak odniosa sie do tej decyzji bukmacherzy ?? Szczegolnie interesuje mnie Profesjonal ?? Czy moga byc zwroty za ten mecz ?? Czy niestety mozna juz o tym zapomniec ?? Decyzja PLK najszybciej we wtorek ??

chyba moze zapomniec o zmianie ze strony ziemniakow

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Buki beda liczyc ten mecz tak, jaki byl wynik na boisku. Jesli zalezy ci bardzo ba weryfikacji wyniki to pozostaje sprawa sądowa - ale najpierw zorientuj sie w regulaminie danego buka czy w ogole masz do tego podstawy

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Czesciowy wyciag z regulaminu Zakładów wzajemnych - zakładów bukmacherskich
organizowanych przez Profesjonał Sp. z o.o. ...

par. 18
2). W przypadku zakładów na spotkania o ściśle ograniczonym regulaminowym czasie gry za oficjalny i nie podlegający zmianie przyjmuje się wynik osiągnięty na boisku po upływie regulaminowego czasu gry (ustalonego regułami danego sportowego współzawodnictwa - w przypadku hokeja na lodzie są to trzy tercje po 20 min).Nie będzie brane pod uwagę kontynuowanie meczu po upływie regulaminowego czasu gry, karne i jakiekolwiek inne dodatkowe zmiany osiągniętego wyniku(dyskwalifikacja, walkower itp.). Są dopuszczalne wyjątki od tej reguły, ale muszą one zostać wcześniej ogłoszone przez Profesjonał Sp. z o.o.

...czyli po jagodach ?? :((

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by shadok
Czesciowy wyciag z regulaminu Zakładów wzajemnych - zakładów bukmacherskich
organizowanych przez Profesjonał Sp. z o.o. ...

par. 18
2). W przypadku zakładów na spotkania o ściśle ograniczonym regulaminowym czasie gry za oficjalny i nie podlegający zmianie przyjmuje się wynik osiągnięty na boisku po upływie regulaminowego czasu gry (ustalonego regułami danego sportowego współzawodnictwa - w przypadku hokeja na lodzie są to trzy tercje po 20 min).Nie będzie brane pod uwagę kontynuowanie meczu po upływie regulaminowego czasu gry, karne i jakiekolwiek inne dodatkowe zmiany osiągniętego wyniku(dyskwalifikacja, walkower itp.). Są dopuszczalne wyjątki od tej reguły, ale muszą one zostać wcześniej ogłoszone przez Profesjonał Sp. z o.o.

...czyli po jagodach ?? :((
Czegos tu nie rozumien,skoro jest taki zapis w regulaminie jak on sie ma do sytuacji z kwietnia tego roku-mianowicie w żużlu,tez rozgrywki ligowe,mecz Leszno-Tarnow zakonczył sie wynikiem 43-=47 dla Tarnowa.Po meczu zweryfikowali wynik na 43-41 dla Leszna a Prof jak i inne buki uznali ten drugi wynik bez zadnych problemów.Teraz identyczna sytuacja!Jesli PLK zaliczy walkowera Stali powinni uznac tą decyzje.Nie moga przeciez postepowac raz tak a raz inaczej...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Zacznijmy może od tego, że żadnego walkowera nie będzie.
To obowiązkiem sędziów stolikowych/komisarza czy jak to się tam inaczej nazywa jest dopilnowanie tego aby na parkiecie w każdej z drużyn przebywał przynajmniej 1 Polak.
Jeśli zauważą tę nieprawidłowość nakazuje się wykonanie zmiany i dyktuje przewinienie techniczne na korzyśc przeciwnika.
Jeżeli nie zauważą to jest to ich wina i to oni za to bekną, wynik spotkania nie ma prawa zostać zweryfikowany.

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
walkowera napewno nie bedzie... natomiast nie wykluczalbym ze po licznych apelacjach za okolo 3 miesiace mecz zostanie powtorzony... a w miedzyczasie zdejma ten durny przepis co wprowadza takie zamieszanie...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dla mnie nie jest to durny, ale bardzo dobry przepis czyniący naszą ligę choć odrobinę normalniejszą i dającą jakotakie szanse gry polskim zawodnikom.

Co to za POLSKA liga, w której meczach biega po parkiecie 10 obcokrajowców...

Przepis jest bardzo świeży i dlatego narazie mogą wynikać w związku z nim pewne niescisłości i nieporozumienia, ale im dłużej będzie on funkcjonował tym bardziej wszyscy (sędziowie, trenerzy i zawodnicy) się do niego przyzwyczają i w krew im wejdzie jego respektowanie.

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
http://www.plk.pl/?sub=news&id=2199 a wiec tylko kara finansowa frown
Dziekuje wszystkim za wypowiedzi
Pozdrawiam shadok

Strona 13 z 21 1 2 11 12 13 14 15 20 21

Moderatorzy  Akhu, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
12 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, Sensei, latajaca_holenderka, burbon, rymoholik, Akhu, akagi, alfa, forty, betowiec, ANZELMO, kamel), 1,852 gości, oraz 5 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,280
Posty5,831,924
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025